2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar ilanla alakalı haber vereceğim. Şu an İçin çalışma yok haberini aldığım vakit paylaşım yapacağım. Tavsiyem çalışmalara erkenden başlayıp sınav sonucunu beklerken listenin üstlerinde beklemeniz. Ben hep son 1 ay kala başlıyorum ve sonlarda stresli bekliyorum ama bu sene öyle olmayacak. Herkese şimdiden başarılar.
-
Pazartesi ya da en geç salı 2021 sınavı tarihine ilişkin bilgi vereceğim dostlar inşallah
-
@Yamato-mita dedi ama ülkemizde bürokrasi ağır işliyor ayrıca ben Mayıs’ta sınav olmasını istediğim için Armageddon çıkar sınav yine yalan olur benle derdi ne bu sınavın anlamıyorum
-
2 puanla kaçırdık 2021 için yerimizi alalım hedefim bu forumda ortalama ne çıkıyorsa onun en az 8 fazlasını yapmak ve mülakata kadar rahat rahat takılmak
-
Arkadaşlar geçmiş yılda bir trafik kazası geçirdim. Henüz sonuçlanmadı. Bu durum kaymakamlık için bir sorun teşkil eder mi sizce ? Aynı durumda olan var mı bilgisi olan var mı acaba?
-
Merhaba arkadaşlar. Bu sene 72,5 aldım ve sadece 0,25 ile mülakatı kaçırdım. Hem de çok kolay soruları yapamayarak, üzüntümden girip iki kelam edemedim size. 2021 sınavına hazırlanan arkadaşlarım...Öncelikle bu sınava ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın sınava girdiğinizde göreceksiniz ki çalışan ile çalışmayanı ayıran sorular göremeyeceksiniz, komisyonun fantezisine kalmış Türkiye ekonomisi soruları ( bu sene sorduğu aylık verileri kendisinin bile bildiğine ben hala inanmıyorum), insan hakları soruları, daha önce hiç sorulmamış idare hukuku soruları gelecek karşınıza. Sınavdan çıktığınızda bu foruma gireceksiniz merak etmeyin troller çoktan gelmiş olacak bu sınav 70 le kapatır baraj dolmaz benim adım şu bu... Sonra siz bunlara inanacaksınız, 30 gün boyunca her gün karnınızda bir ağrı stres ile bu sınavın sonucunu bekleyeceksiniz bir açıklanmış 73-74 veya her neyse. Öncelikle bu forumda bir kaç arkadaş var elbette ama lütfen kimseye inanıp hayal içine girmeyin, sınava çok erken başlayıp son zamanlarda motivasyonunuzu düşürmeyin sonra derece yaparım diye düşünüp listeye giremezsiniz (kendimden biliyorum) beni sorarsanız ben çok çalıştım.Gecemi gündüzüme kattım günde 5-6 saat uyumuyordum bile dışarı çıkıp nefes almıyordum.Takıntıydı benim için bu meslek ama artık öyle değil bir daha girer miyim bilmiyorum Allah bilir ama girmek istemiyorum, benden o kadar çok şey aldı ki... Başka iş fırsatlarını geri çevirdim şimdi yeniden aramaya başlayacağım ve pandemiden dolayı pek şansım yok... Sevdiğim kızı bile 2 haftada bir bir kaç saat gördüm 9-10 ay boyunca sırtımdaki ağrılar sağlık sorunları vs anlatmıyorum bile. Lafı çok uzattım biliyorum ama çok dolmuştum ve anlatacak kimsem yok umarım benden kötü etkilenmezsiniz bu meslek çok kutsal bir meslek herkese nasip olmaz bana nasip olmadı ( ki şuan bir soru için iptal davası hazırlığı yapıyorum sonucunu göreceğiz) sınav günü emin olun herkes çok emek vermiş olacak bir tek siz değil ama sınavda şans faktörü daha önemli bunu hiç unutmayın, hayatta en değerli şey ailemiz ve sevdiklerimiz inanın. Burada sınavı kazandığı gün annesini kaybeden bir arkadaş vardı başı sağolsun hiç bir şey önemli değil artık onun için. Son tavsiyem bu sınavı asla tek hedef haline getirmeyin... Ben 1 yıl boyunca denedim ve bunun böyle gitmeyeceğini öğrendim mesleğinizi elinize alın 35'e kadar yolu var... Allaha emanet olun artık pek aktif olmayacağım görüşmek üzere.
-
@ryu753 Gerçekten çok kıymetli tavsiyeler hocam teşekkür ederiz. Umarım hakkınızda hayırlısı ne ise karşınıza o çıkar
-
@ryu753 ben de 71,50 ile kaybettim maalesef. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun hocam ama dediklerinize harfiyen katılıyorum. Bu sınav önce işini eline alıp sonra denenebilecek bir sınav kesinlikle.
-
@ryu753 Allah gönlüne göre versin kardeşim yolun açık olsun
-
Merhaba dostlar.
2010 yılından 2020 yılına kadar gerçekleştirilmiş olan Kaymakam Adaylığı sınavlarının hepsine dair bir çalışma hazırladım. Çalışmada;Alım sayılarını ve KPSS puan koşulu olan dönemde sınava katılma hakkı olan adayların sayılarını,
O dönem için oluşan başvuru taban puanlarını,
Gerçekleştirilen tüm sınavların yapılış biçimlerini,
Tüm sınavların yazılı sınav taban puanlarını,bir arada inceleyebilirsiniz. Bunun yanında hazırlamış olduğumuz çalışmanın analiz kısmında hangi dönemlerde hangi uygulamaların nasıl gerçekleştiğini ve tabloyu detaylandıran açıklamaları bulabilirsiniz.
