Merhaba dostlar hepinize.
Öncelikle geçmiş olsun ve puanlarınız hayırlı uğurlu olsun. Bir KPSS sürecinin daha sonuna geldik, bir diğerinin sürecine başlıyoruz. Tabi bu arada 2019 - 2020 puanı olanlar için gelecek olan alımlar var.
Bu alımlara dair bildiğiniz gibi artık gelenekselleşmeye başlayan tablomuzu hazırlamaya başladık biz de. Aslında hazırlıklarım 11 Ekim'de tamamdı ancak bazı alımlar için yeni haberler bekliyordum. Teyit bekleyenler vardı, yeni haber beklediklerim vardı. İyice netleştirmeden sizlerle paylaşmak istemedim bu yüzden.
Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz çok yüksek oranda isabetli tahminlerde bulunduk. Tabi bu tahminlerin dayanakları vardı. Duyumlar, haberler, bilgiler bu tahminlerin temel kaynakları. Bu kaynaklar kimi zaman bizzat benim tanıdıklarım, büyüklerim, dostlarım iken kimi zaman da dolaylı olarak ulaşabildiğimiz kişiler olabiliyor. Bu da haberin sağlamlığını haliyle etkiliyor.
Aşağıdaki çalışmada o yüzden olabildiğince hangi alımın ne kuvvette bir bilgiye dayandığını izah etmeye çalıştım.
2020 KPSS sonrası dönemdeki beklentilerimize geçmeden evvel çalışmada 2019 sonrası hazırlamış olduğumuz tablolara yer verdim. Bunun sebebi hem nasıl bir haber yapma mantığımız olduğunun anlaşılması hem de o tablolardan bu yıla hangi alımların devrolduğunu görmek. Bu yüzden söze onlarla başladık.
Çalışmayı burada uzun uzadıya yazmayacağım görsellerle başlayalım. Bunlar 2019 yılında paylaştığımız iki tablomuz;
Bu tablolardan bu yıla kalan alımlar var. Bunlardan HMB alımlarının bir tanesi dün geldi. Bir kısmını Bakan Bey 2020 Bahar döneminde ilan etti söylediğimiz gibi. MHUY ile ilgili açıklamalara da yeni çalışmamızda yeniden yer verdik. Ayrıca GSB, MEB ve İçişleri alımlarına da yeni tablomuzda yer verdik ve değindik.
Gelelim şimdi 2020 yılı alımlarına. Dün yayınlayacaktım aslında söylediğim gibi dostlar ama azami özen göstermek istediğimden vakit aldı ve bugüne yetişti. Öncelikle bekleme için kusurabakmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi çalışmamız 11 Ekim'de hazırdı ama haberler bekledik, teyitlere uğraştık ve bugüne kaldık. Biz yayımlayana dek de tabloda yer alan iki alım geldi. Dernekler Denetçiliği ve Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımları yeni haberler değil o yüzden. Geri kalanlara odaklanarak açıklamaları güncelledim haberde.
İlk tablomuz şu şekilde;
İkincisi ise şu şekilde;
Dikkatinizi çekecek ilk hususun 3 yıldır hazırladığımız tablolardan sonra bu tablonun daha zengin olduğunu düşünüyorum. Bunun sebepleri var. Öncelikle geçtiğimiz dönemde alınması planlanan alımların büyük kısmı pandemi dolayısıyla bu döneme sarktı. Pandemi dışında tabi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın alım rutinini neredeyse 2 senede 1 haline getirdiği alımlar da bu döneme rast geldi. Bu yüzden tablomuz epey şenlikli oldu bu yıl.
Alımlara dair ayrıntıları incelemek için çalışmaya bu linkten ulaşabilirsiniz dostlar;
Ayrıca 2020 KPSS sonrası süreçte puanlarınıza göre çalışma önerilerimizi de şu linkten inceleyebilirsiniz;
İkinci iletiyi de kendime ayırıyorum dostlar. Oraya da alınması planlanan mesleklerin tanıtımlarını, elimizde bulunan dökümanları ekleyeceğim.
Farklı duyumları olan dostlarımız da paylaşırlarsa daha güzel bir bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Benden farklı da duymuş olabilirsiniz, değerlendiririz, yeniden sorarız gerekirse.
Hepinize güzel, bol alımlı, bahtınızın açıldığı bir yıl diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun dostlar.