ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı :’)
-
denetimle ilgili herhangi bir bilgi yok heralde
-
Ayrıntılara hiç girilmedi, geçen gün basına sızan taslağın aynısıydı. Anladığım kadarıyla Teftiş ve denetim cumhurbaşkanlığına bağlanmayacak.
-
Ne duşünüyorsunuz ustadlar? beklemeye umut etmeye devam mı yoksa biseyler olsa simdiye mujde gelir miydi ?
-
@stat91 bende umutlar tükendi ustad. Bir gelişme olsa duyardık şimdiye kadar.
-
@tüpçüü aynen üstad ben de öyle dusunuyorum secim oncesi bi mujde ile biraz citlatilirdi sanki
-
Bu aksam cumhurbaskanimiz trt de olacak bakalm
-
@rterdogan hocam bugun ustadlardan ek gostergenin ve birlesmenin kesin olacagini duydum ancak grup baskanliklari kurulacak mi o muallakmis, sizce oyle bisey olur mi yoksa tasra ayaginda biz yine bu yerlerimizde devam eder miyiz(birlesme dahi olsa?)?
-
@stat91 üstadlar dediğiniz denetmenler mi hocam?
-
birlesme olursa kesin grup baskanligi olur hocam... Birlesme artk sart (mufettislerle olmasa da denetcilerle) ozlugun iyilestirilmesi de yetmez. Iki bakanlik birlesti. Aspb bunyesindeki denetim kadroları denetcilik statusunde ve ozluk olarak mufettislere esit. Aradaki en bahtsız denetim kadrosu biz oluyoruz. Asagi yukari ayni is yuku ile daha az ozluk sorun yaratır. Sgk denetmenleri denetci olmalı. Aspb denetcileri 2022 denetimlerine filan cikiyor, saha olarak bizm denetim alanimiz daha agir diyebilirim. "Sgk bakanligin bagli kurulusu degil ilgili kurulusu, bu yuzden bizi etkilemez bakanlik bunyesindeki denetim ve teftisteki yapilanmalar" gibi soylemlere kulak asmamak gerek... Hatta su ana dek denetcilik verilmedigi kabahat.. Dernek denetcilerinin veya asgp denetcilerinin yeterliligi veya is yuku sgk denetmenlerinin ya da gumruk denetmenlerininkinden cok mu farkli... Bence gumruk denetmenlerine de ayni haklar gelmeli
-
@rterdogan o zaman grup baskanliklari disinda tasralarda gorev alamayiz dogru mu? Es durumu da mufettisliklerdeki gibi mi olur yoksa normal memur es durumu gibi mi ?yani sadece grup baskanliklarina mi tayin olunur
-
@jungss aynen hocam
-
birleşmeden bahsedilince hemen vergi müfettişleri bahse konu oluyor. onlarda oluyor bizde de olur diye.
sgk denetmenleri yerinde denetim yapıyor. vergi müfettişleri gibi değiller. bu da grup başkanlığı işini zorlaştırır. aşırı maliyetli olur, denetim etkin olmaz.
benim düşüncem bu.
-
@stat91 buyuk ihtimal ama kesin degil.. bol keseden sallamak olur su an diyecegim her sey.. sistemi ben de zamanla gorup ogrenecegim. Ama sunu belirteyim ki birlesme gelmese hatta ozluk hakki iyilesmese bile grup baskanligi gelebilir. Cunku denetmenlerin cogu ilk olarak grup baskanligi istiyor galiba.. Ve ürün denetmenleri ozluk hakki olarak bizim gibi olsa da grup baskanliklarinda calisirlar
-
@jungss bana da öyle geliyor hocam 30 35 grup baskanligi olsa ve denetmen sayisi 5000 e tamamlansa bu cok maliyetli ve burokrasi acisindan cok hantal olur kanaatindeyim
-
@rterdogan bu daha çok skıntı yaratmaz mı hocam? Grup baskanliklarindan gorevlendirmeyle bircok denetmen tasralara gorevlendirme ile gidecek esleri de dusunursek farkli meslek gruplarindan buyuk bir sirkülasyon olusur
-
@stat91 hocam tasrada grup baskanliklari kurulabilir. Illa vm gibi dusunmeyin. Bolge bolge olmaz belki. Grup baskanligindan kasıt il mudurune bagli olmamak.. Birlesmeyle cikilan statü il mudurunden daha üstün.. Daha vasifsz birinin talimatina bagli kalmak sorun olabilir. Senin ek gostergen 3600 olacak il mudurunun 3000... Bu yuzden grup baskanliklarini daha yaygin, il bazinda uygulayabilirler. Vm de bolge olarak uyguluyorlar, ama bizde boyle olacak diye bir sey yok ki her sey ihtiyaca gore sekillenir
-
@rterdogan peki hocam, kusura bakmayin bilgim olmadigindan affiniza siginarak soruyorum es durumu da vm gibu katı mı olur?yoksa halihazirdaki bizim suandaki kosullarimiz gibi mi ?beni kendi adima endiselendiren bu..yani saniyorum ki grup baskanliklari 30 tane kurulsa ve sadece vm deki gibi bu illere tercih hakkimiz dogarsa diger illere esimizin yanina gecememe dusuncesi
-
@paretowilffredo Üstad herkes farklı birşey söylüyor. Sende söyleyecek yeni bir bilgi var mı acaba?
-
@stat91 eger grup baskanligi esinizin oldugu yerde yoksa esiniz sizin yaniniza gelir ama 300 is gunu calisms olmasi sarti var diye biliyorum