ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
Arkadaşlar gerçekten seviye çok düşmüş
Ben o yorumu attığım için herkesten özür dilerim bir daha asla bu konuyla ilgili yorum atmayacağım
Allah rızası için birbirimizi anlayarak güzel konuşalım -
@rterdogan, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
@nişancı kaymakam olmak daha zor bir sinavdan gecmekle mi olur dedin? Yukarida yazdiklarin olmasa inanacagm..Nerede geciyor zor ibaresi? Hatta bilakis muhasebe cikmiyor diye kucumsemis gibi bir algi olusmus.. neyse ne uzatmayacagm, ad hominem bir tartismaya giremem hic.. hadi eyvallah
Düzeltme: Mufettis olmak daha zor Kaymakamliktan
-
Abdullah basol kardeşim gruplarda tanıdığım simalardansin . Benim işim gücüm yok bende bir sürü kurum mülakatından elendim lakin bu yazdıklarından sonra denetçi olmuşsun denetmen olmuşsun kaymakam olmuşsun gozumde hiç bı degeri yok . Öncelikle anlayışlı olmak ve saygılı olmak lazım kusura bakma ama senin yorumlarinda bunları göremedim . Bizim hepimiz ayni gemideyiz birbirimize destek olmamız lazım köstek değil . Bu ülkede öğretmen din görevlisi 3600 ek gösterge w.s alıyorsa bırak herkes istediğini talep etsin .
-
İleti düzenlenmiştir.
-
Dogru kaymakamligin ozlugu mufettislige göre daha iyi ona sozum yok ama sinavlarin zorlugu ile mesleklerin özlukleri dogru orantili değil bunu da soyleyeyim. Bunne perhiz bunne lahana turşusu ben de anlamiyorum. uygulamalar yanlis iste buna ben karar vermiyorum. Versem boyle saçma işler olmazdi
-
Son olarak diyecegim sey: Mustafa apaydin, ali tezel, mehmet selim bagli bile denetmenlerin ozluklerinin iyilestirilmesi gerektigini soyluyorsa bir bildikleri vardr. Mufettis olmasalar da mufettisle denetmen arasinda baska bir noktayi hak ediyorlar. Zaten denetim mesleklerinin bu kadar bolunmus olmasi bastan hata (denetmen, kontrol memuru, kontrolör vb)... Denetci-Mufettis ayrimi gayet uygun olurdu... Mufettislerin denetcilerden muhakkak yetki olarak bir iki tık fazlası var zaten.
-
@rterdogan benım hakkımda bunu dusunmussunuz onu dusunmussunuz umrumda bıle degıl sadece bu sahtekarın burdakı acıklamalarına bınaen yorum yaptım ve en son yorumunu okursanız ne demek ıstedıgım anlasılıyor. hem denetcılık ıstıyor sonra da dıyor kı ben ıstedım mı ıstemedım dıyor. hem aıle denetcılerı ıs yapmıyor dıyor bır haltı bılmeden sonra kıvırıyor ben boyle demedım dıyor. yahu kardesım ne kadar konusursan konus ortada olanı kendının dahı celıstıgı hususu nasıl gozardı edersın. bos konusuyorsun ben mufettıslık ıstemıyorum denetcılık ıstıyorum dıyorsun sonra ıstemedım dıyorsun . zaten teftıs ıle denetım bırlescek muhtemelen o halde sen denetcılık ıstıyorum meufettıslık ıstemıyorum dıyorsun pekı hangı kadroda olcaksın bos bos yorum yapıyorsun. bırlesecek 2 kuurum var ıse o da bakanlıklardır ve esıt ozluk hakkına sahıp denetcı ıle mufettıslerdır. daha denetcı ıle mufettısın ayrımını bılmezsın benı denetcı yapın mufettıslık ıstemıyorum dıye cahıl cahıl bagırırsın. sonra en bastan berı tahrık edersın akabınde yana cakılırsın sınsı sınsız ben ne yaptım kı yaaa ben bunu ıtemedım kı yaaa dersın bır de benı cesıtlı ıthamlarla karalarsın. sen ya da baskalarının ne dedıgı umrumda degıl yok benı bılıyormussunuz yok soyleymıs yok boyleymıs yok ben egoluymusum sızın goruslerınız benım umrumda degıl bu sahtekarın en basından berı kıskırtıcı tavrına ve yalancılıklarına bınaen yorum yazdım ve yıne aynı yorumu yazıyorum. hıc bır halt bılmezsın aıledekı denetcıler ne yapar bılmezsın bos bos kendı ıs yukunun agır oldugunu soylersın denetcı ıle mufettıs ayrımını bılmezsın ben mufettıslık ıstemıyorum denetcılık ıstıyorum dıye haddın olmayacak seye uzanırsın. madem cok ıstıyorsun 1500 tane merkez kadro alımı oldu yuru gıt ınavına gır kzan merkez ozluk haklarına kavus. burada ben ne sgk denetmenlerının ozluk hakları ıyılesmesın dıye ugrasıyorum ne de boyle yalancılar