İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
İl göç kaç katı çağırıyor?
-
Sizce hangi puan türlerinden alıma çıkar.
-
p 35 i hep kullandı. bence puanların içinde illaki 48 i kullancaktır bu sefer. 20 katı çağrıyor diye biliyorum.
-
İlgoc duyumu var mıydı arkadaşlar 2017 bitmeden?
-
Yüksek alım olacak diye totem yapıyorum. 150 ile 375 arası bir alım olmalı artık bu sene. Bu kurumdaki iş yükünü ancak iki kerelik toplamda 600-800 arası kişilik alım kurtarır. 2017 ve 2018'de bir 375 kişilik bir de 350 kişilik alım olsa hem kurum rahatlar hem de güzel bir alternatif doğar.
-
@Antimülakat çok yaşa, sahura doğru bir amin diyeyim
-
@Antimülakat @paretowilfredo üstadlar, olası il göç ilanı için sadece P29/30/31/32 puanının/puanlarının kullanılacagını mı düşünüyorsunuz yoksa bunlara ilaveten p48'inde işin içine dahil olacağını mı düşünüyorsunuz?
-
@sofuoglu hocam kpss a meselesinde bu ara topu taç yerine @paretowilfredo kardeşime atasım geliyor? Müsaade edersen bu konuda onun tespitine bende güveniyorum.
-
@Antimülakat Estağfurullah kardeşim.
@sofuoglu Dostum merkez göç'ün kamu ağırlıklıları seçeceğini, İlgöç'ün P48'i de kullanacağını düşünüyorum. Eski sistemde P35'i de eklediği gibi bunda da dengeli bir puan seçecektir 4 5 puan arasında. -
@paretowilfredo il göç uzmanlığın'da p48'inde konulması kamu ağırlıklı puan türlerindeki sıralamaların önemini azaltır diyebilir miyiz hocam.Nitekim benim p29 puanım 82,5 sıralamam 1710,p30 1884;fakat p48 puanım ve sıralamam beklediğimden düşük geldi ve genel itibariyle yüksek olduğumuz puan türünden başvuru yapılacağını varsayarsak kamu puan türlerinin bu noktada pek bir etkisi olmayacağı kanaatindeyim.Sizin görüşleriniz nelerdir acaba
-
@sofuoglu Dengeli alanlarda düşük olup, Kamu alanında yüksek yapanlara avantaj olacaktır. Çünkü Kamusu iyi olup 4'lüde iyi yapamayanlar P30'lu bantta daha yüksek puan elde ettiler. Böyle belirlenirse puanlar Sizlere mücadele etme imkanı vermiş olacak kurum. Diğer taraftaki kötü sonucun bir noktada tazmini olur bu.
-
@paretowilfredo teşekkürler hocam bekleyip göreceğiz artık.
-
Geçmiş ilanlarda 5 farklı puan türünden ilana çıkılıyordu bunlardan biri eski sisteme göre p35 idi diğerlerinde yine belli derslerin ağırlığı vardı mesela kamu gibi uluslar gibi... Bu yıl kurumun mevzuat alanı da düşünülürse biri kamulu biri uluslu diğeri dengeli p48 olmak üzere 3 puan türü kullanılır. 2013 yılında ilk sınav yapıldı atamaları yanlış bilmiyorsam 2014 ün ilk 3 ayında gerçekleşti şimdi ilk dönemde girenler bu yıl içinde veya en geç 2018 başında yeterlik sınavı verecekler, bu da nerden baksanız en az 400-500 civarlarında alım demek... Yazılı sınava 20 katı aday çağırılıyor bu da sıralamada ilk 10 binde olanların girmesi demek. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, inşallah güzel ve bol alımlı dönem geçiririz
-
Bu yaz ilan gelir mi gelirse kaç kişilik olur duyumu ya da fikri olan var mı acaba
-
Sınav için hangi kaynakları tavsiye edersiniz? Bu sınav için ayrıca çalışan arkadaşlar görüşlerini paylaşabilir mi?
-
@krtdtl ayrıca çalışmadım hocam ama önceki sınav çok kolay bir sınavdı. 100 sorunun 80'i kpss de çalıştığın konulardan geliyor zaten 20 soru da mevzuatla alakalı.. ekstradan bi mevzuata çalışman gerek işte
-
p48 82 ilgöç içn sansm varmı p30 faln kötü de
-
@Keymarsh Peki herhangi bir kaynak kullandınız mı?
-
@krtdtl normal kpss sürecinde kullandığım kaynaklar... mevzuata çalışmadım girdim ztn o yüzden 3 puanla kazanamadım
-
p 48 ve p31 il göç için p30 ve p35 de merkez göç için ister diye tahmin ediyorum