17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@şahbender kardeşim kurum ve mülki idare yazmama puan verirlerse türkçe hariç 61 puan bekliyorum ama bazen nasip çünkü üç soruyyu silip yanlışı yazdım
-
arkadaşlar ara seçim sorusunu tam hatırlayan var mı?
-
bir ilin veya seçim çevresinin milletvekili sayısının temsiliyeti kalmasası durumunda kaç gün sonra seçim yapılır gibi bir ifadeydi. Bura benim dikkatimi çeken bir çok sorunun altına özellikle kısaltma yazmayın veya başka türlü ifadeler yazdıklarını hepimiz gördük. fakat bu soruyu şu şekilde sormamışlardı . Seçim kaç gün sonra hangi gün yapılır diye bilirlerdi ama bu soruda sadece kaç gün sonra sorusu vardı. Acaba eleyici bir soru olabilir mi ? ben bir çok kez yazıp silerek en son sadece 90 gün yazdım. bu benim yorumum tabii.
-
@89bürokrat 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Türkçe hariç ve kurul yerine kurum yazdım amirliği yazmadım bunları çıkarınca 57 puan mülakata umut var mı sizce
Hocam diger dediklerine ben de katiliyorum hatta ben de sadece vesayet yetkisi yazdim buna puan vermeliler fakat kurumla kurul hakikaten bambaska seyler buna ben de puan vermezdim acikcasi.
Seker un Pirinc yazan bir benim herhalde. Yaklasmisim ama pamuğa.. -
@davetsiz kardeş bende şeker pirinç un yazdım
-
@fatihcqn 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@davetsiz kardeş bende şeker pirinç un yazdım
Ha iyi bari
-
bu vesayet yetkisi hangi soru acaba ? anımsayamıyorum.
-
bu vesayet yetkisi hangi soru acaba ? anımsayamıyorum.
Merkezi idarenin mahalli idareler uzerindeki etkisi. Tanimini vermisti zaten direkt.
-
ben bu soruya yetki genişliği demiştim sanırım. yada yetki genişliği başka bir soruda varmıydı acaba ?
-
ben bu soruya yetki genişliği demiştim sanırım. yada yetki genişliği başka bir soruda varmıydı acaba ?
Hayir
-
@davetsiz kardeşim farkını bilmesem içim yanmayacak tam adını yazın deyince benim kafa mesela spk nın karar organı kurulu ya ama adı kurum bende o şekilde yaptım yoksa kurul olduğunu biliyorum o aşağı yazdıkları Notlar olmasa inan herkes daha iyi yapardı millet baskı altına girdi
-
@sdf 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
arkadaşlar bu tcmb ile ilgili cumhuriyet ve cumhuriyeti tartışması çok dönmüş de benim de bu konuda bi yorumum var. cumhuriyet diyen bütün arkadaşların savınu destekliyorum ki bağımsızlık nedeniyle cumhuriyet ibaresi kullanıldığını ben de biliyorum. ancak Merkez bankası bu bağımsızlığı 2001 yılında kazandı yani ismi 2001 yılında türkiye cumhuriyet merkez bankası oldu.ilk kurulduğu yıllarda böyle bir durum yoktu adı türkiye cumhuriyeti merkez bankasıydı. ve bize 1923-1929 sonrası dönemde kurulan diye soruyordu bir de bu açıdan değerlendirsek mi soruyu?
Yasin Çoban Türkiye Ekonomisi kitabinda;
- Birinci İzmir İktisat Kongresi’nde, 1135 üyenin katılımıyla “sanayici, tüccar, çiftçi, işçi” kesimlerinin yer aldığı
çalışma ortamında, bu gruplar tarafından hazırlanan ve ana sektörler itibariyle belirlenerek ekonomik bağımsızlığı
esas alan “Misak-ı İktisadî Esasları” tartışılmış ve kabul edilmiştir.
-Türkiye'nin ilk özel yatirim ve kalkinma bankası olarak 1950 yilinda Türkiye Sanayi Kalkinma Bankasi kurulmuştur.
-
1930'larda Devletçi, müdahaleci ve korumaci politikalara ve ithal ikamesine dayali üç siyah (demir-kömür-akaryakit) ve üç beyaz (un-şeker-pamuk) politikalarina yönelmeye başlanmiştir.
-
1930 yılında Türk Parasinin Kiymetini Koruma Kanunu yürürlüğe konularak, kambiyo borsasina devletin müdahalesi sağlanmiş ve kambiyo kontrol rejimi getirilmiştir. Bu yasanin çikarilmasindan hemen sonra da Türk Lirasinin dış de?ğerinin düşüşünü önlemek ve döviz kurunu altina başlayarak istikrarli tutmak, ayrica her türlü döviz işlemlerini kontrol altina almak üzere 1930 yilinda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi (1715 sayili Türk Parasini Koruma Kanunu ile) kurulmuştur. Bu kanunlara dayanilarak bir kararname ile Kambiyo Murakabe Teşkilatı kurulmuş, daha sonra yabanci bankalarin da iştiraki sonucu Mart 1930 tarihinde bu teşkilat, bir konsorsiyum durumuna getirilmiştir. denilmektedir.
