2021 Kaymakamlık Sınavı
-
@fthdyngc 3-5 mesaj yukarıda yazıyor. 130 duyumu gelmiş.
-
@poohdini oldu gibi yazınca siz de bi yerlerden de duyum aldınız sandım
-
Ayrıntılı Mevzuat Çalışmaları için
https://s2.dosya.tc/server13/sq9qq2/PLUS_ULTRA_SONMEZ_SAMI_MEVZUAT.pdf.html
https://s2.dosya.tc/server13/vaqw1n/CAN_CELIK_MEVZUAT_120_.pdf.html
-
Arkadaşlar merhaba, 3 yıldır idari hakimlik sınavında sınırda kalıyorum, artık şansımı Kaymakamlıkta denemeye karar verdim.
Bu yıl ilk defa hazırlanacağım kaymakamlık sınavına, kaynak önerilerinizi alabilir miyim? İdare Hukuku, Anayasa Hukuku, İktisat, Tarih, Türkçe dersleri dışındaki dersler hakkında, hangi kaynaktan hangi sırayla çalışmalıyım? Online eğitim almaya gerek var mı sizce? Teşekkür ederim.
-
@yts7718 Sen halletmişsin başka ne kaldı ki
-
@maximum Türkiye Ekonomisi ile ilgili Yusuf KEPENEK Türkiye Ekonomisi kitabını tavsiye ederim. İnsan Haklarında da ben geçen sene mia serisinden çalışmıştım.
-
@yts7718 Türkiye Ekonomisi ile ilgili sana Yusuf KEPENEK Türkiye Ekonomisini tavsiye ederim. İnsan Hakları ile ilgili de ben mia serisinden çalışmıştım. Daha demin sana cevap veriyim derken yanlış kişiye cevap vermişim.
-
@gürkan35 sağolun
-
@yts7718 Ne demek
-
Ben de yerimi alıyorum. İlk defa gireceğim bu sene inşallah. 1 Ocak itibariyle de başlıyorum çalışmaya. Bu sayfada bol bol kaynak önerisi isteyeceğim kazanan arkadaşlardan .
-
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar.Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve uzun zamandır forumu takip ediyorum, bu sene bende bu sınava çalışmak istiyorum ve benden çok daha tecrübeli sizlere birkaç sorum olacak
Ahmet nohutçuyu sadece bu platform değil başka yerlerde de çok fazla duyduğum için,onun Kaymakamlık Kampı serisini aldım. Gayet memnunum konu anlatımı açısından, soru bankası olarak yine Ahmet Nohutçu KAS soru bankasını aldım, fakat alırken dikkat etmemişim iktisat yokmuş kitabın içinde bu yüzden bana iktisat soru bankası olarak önerebileceğiniz kaynaklar nelerdir?
İkinci olarak da çalışmalara ufak ufak başladım, açıkçası 2020 sınavı ve sınava girenlerin tepkilerini görünce gözüm biraz korktu sanırım önceki senelere göre daha zor ve detaymış.Çalışma tavsiyesi olarak tecrübelerinize açığım
Bir de ben hani herkes gibi bu sınavı kazanmayı çok istiyorum bu yüzden tek hedefim haline getirdim. Diğer hiçbir sınav ve kpss ye girmeyi düşünmüyorum fakat bu sanırım sağlıklı bir karar değil.Bir yandan kpss ye de çalışmaya başlamalı mıyım?
Bu genç kardeşinize cevap verirseniz çok mutlu olurum, herkese mutlu yıllar dilerim şimdiden(her ne kadar zor olsa da) -
@adayadayıı Ben eğer dilin yoksa kpss alan çalışmani doğru bulmuyorum. Ama bu hiç çalışmamak değil hafta da bir gün göz gezdir istersen. Ayrıca daha üniversite bitmeden sınava çalışmaya başladığın için tebrikler. Soru bankası olarak bir önerim yok maalesef.
-
@adayadayıı yeni mezunların sürekli yaptığı hata. Tek hedefleri kaymakamlık. Sonu hep hüsran oluyor. Dışarıdan yardım alman gerekiyor. Tek başına olmaz.
