17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@maviyeşil sonuçta doğru devletin temel hak ve özgürlükleri koruma görevi var..Yahu bu yazım kuralları falan inşAllah çok can yakmaz.
-
@89bürokrat 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@davetsiz kardeşim farkını bilmesem içim yanmayacak tam adını yazın deyince benim kafa mesela spk nın karar organı kurulu ya ama adı kurum bende o şekilde yaptım yoksa kurul olduğunu biliyorum o aşağı yazdıkları Notlar olmasa inan herkes daha iyi yapardı millet baskı altına girdi
Biliyorum hocam biliyorum. Sen de haklisin
-
Su kadar tutturduk bu kadar bildik diyen,milletin eline para verip forumlarda kendi reklamini yaptiran adamdan nefret eder hale geldim. Hayir 15denemelik son eserini ben de aldim cozdum ama oyle bir tutturma falan gormedim her sinav sonrasi malumlar.net de buyuk bir propaganda..ayni yorumu kopyala yapistir yapan tilkiler bile var kendilerini ele veriyorlar bu sisirme kisi ayni zamanda o sitenin editörü malum.
Eserlerinde şu cikacak bu çikacak da demiyor ha almis kanunu yapistirmis sonra da bakin buradan cikti diyor. Ilginc bir sekilde inanan facebook sayfa kitlesi de az bir sayida degil yani.. -
@davetsiz o denemeleri de çözdüm kas ve denemelerini de çözdüm yok şunu tutturdk bunu tutturduk hikaye.anayasa idare bi zahmet tutsn zaten ki onlar da tamamı değildi,neticede gökyüzünden yeni bi şeyler gelmiyor anayasa belli.ama özellikle iktisat ve insan haklarından patladlar...
-
bence de hatta kas ın denemelerindeki iktisat sorularını görünce iktisattan tiksinmiştim ben
-
Bu kutluay kararlı adlı kişinin herhangi bir kitabını hiç kullanmadım.
Ve kendisiyle ilgili kafamda soru işaretleri oluştu vesselam -
@iibf-li 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
bence de hatta kas ın denemelerindeki iktisat sorularını görünce iktisattan tiksinmiştim ben
adama doğru bildiğini yanlış yaptırır o sorular.
-
@mülkiyeli
sınava ilk defa girdim, denemelerdeki soruları anlamakta zorlanıyordum. meğer osym nin soruları daha netmiş, çok iyi bir deneyim oldu -
Akademik konumuna, bilgisine, çalışmasına göre değil de kitap çıkardığı yayın evinin adına göre kitap alırsak, doğru bildiğimizi yanlış yaptıran çok adam gezer piyasada.
-
Ya beyler bu cevabı TCMB olan soruyu TAM OLARAK hatırlayan var mı bi zahmet?
Soruda "dış ticari ilişkileri..." diye bir şey hatırlıyorum ve kafamı kurcalıyor bu.
Bi de soruda "kurumun isminin doğru şekilde yazılması gerekir" diyordu. Evet ilkin ben de cumhuriyet-"i" olayına yoğunlaştım ama "murakabe" kelimesi de kafama takıldı şimdi.Ama bu kısım pek önemli değil. Şu ilk kısım "dış ticari ilişkiler".
Tam metni hatırlayan varsa -
@hayati-kişisi 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
arkadaslar bu formu uzun zamandir takip ediyorum. birkac sey de ben yazmak istedim. evvela sınav sistemi için diyebilirim ki: türkiye'de geri zekali bir adam cikar, matah oldugunu sanarak kıt zekasıyla bir sey önerir ve elli altmış yaşlarındaki moloz bürokratlar da bu öneriyi büyük bir reform sanarak hemen atlarlar. bu sınav sistemi de benzer süreçlerden geçmiş belli ki. bir ahmak teklif etmiş, içisleri bakanlığı inha, bir dangalak imza ve falan filan işte.
osym geçmişi yanlış hazırlanan soru skandallarıyla dolu iken böyle bir sisteme geçilmesini doğrusu insan pek cürretkar bulmadan edemiyor, şöyle ki: türkçe bölümündeki noktalama işareti, yazım yanlışı isteyen sorular, dil denilen şeyin sadece sadece gramer diye bilinen kısmıyla ilgili olmayıp, üslup ile ilgili de bir şeydir. işin bu felsefi kısmı bir tarafa, cümle tamamlama sorularının altında yer alan "aynı ifadenin tekrar edilemeyeceği"ne dair ibareden kastın ne olduğu beni sınav esnasında bilahare düşündürtmüştür. osym'nin zehir uzmanları , "ifade" sözcüğüyle biz "kaymakamlık hafızlık yarışması" katılımcılarına neyi ifade etmeye çalışmışlar diye sınavda bir epey düşündüm doğrusu. sınava giren arkadaşlarımın ilgili sorulara vermiş oldukları cevaplara şöyle bir göz gezdirince, verilen cevaplarda ekseriyetle sözcük tekrarından bile kaçınıldığına şahit oldum. şimdi siz, aynı cümle içerisinde aynı sözcüğün tekrar edilmesi bir anlatım bozukluğu sebebidir, diyebilirsiniz. fakat bu her zaman geçerli olmayabilir. anlatım bozukluğu konusuna aşina olanların, özne ya da tümleç eksikliklerinde bunun bariz bir biçimde ortaya çıktığını bildiklerinden eminim. hadi şimdi cümlede altı çizili yerde ne anlatîlmak istendiği sorusunda ben sözcük tekrarından kaçındım diyelim, cümlenin nasıl devam ettirileceği konusunda da ben buna uymak zorunda mıyım? ki soru kalıbında kullanılan sözcük ifade iken benden bunu nasıl bekleyebilirler? kısacası ilgili hafızlık yarışmasını türkçe bölümü tam bir fiyasko.
