TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
Genel Yetenek sınavı BİST gibi olmaz umarım zira gerçekten karmaşık ve zaman alıcıydı.
-
İlk defa MB sınavına başvuruyorum. Sınavlar Ankara'da mı İstanbul'da mı yapılıyor?
-
@gpale iki alim önce arkadaslarim girdi kuruma. mülakat zorlayici oluyo teknik sorular falan
-
@grishanemesis bistin yaptığı genel yetenek sınavı falan değildi baştan sona tam bir zırvaydı
-
@kartal1903 bazı kurumlar 2 yıl bazı kurumları 5 yıl geçerli sayıyor hocam
-
@gpale bir önceki alımda da uzman 70 araştırmacı 80 Yds hocam
-
hangi sınav grubunu seçeceksiniz arkadaşlar?
-
Arkadaşlar maaş ciddi ciddi 13500 mü? Bana biraz fazla geldi brüt mü acaba?
-
Başvuru işlemine başlamadan önce ilanda belirtilen belgelerden;
-Vesikalık fotoğrafınızı (renkli, “jpg” veya “png” formatında ve en fazla 200 KB boyutunda),
-Diğer belgelerinizi (siyah-beyaz “pdf” formatında ve her biri en fazla 200 KB boyutunda)
tarayıcıdan geçirerek başvuru formunda istenen bölüme yüklemek üzere hazırlayınız.Arkadaşlar, elimde tarayıcı olmadığı için istenen belgelerin fotoğrafını çektikten sonra pdf'e dönüştürüp sisteme yükleyeceğim.
Ancak anlamadığım bir nokta var, diplomayı nasıl siyah-beyaz yapacağız? Fotoğrafı çektikten sonra filtreyle siyah-beyaz yapıp pdf'e dönüştürdükten sonra mı yükleyelim sisteme? Siz nasıl yaptınız?
-
Finans sınavı için kaynak kitap önerisi olan var mı ?
-
@Statistician1907 pdf siyah-beyaz dönüştürücü yazın google'a yönlendirir.
-
@mülkiye_leee teşekkür ederim hocam
-
Sınav istanbulda mı yoksa ankarada mı yapılacak
-
@schossow99 YDS'yi 2 yıl sayan diğer kurumlar hangisi hocam, merak ettim. Merkez her yıl düzenli alım yapıyor mu bu arada, seneye hazırlıklı olalım..
-
@vasıflıişsiz teşekkürler hocam
-
@kartal1903 evet ya her sene oluyor mu acaba? Ydsye girdim ama 70 olur mu bilmiyorum. Eğer 27 ekimde ydsde 70 üstü alırsam direk başvuru yapcam 28 ekimde son diye biliyorum. Bu arada sınav 21 kasımda mı tam bakamadım da.
-
İktisat için ekonometri kaldırılmış artık böyle mi devam edecek bir bilgisi olan var mı?
-
şuraya keşke merkez bankasında çalışan bir arkadaş gelipte bilgi verse
-
Arkadaşlar şu konuyla ilgili bir bilgisi olan var mı? Şu an çalışmadığım için sigorta olarak babamın sigortasına bağlıyım. Hastaneye gittiğimde emekli sandığı olarak gözüküyor. Ancak öğrencilik zamanımda kısa süreli bir çalışmam olmuştu o yüzden e devlette ssk sicil numaram aktif. Başvuru yaparken emekli sandığı seçsem emekli sicil numarası soruyor ve bana ait böyle bir numara yok. Ssk seçsem sicil numarasını giriyorum fakat şu an o sigortaya bağlı değilim.Yanlış beyan vermiş olmak istemiyorum. Benzer durumda olan var mı siz ne şekilde başvuru yaptınız?
-
@atanmamgerek Merhaba dostum. Kendi sigortalılığınız ilk çalışmanız ile verilen sigorta sicil numaranız üzerinden 4/a'lı olarak çalıştığınız müddetçe hayat boyu sizinle olacak. Eğer bir sigorta kaydı soruyorsa size ekran bu sicil numarasını girmelisiniz. Babanıza bağınız yalnızca Genel Sağlık Sigortası yönünden. Bunun dışında sizin bir sicil numaranız var ise onu girmeniz gerekir. Tam olarak sorduğu şey nedir ekranda acaba?