Faydalı olması dileğiyle buyrunuz;Ayrıca tabloyu tek başına saklamak isterseniz Instagram paylaşımımıza da şuradan ulaşabilirsiniz;
https://www.instagram.com/typaretowilfredo/
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.
-
idarede ahmet nohutçu mu yoksa themis
-
@gazisiyaset nohutçu daha sade ve yalındır,çalışması kolaydır.Themis'e göre daha hacimlidir çünkü çıkmış soruları barındırıyor göz korkutmasın.Bu Anayasa konu kitabı için de geçerlidir.
-
dostlar iktisatta yeni öğrenen biri olarak hangi hocayı dinlemeliyiz? Benim hocam ? Adem kılıc ? İktisat medresesi veya berkay cihan?
-
@politicking, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
dostlar iktisatta yeni öğrenen biri olarak hangi hocayı dinlemeliyiz? Benim hocam ? Adem kılıc ? İktisat medresesi veya berkay cihan?
benim hocamdan mikro da bilge beyaz makro da mesut güzelli dinlenebilir.
-
Arkadaşlar sınava ilk kez gireceğim, Mikro ve Makro iktisat için konu anlatımlı kitaba gerek var mı? Benim Hocam videolarından not tutarak izliyorum ancak yeterli olur mu?
-
Merhaba acaba yaş sınırının yükseltilmesi yada kaldırılması söz konusu olabilir mi?
-
@emre06 yeterli değil. Kitaplarla desteklenmesi şart. Daha önce iktisat bilginiz yoksa en az 5-6 ayınızı bu derse ayırmanız gerekiyor.
-
Değerli arkadaşlar 3 yıllık hazırlık süreci sonunda ilk iki sene sınırdan kaçırsak da bu sene 75,5 alıp mülakata katılmaya hak kazandım. Bu sınav serüveninden yeni sınav için çalışmaya başlayan arkadaşlar için bahsetmek isterim. Haziran ayında işten dolayı düzenli ders çalışamadığım için kursa yazıldım. Şimdi soracaksınız kursa gerek var mı diye ? Bir şeyler öğrenmekten ziyade düzene girmek için kurs iyi bir çözüm ancak ben zaten düzenli çalışabiliyorum diyenler için kurs kısmı zaman kaybından ibaret olacaktır. Bu sınav 5 aylık bir sürede günlük ortalama 4 saatlik çalışma ile kazanılacak bir sınav tek şartı istikrarlı olarak her gün çalışmak lakin en can alıcı noktası ise bu sınavla gerçekten ilgilenmek. Sosyal medya hepimizin büyük vakit harcadığı yer bunu da faydalı kullanmak gerek belli başlı kaymakamlık sayfaları ve belli hocaların instagram hesaplarından paylaştıkları gönderilerden çok şey öğrendim. Yasin ve Berkay hocalar verileri sıkça paylaştılar Türkiye ekonomisi için bu hocaların paylaşımları ve haftalık olarak herhangi bir gazetenin ekonomi bölümüne göz gezdirmekte fayda var. İdare hukuku için Yiğit Yılmaz'ın Kaim Makam serisi ve Themis'in bu sene çıkarmış olduğu Kaymakamlık Mevzuat çalışma kitapları bana göre alanının en iyi kitapları ve sınav için gayet yeterli kaynaklar. İktisat için ben yıllardır Erdal Ünsal'ın kitabından çalıştım konu kısmını ancak soru bankası kısmında Hyteresis ve Analiz güzel kitaplar. Tarih kısmında bu sene görmüş olduk ki üstün körü hazırlanmış bir not yerine artık detaylı anlatan kaynaklardan çalışmak gerekli. Hakeza İnsan Hakları konusunda bu sene neredeyse tüm kaynaklar yetersiz kaldı ve zaman geçtikçe insan hakları genel kültür dersinden ziyade alan bilgisi gibi soruların sorulduğu bir düzene doğru ilerliyor. Bu sebeple uluslar arası ilişkiler tarzında anlatan bir ders kitabına bakmakta fayda var. Allah nasip eder mülakatı geçecek olursam elimden geldiğince bu foruma destek vermeye çalışacağım. Bizler yıllarca bu forumdan çok şey öğrendik umarım forum daha da gelişip güzel insanların yetişmesine vesile olur. Rabbim bu mesleğin hayalini kuran , ülkesine hayırlı hizmeti dokunacak olan siz herkese hayırlısıyla bu mesleği ifa etmeyi nasip etsin. Şimdiden bu yola baş koyan tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim iyi günler.
-
Düşük bir ihtimal de olsa mahkemeye giden soruyu mahkeme iptal etse nasıl oluyor ? Mülakatı kazanan kazanılmış hak oluyor mülakatı kaybedenler haklarını kaybediyor denildi. Geri kalanları neye göre belirliyorlar ?
-
@daywalkerss, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Pazartesi ya da en geç salı 2021 sınavı tarihine ilişkin bilgi vereceğim dostlar inşallah
Hocam var mı bir haber