Yapı Kredi bankası gişe yetkilisi alımı
-
@KamuAdayı özel bankalarda uzman yardımcı değil de bireysel portföy yöneticisi , kobi vs. oluyor. Onların durumu gişeden daha kotu bence her aksam toplantı isim isim okunur orngn bugün satışlar düşük gelmiş niye boyle oldu maaşları 5 bin ancak alıyoruz demişti yönetici biri benim subemde 15 yıllık çalışan niye bu kadar az dedim ne bekliyorsun ki demişti sen kpssye çalışsan ilk ay o maaşı alırsin. Ama diğer bankalardan geçiş yapanlar ne kadar banka değiştirdiyse o kadar maaşı fazla oluyor kobj de çalışan bi çalışan 8 bin alıyordu iki banka değiştirmiş. Ama yemin ediyorum aksama kadar sigara iciliyordu subede bende cogaltmistim sigarayı ama diken üstünde gidiyordun sigara içmeye orası ayri. Su da var garantin yok birinin isten atılma nedeni sürekli rapor alması birinin sigara içmeye çok çıkması birini satışların iyi gelmemesi birinin müşteri şikayeti. Devlette sen git sigaranı iç molani ver hatta mesai saatleri içinde markete giden hastaneye giden bile var. Ben bankadayken önce bi ortamı gözledim gişede mi boyle diye senden daha yuksek mevkide olan arkadaşlar dekontlarini bile sana koydurur ivir zıvır islerini yaptırır ama sesini cikartamazsin bu benim isim değil diyemezsin yoksa kotu olursun. Gözlem yaptım idare edeyim dedim yükselirsem maaşım artar rahatlarım ama hiiiç öyle değil bi kaç yükselen arkadaşla konuştum yoneticileri gözlemledim sonra ben karar verdim yapmak istemiyorum yukselince de ayni dert hatta kredi kartı değil de kredi verme hedefin var ve gerçekten az değil sonra zaten istifami verdim ve hic pişman değilim su an kendime dinleniyor gözüyle bakıyorum kpss çalışma evresinde o gidecek olan 5 yila boşa gitti olarak bakmiyorum is hayati zor banka daha zor calisiyor olmak zor bi kere ama en azından sonunda güzel bi is olsun
-
@Earth11
ben de geçen hafta halkbankın uz yrd mülakatına gittim. size bi sorayım dedim özelde durumlar nasıl acana diye ben de bu sene aslında kpssye hazırlandım. aksilik olmazsa 85-90 arası gelcek gibi. sınav açılınca öylesine bi gireyim dedim halkbanka da soruları göreyim belki ösym sorar dedim. şansıma mülakata kaldım işte. kalmışken gideyim dedim. şu an diğer kurum sınavlarına da hazırlanıyorum. ama her zaman elenme riski var tabi. ortada kalma riski olduğu için halkbank da duruyor şimdilik. belki kabul edilirsem diğer yerler olmazsa diye. şartları fena değilmiş sanırım ordakilerin. genel müdürlük olursa da iyi olur gibi. ama ilk hedefim banka olmadı tabi hatta ben de istemiyorum sizin gibi. ama bu devirde iş zor. mecbur kalır ve kabul edilirsem giderim. kpss sürecini de 3-4 yıl gibi gözünüzde büyütmeyin hocam. hakkını verirseniz 1 yıl gayet yeterli. bizzat tecrübe ettim yani. en kötü guy puanını alırsınız 1 yılda rahat. hakkınızda hayırlısı olur inşallah. umarım rahat edeceğiniz bir mesleğe girersiniz. teşekkür ediyorum detaylı açıklamanız için. -
@Earth11
sigara kullanmıyorum şükür -
@KamuAdayı halkabank uzman yardımcılığı tabiki de olursa devam edin hatta gişe de olabilir ben özel bankalar için söylüyorum devlet bankası tecrubem yok ama maaşı iyi olursa en azından aldığım paraya değdi dersiniz hakkinizda hayirlisi olsun:)
-
@Earth11 devlet bankasında da hedef baskısı var birçok şey benzer, müşteri memnuniyeti kavramı çok önemli satış pozisyonları baya zorlayıcı, yukarıda arkadaş tertemiz masa takım elbise falan yazmış onlara kanmayın hepsi bomboş şeyler önemlisi olan kafa rahatlığı ve huzurdur bunları bankada aramayın sadece işsizliğe tercih edilir.
-
@modigliani-0 ayni seyi düşünüyorum kahve, cay, takim elbise, hava.. Çok bos. Önemli olan aldigin maaş ve rahat bi is mi ? garantin var mi ? gerisi hikaye.