geri kalan bölümlerdeki cevabı %3 ya da başbakanın teklifi, cumhurbaşkanının onayı gibi sorularla bilginin nasıl ölçüldüğünü ben yıllardır anlamış değilim fakat artık tartışmak istemiyorum.
cevabı tartışma konusu olan kdk-ddk ya da koruma-yatay etki sorusu benzer sorularda da keske soru kalıplarını ve sair detaylı bir inceleme fırsatı bulsak. eminim bu çok zeki, dil ustası, her biri ayrî üslup sahibi osym uzmanları nokta virgül hatası yapmak suretiyle garip şeyler anlatmışlardır bizlere.
sınavın kolay olduğu zannına kapılan arkadaşlarımıza gelecek olursak, ben gibi ek protokollerle getirilen yasakları bile teker teker ezberlemiş olanlara ek protokoller sorulsaydı sanırım o zaman da biz sınavın ne kadar kolay olduğunu sizlerse böyle bir sınava degil 2 ay 2 yıl bile calışılarak kazanılamayacağını savunurdunuz. kolay dediginiz 15 20 soruya gelecek olursak her ne kadar o soruları doğru cevaplamış olsam da büyük resmi görebilmiş olmamdan kaynaklı olarak ben yine de kolay sorulardı diyemiyorum.
son olarak forumların şu kitap, bu kamp diye reklam yapan arkadaşlarına sesleniyorum: arkadaşlar o hocalarınız direk soruları tutturduysa herhangi bir örgutle baglantılarını araştırınız. yok eger anlattıkları, yazdıkları yerden soru çıktıysa, emin olunuz ki bütün bir kitabı anlatmışlardır.o kadar aklı başında şeyler söylemişsinki kardeşim. valla ağzına sağlık.
-
Arkadaşlar iyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum. Bütün Kaymakam adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim sorum sizi de şaşırtabilir lakin içimi sürekli bir kurt kemiriyor. Kitapçıklarimizin en ön sayfasının aşağısında bilgileri doğru kodladim gibi bir kutucuk vardı ya onu sanırım kodlamadim sınav heyecanıyla bu durumda ne olacak. Yemin ediyorum intihar etme noktasına geldim kafayı yiyecem.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@issizadam 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaşlar iyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum. Bütün Kaymakam adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim sorum sizi de şaşırtabilir lakin içimi sürekli bir kurt kemiriyor. Kitapçıklarimizin en ön sayfasının aşağısında bilgileri doğru kodladim gibi bir kutucuk vardı ya onu sanırım kodlamadim sınav heyecanıyla bu durumda ne olacak. Yemin ediyorum intihar etme noktasına geldim kafayı yiyecem.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.kardeş hiç kafana takma. kpssde aynı hatayı ben yaptım. okundu o bir nevi hatirlatma gorevi görüyor. yani son kpss den bahsediyorum.
-
@issizadam sakin ol arkadaşım , saçmalama ; sınavıını iptal edeceklerini sanmıyorum. olmadı onlar doldurur.
-
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Kardeşim aman
Intihar nedir ya
Valla gelir ben öldürürüm seni -
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Ki zaten o kutunun amacı sınav sonrasında kitapçıkla ilgili itiraz yapar isen mahkemede vs ösym baba "al bak doğru isaretledim demişsin işte" diyebilmek için.
Sınavla ilgili değil. Rahat olasin -
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Kardeşim aman
Intihar nedir ya
Valla gelir ben öldürürüm seniBüyük emekler var sonuçta insan düşünmeden edemiyor ya intihar biraz abartılı oldu tabi ama koluma ufak bir çizik atabilirim sanırım
İçime su serptiniz teşekkür ederim gerçekten iyi ki yazmışım buraya Allah gönlünüze göre verir İnşallah -
@kadir_karasu kadir kardeşim o soru şöyleydi ; 1923-29 yılları arası oluşan kambiyo krizine çözüm olması ve Türk lirasının kıymetini koruması amacıyla kurulan kurumun tam adını soruyordu. Dış ticaret kelimeleri yoktu soruda.
-
türkiye sanayi ve kalkınma bankası. buda mı gol değil?
-
@president06 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@kadir_karasu kadir kardeşim o soru şöyleydi ; 1923-29 yılları arası oluşan kambiyo krizine çözüm olması ve Türk lirasının kıymetini koruması amacıyla kurulan kurumun tam adını soruyordu. Dış ticaret kelimeleri yoktu soruda.
O zaman TCMB kardeşim
Tamamdır