-
@gürkan35, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@adayadayıı Ben eğer dilin yoksa kpss alan çalışmani doğru bulmuyorum. Ama bu hiç çalışmamak değil hafta da bir gün göz gezdir istersen. Ayrıca daha üniversite bitmeden sınava çalışmaya başladığın için tebrikler. Soru bankası olarak bir önerim yok maalesef.
Teşekkür ederim hocam düşünceleriniz için.Kpss ile alan yerlerin hepsi mi dil istiyor peki?
-
@poohdini, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@adayadayıı yeni mezunların sürekli yaptığı hata. Tek hedefleri kaymakamlık. Sonu hep hüsran oluyor. Dışarıdan yardım alman gerekiyor. Tek başına olmaz.
Dışardan yardım alman gerekiyor kısmını anlamadım hocam kusura bakma ama demek ki aldığım karar yanlış sanırım, tek hedef kaymakamlık ile olacak iş değil sanırım. Çok teşekkür ederim bir de iktisat için soru bankası önerebilir misiniz acaba
-
@adayadayıı Rica ederim tabii ki hepsi dil istemiyor ama dil istemeyen yerlerde rekabet çok oluyor puanlar çok yükseliyor o yüzden dedim.
-
@gürkan35, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
sakın böyle bir hata yapma dil avantajdır tabii ki ama alanın hatta gy gk kısmın da iyi olması gerekir. İyi olması için de haftada 1 veya 2 gün yeterli olmaz.
-
@abd94 Doğrudur bu da bir düşünce tabii
-
@adayadayıı şahsen kaynak güzellemesi veya yergisi yapmaktan hoşlanmıyorum ancak eğitim ve sınav sistemimiz üretimden dolaşıma hatta kullanıma kadar metalaşmış durumda ticari hırs ve kaygılar güdümündeki sınav hazırlık piyasası(piyasası diyorum çünkü baya baya) vasat. Eğitim ve sınav sistemi metalaşması aslında solun bir argümanı ancak ideolojik ayrıştırmadan sıyrılıp objektif baktığımda haklı ve yerinde bir argüman olarak görüyorum. Maalesef ki eğitimde neoliberalizmin fetişleştirildiği kutsallaştırıldığı bir dönemdeyiz. Tamam kötü değil ama çok iyi de değil. Devletin sermayeye fazlasıyla ılımlı ve uzlaştırıcı yaklaştığını düşünüyorum kontrol-denge mekanizması yok gördüğüm kadarıyla bu da iştahları kabartıyor ve çok ciddi meblağlar dönüyor kitap kurs piyasasında. Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama en basitinden atıfsız bibliyografyasız konu anlatımlı kitap görmek istemiyorum misalen tr ekonomisi sınav kitaplarında yer alan bilgilerin bir dayanağı yok tek tek kontrol ediyorum sağdan soldan soru bankaları desen copy paste full kurs hiç almadım ve gereksiz diyeceğim ama hayır faydalı diyecek insanlar çıkacak onları da anlamıyorum orası ayrı. Bence bu piyasanın oltasına takılmadan sınava hazırlanmaya bak. Sınav zaten diğer sınavlara benzemiyor fazla ve verimli çalışmaya paralel şekilde bir netice almıyorsun. Nasip işi biraz. İlk 400e giremeyince isim karalayan eski sevgili gibi oluyor olay. O yüzden alternatifin olsun mutlaka.
-
Bu sınav şans sınavı degildir. Daha çok çalışanında kazanacağı düz bir snavda degildir. Bu snavda saglam strateji yapmanız gerekir ösym nin soru mantığını cok iyi kapmaniz lazim. 100 soruda cok zorlayıcı 10 15 soru gelir onlara bakarak uzaydan soru sorms cok garip sorular vardı kazanan şansa bala kazandı diyen varsa bence bu sınavı asla kazanamaz.kaybedenlere tavsiyem nerde hata yaptıklarına baksınlar özelestiri insanı her daim bir adim ileri atar.not son yapilan 3 snavıda kazandım.