2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
-
Merhaba dostlar.
İçişleri Bakanlığı'nın tüm A grubu alımlarına dair bilgiler şuradan inceleyebilirsiniz; -
@abdullah_cevdet Net bilgim yok hocam
-
@gazibey bu nasıl bir kadro bir bilgisi olan yok mu hiç forumda
-
@paretowilfredo üstadım gecen seneden beri il planlama bekliyoruz var mi bir gelisme
-
@gazibey Merkez- taşra bilginiz var mı hocam
-
@paretowilfredo il göç için haber var mı hocam
-
Bir arkadasiminizin duyumuna gore şu an alim planlaniyormus hem merkez goc hem ilgoc icin ilaninda mayis haziran bandinda gelebilcegini soyledi
-
@abdullah_cevdet çok iyi hocam Mayıs Haziran gibi kurum sınavı mi ilanın gelmesi mi ? Son olarak ortalama bir sayı varmiymis
-
@su28a, içinde söyledi: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
@abdullah_cevdet çok iyi hocam Mayıs Haziran gibi kurum sınavı mi ilanın gelmesi mi ? Son olarak ortalama bir sayı varmiymis
Bana ilan dedi hocam.Malesef sayiyi sormadim hic.
-
@abdullah_cevdet ilandan ne kadar sonra sınav oluyor genelde hocam aradaki süre az mı ? İnsalalh girebiliriz ya 86 puanım var işe yarasın istiyorum
-
@su28a inanin bilmiyorum hocam ama yanilmiyorsam gecen sene aralikta ilan gelmisti subatta sinav yapilmisti,paretonun listesinde 50 100 kisi yazmis ilgoc icin 20 kati olacagi icin gelme ihtimali yuksek hocam.
-
Biraz bilgilendirme yapalım dostlar.
Öncelikle yıla nasıl başladığımızı hatırlayalım.
Tablolarımızda da görebileceğiniz gibi beklediğimiz, duyduğumuz alımların çok ciddi bir kısmı yapıldı ya da yapılıyor. Kalanların da gerçekleştirileceğini düşünüyor, umuyorum.
Sırasıyla değinelim.Öncelikli olarak İçişleri Bakanlığı için düşünülen yeni bir kadro vardı 2017'de. Ancak rafa kaldırılmıştı. Buna dair bilgilendirme de yapmıştık o dönem forumda. Düşünülen kadro Sivil Toplum Uzman Yardımcılığı idi. Taşra kadrosu olarak düşünülmüş, Dernekler Denetçilerinin bir anlamda taşra kolu olarak görev yapması planlanmıştı. Bu hayata geçirilebilir.
Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımı ben de bekliyorum dile getirmiştim daha evvel. Bununla beraber İl Planlama Uzman Yardımcılığı için de geçtiğimiz yıl planlama yapılmıştı ancak askıda kalmıştı. Bu da yapılacak olabilir.
Son olarak beklentimi dile getirdiğim İl Göç Uzman Yardımcılığı alımına dair duyumlarım olduğunu belirtmiştim. Bunu bir adım ileri taşıyabiliriz. 2021 yılı içerisinde 100 kişi gibi bir alım ciddi anlamda planlanıyor. Ancak KPSS öncesi olup olmayacağı konusunda bir malumat yok. Merkez için de minicik de olsa bir söylenti var ama teyitli değil dostlar. Süreç içerisinde gelişmeler oldukça bilgilendirme yapacağım.
Yeni kurulan üst kurul Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu için de alım yapılacağını belirtmiştim. Sigorta Uzman Yardımcılığı unvanı için 50 kişilik alım pandemi sonrası süreçler belirli hale geldiğinde gerçekleştirilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bildiğiniz üzere Milli Emlak Denetmen Yardımcılığı kadrosu oluşturuldu. Defterdarlık Uzmanlığı'ndan da bu alanla ilgili meslek mensupları geçiş yaptılar. Yani Milli Emlak Uzmanlığı diye bir kadro yok. Denetmenliği / Denetmen Yardımcılığı var ve buna alım yapılacağını yine çok önce duyurmuştuk dostlar.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımını da yine duyurmuştuk ancak beklediğimiz çok üzerinde geldi ilanın ilanı. 250 kişiyi Bakanlığın alabileceğine ben halen inanamıyorum. İş Müfettiş Yardımcılığı alım süreci 2017'den beri sürerken, mevcut müfettişlere yer yok denerek meslek mensupları yerlerinden edilirken 250 kişi nasıl olacak halen bilmiyorum. Kadro yanmasın diye aceleyle duyuru yapıldı ama hala ilan verilmedi. Bekleyeceğiz.
SGK'da iki alım bekliyorum dile getirmiştim. Bunlardan birisi Müfettiş Yardımcılığı alımı. 50 kişi için bir planlama söz konusuydu. Bu planlamanın pandemi süreçleri sonrası Kurumun normalleşmesi ile hayata geçeceğini düşünüyorum. Müfettiş Yardımcılığı için Çalışma Ekonomisi içeren puan ilavesi olabilir. Sn Apaydın bu konuya yeşil ışık yakmıştı. Uygulayabilir bu beyanatını.
Tabii ki herkesin beklediği Denetmen Yardımcılığı alımı...
Dostlar daha önce de söyledim. Kurumun planı asla 150-200 gibi bir plan değildi. Bu planlama yapılıyorsa bunun sorumluları bu sayıyı ortaya ilk atanlardır. Polemiğine girmeyeceğim bu konunun, bir düzeyimiz var, aşağı fazla inmek istemiyorum. 400 için sizin mücadeleniz şart dostlar. Alım yapılacak evet. Burası çok net. Alım 2021 takvim yılı içerisinde planlanıyor evet. Ancak KPSS takvimi kurumlar açısından bağlayıcı değil. Önce olması için de yine dile getirilmesi gerek. Bunun yollarından 11. Promosyon başlığında bahsetmiştim. Değerlendirme gerek. Mart ayına girmemizle beraber ben de bir daha soracağım bakalım bir sonuç alırsam paylaşırım dostlar sizlerle, burada.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar dostlar. Yeni haberlerim, duyumlarım oldukça başlığımızı yeniden canlı tutacağız. Pandemi sona ersin inşallah daha hareketli günler yaşarız.
-
@paretowilfredo üstad din-devlet personel Başkanı sizin kadar hakim değildir bu alımlara. Maşallah
-
@paretowilfredo kurumlar harekete gecmek icin gecmis yillarda mart ayinda yayinlanan cumhurbaskanligindan gelecek izinleri mi bekliyorlar
-
@paretowilfredo İl planlama uzman yardımcılığı ve sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve denetlemenin isteyeceği puan türleri için bir öngörünüz var mı
-
@paretowilfredo üstad SEDDK sizce kaç katı çağırır birde yabancı dil durumu nasıl olur? bilginiz yoksada beklentiniz ne yönde olur
-
Bu kadroların yabancı dil durumları nasıl acaba
-
@sherlock-holmess il planlama sanırım p32 olabilir , taşra mesleği sanırım baktım da onun gibi olanlar p32 ile gelmiş.Direk sözlü birde .
-
Üstad genclik spor mufettislik gelir mi?
-
@semihylc daha önce cimere yazıldı p31 diye dönüş yapıldı yanlış hatırlamıyorsam hocam
İçişleri uzman p32
İçişleri kontrolör p9
İl planlama p31
Diye biliyorum