ıle tartısma ortamı olussun ıstıyorum. yukarda da belırttım yıne belşırtıyoum sadece bu sahtekara yazdım aıle denetcılerı bır ıs yapmıyorlar bızım ısımız daha agır bılmem ne sacmalıgına gırmıs bır de haddı olmadan ben de dnetcılıkıstıyorum demıs ve bu 2 dedıgını de yıne ılerleyen yazılarında kıvırmıs kısıye yazdım yıne ona yazıyorum. dıger arkadaslar ozluk haklarınız ıyılessın dıye ben kendı gruplarımd ayazılara da musade ettım etkınlıklere de o yuzden bana tavır alıp da yorum yapacagınıza bu sarlatanın gecmıs yorumlarına tahrıklerıne bakın oyle yorum yazın. CAKMA ERDOGAN senın gıbı adamlar kurumlarda asla ılerleyemez umarım ılerlemezsın de ve umarım bır gun karsılasırız da tahrık ne ımıs gorursun hadı sen harıc dıger arkadasların ozluk haklarını ıyılestımelerınde ve senın gıbı sacma dusuncede olmayan ınsanların bu davalarında basarılar dılıyorum.
-
birlesme olursa kesin grup baskanligi olur hocam... Birlesme artk sart (mufettislerle olmasa da denetcilerle) ozlugun iyilestirilmesi de yetmez. Iki bakanlik birlesti. Aspb bunyesindeki denetim kadroları denetcilik statusunde ve ozluk olarak mufettislere esit. Aradaki en bahtsız denetim kadrosu biz oluyoruz. Asagi yukari ayni is yuku ile daha az ozluk sorun yaratır. Sgk denetmenleri denetci olmalı. Aspb denetcileri 2022 denetimlerine filan cikiyor, saha olarak bizm denetim alanimiz daha agir diyebilirim. "Sgk bakanligin bagli kurulusu degil ilgili kurulusu, bu yuzden bizi etkilemez bakanlik bunyesindeki denetim ve teftisteki yapilanmalar" gibi soylemlere kulak asmamak gerek... Hatta su ana dek denetcilik verilmedigi kabahat.. Dernek denetcilerinin veya asgp denetcilerinin yeterliligi veya is yuku sgk denetmenlerinin ya da gumruk denetmenlerininkinden cok mu farkli... Bence gumruk denetmenlerine de ayni haklar gelmeli bu da CAKMA ERDOGAN sarlatanın yorumu. celıstıgı hususlara ve sacmaladıgı konulara bakarsanız boyle adamları aranıza almak yerıne madem bır hak davada buluncaksınız boyle cahıllerle yurunmeyecegını bılıp hareket etmelısınız ıyı gunler dılerım...
-
Arkadaşlar tartışmalardan uzak bende konu hakkında fikrimi söyleyeyim. Ne denetmen, ne denetçi, ne de müfettişim. O yüzden buradaki bakış açısını da ifade etmekten herhangi bir karmaşa çıkarma kastım olmadığını anlayabilirsiniz. Elbette Denetmen olmak zordur, Müfettiş olmak ondan daha zor? Elbette bunların öncesinde özlük hakları, maaşları, yapacakları işler vs. yönetmeliklerinde belirtilmiştir ve adaylar bu durumları kabul ederek meslek tercihinde bulunur. Ancak ülkemizde denklemlerin liyakata ve adil yarışma usulüne uygun yapıldığını kabul etmek doğru değildir. Bu madalyanın bir yüzü, diğer yüzlerini de konuşalım. Bakın bu ülkede bazı insanlara devletin verdiği imkanlar sonsuzdur. Bahsettiğiniz sınavları, çalışma koşullarını, mesleklerdeki zorulukları bir kenara bırakın, kpss ne anlama gelir bilmeyen adama devletin verdiği destek sayesinde bizim hayatımızın boyunca tüm maaşımızı biriktirsek elde edemeyeceğimiz kadar para ve kariyeri elde etme imkanı sağlanabilmektedir. Üçüncü bir meselede polis, hemşire ve din görevlisi meselesi. Siyasi popülizm bu seçimlerin öncesinde de gösterdiği gibi sayıca çoğunlukta olan mesleklerde çalışanlara sadece oy maksimizasyonu gerekçesiyle dilendiği zaman EK 3.600 gösterge verilebilir, hem geçmişte olduğu gibi Vergi Denetmenleri de Vergi Müfettişi yapılabilmişti. Şimdi lise mezunu olduktan sonra polis olan birisine ek 3.600 gösterge verilmesi gündeme geliyorken, SGK denetmenine sen ek 2.200 ü kabul ederek girdin, diğer meslekleri kazanırsan ek 3.600 ü elde edersin demek biraz bürokratik oligarşinin tunç kanunlarını işletmek anlamına gelir. Üniversite hayatım boyunca Bürokrasinin paralel devlet olmasına karşı tutumu belli olan birisi olarak, iyileştirme konusunda İİBF'linin kaç kişiyi yukarı çekilebiliyorsa çekmesinin o kadar doğru olacağını kanaatindeyim.