-
@Earth11 Inanın iş bulmak daha zor ki iyi bir iş ihtimali gerçekten yıpratıyor. Baskı illaki var ama bu işsizlikte daha zor. Yapı kredi de çalışmıyordunuz sanırım?
-
@elifshnn yok çalışmadım siz bilirsiniz ben ilerde pişman olmayın diye tecrübelerimi söyledim işsizlik zor diyorsaniz deneyin.
-
@Earth11 işsizligin zor olmadığından mi bahsediyorsunuz siz hiç avmye küfür ede ede giden bir personel gormediniz sanırım yada 12 saat ayakta çalışmadınız? 5 yıl bankada çalışmış baskı görmüş olabilirsiniz ki inşallah devleti kazanırsın her işin stresi var devlet memuru yani düz memurluk hariç. Bir vergi müfettişi bile büyük stres altında çalışıyor. Çekilecek çile değil demek bence bu devirde nankörlük kusura bakmayın.
-
arkadaşlar olumlu dönüş yapılan ilk işe girmek gerek gelecek belirsiz her şey ne yazık ki her geçen gün kötüye gidiyor.
-
@kuantummk kesinlikle. Keşke fırsatlar olsa ama maalesef yok her şeyi degerlendirmek gerekiyor. Ben bu işi kendime layık görmüyorum diyen nankörlük eder.
-
@elifshnn yaa nolur kendinizi bu kadar küçük görmeyin 5 yıl çalışmadım 8 ay çalıştım aldığım para olduğum seviye canimi sıktı ayrıldımm. İşsizlik zor tabi ama bu agresif tavırla bankada zaten yapamazsiniz. Size o kadar yazı yazıyorum bak boyle boyle tecrubem şöyle ama söylediğiniz lafa bakin bizde biliyoruz işsizliğin ne demek olduğunu hayat şartlarının ne kadar zor olduğunu. Sizin kararınız
-
@elifshnn yani o zaman burda sormadan direkt girseydin bankaya sonuçta banka adi var neyin şartlarını merak ettinde sordun madem bu kadar iyi olduğunu dusunuyorsun hic bekleme kabul et
-
@elifshnn
ben bu işi kendime layık görmüyorum diyen niye nankörlük etsin hocam. insanın emeğinin tecrübesinin bilgisinin karşılığı olan bir iş beklentisinde olması nankörlük değildir. ben de açıkçası emeğimin karşılığını bankada çalışmak olarak görmüyorum -
@Earth11 ya sen kesin istifa etmemissindir seni kesin istifa etmek için zorlamışlardır. Sen böyle zaten yapamazsın orda orayı bırak sen hiç bir yerde yapamazsın. Sen ülkenin durumunu a haberi açarak biliyorsun sanırım yoksa bu tavirlarinla bilmesem Finlandiya'da yaşıyoruz sanardım. Buraya istediğimi sormakta özgürüm sende yazmakta ama bu uslup gerçekten saçma. Sanki tutup sizce calismalimiyim dedim sorarım arkadaşım sorarım..
-
@Earth11 Ayrıca agresif cevap vermemişim üç kere okudum yanılıyor muyum diye ama şuan agresif cevap verdim evet çünkü tercubeleriniz sitemden ve tatminsizlikten ibaret. Benim yapıp yapamayacağıma da siz karar veremezsiniz.
-
@elifshnn ciddiye almadığım insan tipi lütfen yaa haddini bil konusurken git naparsan yap!
-
@KamuAdayı Arkadaşım durumun farkında mısınız? Yapmayın Allah askina benim arkadaşım öğretmen avmde çalışıyor ve bir sürü örnek. Zaten insanlar emeğinin, yillarinin karşılığını alsa biz buraya bunları yazmazdık değil mi? Sizce de baskı var diye vazgeçmek normal mi?
-
@Earth11 Bu cevaptan sonra daha emin oldum dediklerime haddini bilecek olan sizsiniz ben değil.
-
Yapı Kredi bankasında çalışan arkadaşım 4000 lira gibi bir maaş alıyorum demişti. Önemli olan brüt maaş tabi ama onu sormamıştım. Kendisi kredi kartı kampanyaları ile ilgili bir departmanda idi. 1 seneyi yeni doldurdu.
Benim önüme kaymakamlık-idari hakimlik- yaşadığım şehirde halkbank iç kontrolörlük (mülakatına kaldım) koysalar tereddüt etmeden halk bankasını seçerim. Aldıkları maaş,12 sene sonra şubenin müdürlüğü imkanı vs vs... Başka bir arkadaşım da ben müfettişlik yapamam,devlette uzman olayim kafam rahat olsun diyor mesela. Siz nasıl bir karaktersiniz,ona göre tercihi yapmalısınız diye düşünüyorum.