İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
Hocam maaşı tam olarak nedir internette 3504 tl diye okumuştum acaba doğru mudur?
-
@neverland hocam bu dedikleriniz göçmenlerin yoğunlukta bulunduğu yerler için değil genel olarak her yer için geçerlidir değil mi?
Samimi olarak bir kadının yapabileceği bir iş mi?
Mesela polislik hiçbir zaman düşünmeyen bir kadın için. Kurumda polislerden kişilerden de var dediniz. Biraz bazı konularda korkusuz kararlı olunması gereken bir iş gibi geldi bana göre. Buna göre ilan gelirse başvurup kendimi ailemi yormayayim diye düşünüyorum. -
Başlığın 2018 olarak değişme zamanı geldi, ya da yeni başlık açılıp oraya taşınabilir... Umarım 2018 de gelir de bu bekleyiş sona erer
-
@meç Aralık ayı itibariyle 3504 tl. Ocakta yükselecektir yine.
-
@falanfilan kadınlara biraz daha anlayışlı olunuyor ama mesela kadın göçmen sınırdışı edilecekse kadın memur gidiyor. Gece çalışma durumu olunca çağrılmıyor zaten. Kadın küçük çocuk sahibiyse zaten tamamen bunların dışında. Ama bunlar teamül. O ildeki personelin anlayışına endeksli. Düzenleme olarak erkekle kadın arasında ayrım yok.
Küçük iller tabi ki daha az yoğun, ama saydığım saha işleri oralarda da var.
Size şahsi bir tavsiyede bulunamam, bu beklentilerle, kişilikle, sosyo-ekonomik şartlarla vs ilgili. Siz ölçüp biçin, istersenix kazandığınız ile göre son aşamada karar verin. Hiç başvurmamaktan daha iyidir. -
@neverland ve @Antimülakat paylaşımlarınız için sağolun. Bilen arkadaşlarımızın tecrübeleri bize işe dair fikir veriyor. Her zaman için bu işle ilgili olanların verdiği bilgiler daha sağlıklı olur, bu yüzden söyledikleriniz bizim için önemli.
-
@neverland, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
İş tatmini normalde yok ama siz ekstra çalışırsanız, kendinizi mutlu eder, birşeyleri de düzeltebilirsiniz. Bunları sizi yıldırmak için yazmadım. Sadece durumu bilin beklentiyi yükseltip mutsuz olmayın diye yazdım. Ama siz gelir mücadele eder kendinizi geliştirip belli noktalarda etki doğurabilirsiniz. Örneğin göçmenler için il bazında proje yaparsınız, AB tarafından desteklenir, fon gelir. Bunun bir tatmini olur. Stklarla beraber yardım organizyonları düzenleme noktasında inisiyatif alır, çabalarsınız örneğin. Ya da göç alanında akademik çalışmalar yaparsanız sahada olmak bir avantajdır sizin için. Ama kurum sizi bir yere götürmüyor ama siz koşturup birşeyler yapmalısınız. Vizyon sahibi idareciler, yüksek bir kurum kültürü vs yok burada. Bunun dışında bu adamcılık ve iltimas kültürünü görmezden gelmelisiniz zira kısa zamanda değişmez.
Söylediklerinize katılıyorum, hemen her yerde olduğu gibi burda da bizim gayretimiz önemli. Halihazırda bakanlık olması konuşulan bir kurum söz konusu henüz oturmamış bir işleyiş var ama zamanla düzelir elbette. İleriye dönük olarak gelişmesi gerekli olan bir alan var, kendini geliştiren yararlı birşeyler üretenler ön plana çıkacaktır, hem kurum için hem kişiler için önemli bir alan göç konusu. Umarım en yakın zamanda ilan gelir bizde başvurabiliriz.
-
@neverland hocam bu il göçler nerde çalışıyor valilikte mi yoksa maliye gibi ayrı binaları mı var ?
-
İlgoc ile ilgili bilgilendirme yapmak gereği hissettim. Eski bir ilgoc uzm yrd şimdinin gelir uzm yrdcisi olarak yazdıklarımi tecrübeme dayanarak yazacağım.
İlgoc uzm yrd iki yerde çalışır bu iki yer illere göre değişir. Kim iller sadece il müdürlükleri kapsamında çalışır örneğin Samsun Trabzon Ordu Antalya gibi kimi iller de iki yer olarak çalışır il müdürlükleri ve geri gönderme merkezleri olarak örneğin Erzurum aydın İstanbul Van gibi. İl müdürlüğü olan iller son derece rahat is anlamında da tatmin edicidir. Geri gönderme merkezli olan illerde de suan da gelen rotasyonla beraber donem donem il müdürlüğünde donem donem de ggm(geri gönderme merkezlerinde) çalışılacak. Kurum evet oturmamış ama yine de taşra uzmanlıkları arasında iyidir. Sosyal bir iştir gelen yabancılar ile ilgilenirsin hayati dunyayi çevreyi politikayı öğrenmen yuksektir. Yeri gelir sorunlu kişilerle de uğraşırsin. Durağan bir is değildir eğitimleri konferansları deportlari vardır. Ben Kişisel nedenlerden dolayı göçten ayrılıp guya geçtim. 2 sene oldu alışamadım hala aklım göçte. Yeni gençlerle çalışılan bir yer Goc. Guy çoğunluğu yaşlı idarecisi yaşlı ve anlayışsız sorunlar yaşanılan bir yer . Taşra da uzmanlıklar arasında tecrübeme dayanarak sıralama sorulursa Goc guydan çok daha iyidir. Sorularınız varsa yardımcı olurum tecrübe aktarmak hayata yön verir.
-
@kurumsinavi ayrı binaları oluyor çoğunlukla. Küçük illerde Valilik içinde olabiliyor.
-
@tyr61 Üstte başka kurumlara geçmek çok zor demişlerdi. Siz nasıl geçtiniz?
-
@byteks1 kazanıp gecmistir
-
Kurum mülakatında referans çok etkili mi? Referansı olmayan bir kişinin mülakatı geçme ihtimali nedir?
-
@meç referansınız olursa ilk sıralarda kazanırsınız. İstediğiniz ile gidersiniz. Aksi halde il seçme şansınız olmaz. Bu açıdan etkili. Sıralama bazında belirleyici oluyor
-
Arkadaşlar il göç geldi mi ilanı
-
Yada ilan mi gelecek kesin birsey mi var söyler misiniz
-
@ertuğrulbey bu 2018 senesinde bekleniyormus. Sayı olarak da 3 basamaklı olabilirmis. Bunlar duyum, gelmezse tıkanıklık yüzündendir ama ihtiyaç artmış.
-
@neverland merhaba. Rotasyon uygulanıyor mu fiili olarak peki? Yoksa sadece mevzuatta mı var?
-
@füreya @neverland bir sorum daha olacak. Bilgim hiç yok bu konuda gercekten. İlk defa kurum sınavı süreci yaşıyorum. Yazılı sınav + mülakat puanına göre il seçimi mi var?
-
@füreya rotasyon uygulanıyor. Sınav süreci de ilk aşama yazılı sonrası mülakat ardından kazanan asillerden tercih isteniyor açılan illere göre