- Birinci İzmir İktisat Kongresi’nde, 1135 üyenin katılımıyla “sanayici, tüccar, çiftçi, işçi” kesimlerinin yer aldığı
-
Devletin bireyler arası insan hakları ihlaline ilişkin görevi soruluyordu, bu sorunun cevabı Koruma olacak ama bazı adaylar yatay etki diyorlar. Yatay etki devlete verilen bir görev değil, insan haklarının bir özelliği.
-
Vallahi ben de tanıma yaptım ama pek emin değilim @president06
-
Ben de koruma yaptım tanımayla arasında kaldım ama koruma daha yakındı sanki soruda verilen bilgiye
-
Nohutçunun kitabından anlayamadım. Koruma daha yakın gibi geldi tam karşılığını bulamasam da Hayırlısı
-
................
-
@hayati-kişisi 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
arkadaslar bu formu uzun zamandir takip ediyorum. birkac sey de ben yazmak istedim. evvela sınav sistemi için diyebilirim ki: türkiye'de geri zekali bir adam cikar, matah oldugunu sanarak kıt zekasıyla bir sey önerir ve elli altmış yaşlarındaki moloz bürokratlar da bu öneriyi büyük bir reform sanarak hemen atlarlar. bu sınav sistemi de benzer süreçlerden geçmiş belli ki. bir ahmak teklif etmiş, içisleri bakanlığı inha, bir dangalak imza ve falan filan işte.
osym geçmişi yanlış hazırlanan soru skandallarıyla dolu iken böyle bir sisteme geçilmesini doğrusu insan pek cürretkar bulmadan edemiyor, şöyle ki: türkçe bölümündeki noktalama işareti, yazım yanlışı isteyen sorular, dil denilen şeyin sadece sadece gramer diye bilinen kısmıyla ilgili olmayıp, üslup ile ilgili de bir şeydir. işin bu felsefi kısmı bir tarafa, cümle tamamlama sorularının altında yer alan "aynı ifadenin tekrar edilemeyeceği"ne dair ibareden kastın ne olduğu beni sınav esnasında bilahare düşündürtmüştür. osym'nin zehir uzmanları , "ifade" sözcüğüyle biz "kaymakamlık hafızlık yarışması" katılımcılarına neyi ifade etmeye çalışmışlar diye sınavda bir epey düşündüm doğrusu. sınava giren arkadaşlarımın ilgili sorulara vermiş oldukları cevaplara şöyle bir göz gezdirince, verilen cevaplarda ekseriyetle sözcük tekrarından bile kaçınıldığına şahit oldum. şimdi siz, aynı cümle içerisinde aynı sözcüğün tekrar edilmesi bir anlatım bozukluğu sebebidir, diyebilirsiniz. fakat bu her zaman geçerli olmayabilir. anlatım bozukluğu konusuna aşina olanların, özne ya da tümleç eksikliklerinde bunun bariz bir biçimde ortaya çıktığını bildiklerinden eminim. hadi şimdi cümlede altı çizili yerde ne anlatîlmak istendiği sorusunda ben sözcük tekrarından kaçındım diyelim, cümlenin nasıl devam ettirileceği konusunda da ben buna uymak zorunda mıyım? ki soru kalıbında kullanılan sözcük ifade iken benden bunu nasıl bekleyebilirler? kısacası ilgili hafızlık yarışmasını türkçe bölümü tam bir fiyasko.
geri kalan bölümlerdeki cevabı %3 ya da başbakanın teklifi, cumhurbaşkanının onayı gibi sorularla bilginin nasıl ölçüldüğünü ben yıllardır anlamış değilim fakat artık tartışmak istemiyorum.
cevabı tartışma konusu olan kdk-ddk ya da koruma-yatay etki sorusu benzer sorularda da keske soru kalıplarını ve sair detaylı bir inceleme fırsatı bulsak. eminim bu çok zeki, dil ustası, her biri ayrî üslup sahibi osym uzmanları nokta virgül hatası yapmak suretiyle garip şeyler anlatmışlardır bizlere.
sınavın kolay olduğu zannına kapılan arkadaşlarımıza gelecek olursak, ben gibi ek protokollerle getirilen yasakları bile teker teker ezberlemiş olanlara ek protokoller sorulsaydı sanırım o zaman da biz sınavın ne kadar kolay olduğunu sizlerse böyle bir sınava degil 2 ay 2 yıl bile calışılarak kazanılamayacağını savunurdunuz. kolay dediginiz 15 20 soruya gelecek olursak her ne kadar o soruları doğru cevaplamış olsam da büyük resmi görebilmiş olmamdan kaynaklı olarak ben yine de kolay sorulardı diyemiyorum.
son olarak forumların şu kitap, bu kamp diye reklam yapan arkadaşlarına sesleniyorum: arkadaşlar o hocalarınız direk soruları tutturduysa herhangi bir örgutle baglantılarını araştırınız. yok eger anlattıkları, yazdıkları yerden soru çıktıysa, emin olunuz ki bütün bir kitabı anlatmışlardır.Her bir tespitin altına imzamı atıyorum ve destekliyorum.
Kaymakam seçilen bir sınavın "içeriği"-her yönüyle-"bu" olmamalı. -
Ben o devletin hükümlülügü ile ilgili soruya 'Temel Hak ve Özgürlüklerin Korunması' yaptım..Bir şey çıkar mı bundan ?
-
@marshall Aynen ya. İnşallah çıkar diye umuyorum.