TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
@statistician1907 merhaba hocam herhangi bi grup kuruldu mu ? 3. Gruptan girdim sinava
-
@mülkiyeli06 asbü 11 kişilik sınıftan 3 seansa giren kişi sayısı 4
-
@potter Hocam ben ODTÜ mezunuyum. Çok iyi bir ortalamayla mezun oldum diyemem ama bence bizden de çıkmaz o söylediğiniz ortalama. Kaldı ki ingilizce okumuş olmamız da bazen dezavantaj oluyor.
-
@melikeozdemirs hocam siz daha iyi bilirsiniz tabiki de tek tük yüksek yapan çıkar ama geneli düşük olacak sizin dediklerinize de baklırsa, 60-70 bandında iktisat dersi sınavı için yığılma olur gibi
-
@melikeozdemirs 1. grupta hem katılım çok azdı neredeyse yarı yarıya hem de soruların zor olması sanıyorum ki 50 barajını geçen herkesin mülakata hak kazanmasını sağlayacak
-
@mülkiyeli06 telegram grubunun adı nedir
-
5.gruptan arkadaşlar sizlerin nasıl geçti? Yorumlarınız neler
-
@tb Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem kulaktan duyma bir bilgi ama daha önceki yıllarda (hangi yıl bilmiyorum) 50 kişi civarında bir alım yapılacakken sınavda 15 kişi yeterli görülmüş. Ama benim fikrim şu anki kurumsal süreçte mülakata kalmak için yeterli olacağı yönünde.
-
@tb ‘TCMB’
-
@mülkiyeli06 sadece ekonomi grubu için mi 50 kişilikmiş
-
iktisat oturumu makro soruları şıklarından biri para talebinin faize etkisiz olduğu durumu soruyordu k/h de h=0 kabul edilip lm dik çizilmez miydi orada? yine yatırımın gelir esnekliğinin 'etkinsiz' olması durumu soruluyordu b=0 kabul edilip IS dik çizmek gerekmez miydi? bilen yazabilir mi
-
@uvyx biri anlattı bugün ona da başka biri söylemiş. Detayını bilmiyorum ama dediğim gibi böyle kulaktan dolma bilgilere takılmamak lazım hocam
-
@tb dostum likidite tuzağı ve dışlama etkisi olan soruyu diyorsan likidite tuzağında para talebinin faiz esnekliği sonsuzdur lm yataydır dışlamada da yatırımın faiz esnekliği sonsuz olduğu için ıs yataydır
-
@prezıntcihangir para talebinin faiz esnekliğinin etkisiz olduğu durumu sordukları için h=0 ve yatırımların gelire olan esnekliğinin etkisini sordukları için b=0 varsayarak çözdüm ben, hayırlısı olsun artık
-
Ben de bu şekilde yaptım biri para politikası etkisiz öbüründe maliye politikası şeklinde
-
@potter para politikasının etkinliği için k/h hakkında bilgi verilmesi gerekmez miydi soruda sadece h nin etkinsizliğine değinmişti. yine maliye politikası durumunda da ( 1/k.b ) nin değerinden bahsedilmesi lazımdı ama bahsedilen tek şey b idi. o yüzden bu iki değeri 0 olarak kabul edip hem IS hem LM i dik çizdim ben
-
@tb para politikasınının etkinsiz olduğu durum lmin yatık olduğu durumda geçerli size de bunu soruyordur bu da h sonsuzken gerçekleşen bir durum maliye polikası da tam dışlama durumunda ve ıs yatay iken etkinsiz
-
Arkadaşlar öngörünüz var mı ne zaman açıklanır
-
Arkadaşlar TCMB alım sıklığı hakkında bilginiz var mı , her yıl alım yapıyor mu ?
-
Bugün yarın açıklanır diye tahmin ediyorum ama daha ses yok bakalım...