-
@antimülakat zaten mesele 3600 e cikmak degil mesele arkadasin sirf zamaninda vdk birlesmesi gibi oy icin yapilan buyuk yanlia gibi beni mufettis yapin istemesi dusuncesi. Ordaki yazisina binaen yazdim ve yine belirtryim hic bir haltini bilmedigi aile bak. Husuaunda sacmaliklarina binaen yazdim. 3600 u versinler ben de isterim sonucta iibf yararina bir hamle kaldi ki benim esim de en buyuk sgk denetmeni adayi istememem abest olur. Mesele tamamen bu arkadasin tahriki ve haddine olmayacak ve son derecede yanlis hamle olacak olan mufettis ile ayni ozluk haklarinin tamamink istemesidir. Eminim ki bu adama sana 3600 veririz mufettise 4800 veririz deseler ona da atlayıp ben de 4800 istiyorum diyecektir. Mesele tamamen haddine olmayacak kendisinin basaramadigi bir kadroyu ki altindaki bkr kadroda calisuyor olmasindan sebep ustundeki kadronun tüm ozluk hakkini istiyor olmasidir. Açıklamalarına bakarsaniz yalanvi oldugunu once tamamen ayni ozluk isteyip sonra ben yok yaaa bunu istemiyoruuum ki zaten deyip kivirmasidir. Ve son derece tahrik edici yorumlaridir. Boyle adamlar yuzunden isteyecegin seyi de isteyemezsin ve vermezler de. Kisacasi konunun asli budur. Sonra ben ehoist mi olmadim bilmem altindakini kucuk goren mi olmadim adamlar her sey yaptilar. Kimin ne dedigi umrumda degil beni bilmeyen adam diledigi gibi bos konussun. Lakin burda açık ve net olan bir sey var ki bu cakma erdogan son derece yalanci bos konusan cahil riyakar bir adam olup durust ve hak idda eden dogru bir insanmis gibi kendini gostermesidir. Eger gecmis aciklamalarina bakilirsa demek istedigim o kadar net anlasiliyor ki. Boyle adamlar ortaligi karistirir ve dahi olacak seyi oldurmaz. Neyse konu dallanip budaklaniyor bakalim neler olacak.
-
-
Lütfen birbirimizi rencide edici ithamlarda bulunmayalım. Sonuçta denetmen de olsak, denetçi de olsak bu ülkenin yönetilmesinde söz sahibi haklara sahibiz. Ülkemiz adına doğrunun, daha iyinin yanında olmak için amme hizmetine talip olduk. Lütfen kırıcı olmayı bir kenara bırakalım. Herkesin düşüncesini dilediği gibi savunma hakkı olsun ama hakaret ve incitici sözler bizlere yakışmıyor.
-
@hayalimsgk erkeksen kimligini goster de oyle yazisalim. Demekmki zamanin da cok otmussun sesini kesmisim.burda yaziyorsun. Ilk olarak kazandigimda yedekten kazandim guzel il gelmiyoedu yazmadim. Ikinci olarak asil kazandigimda kirikkale gelmedi eskisehkr gelmedi ucuncu olarak yine yedekti yine guzel il gelmiyordu bos bos konusacagina mert isen gel yuzunu goster faceden yaz cok biluyorsun madem. Gorelim erkekligini kimmissin zamaninda sesini kesitigim birisin anlasilan. Kaldi ki benim ne sebeple gitmedigim sana ne olmus da yaran var gocunursun sen 3.sahissin sana ne duser bilirsin ne oluyor da benim secimlerim seni ilgilendirir olmus bos insan
-
Tartışmanın büyümemesi adına hakaret veya incitici olabilmek kelimeleri bundan sonraki yorumlarda siliyorum. Darılma, gücenme yok. Bizler İİBF ailesiyiz her şeyden önce bunu bilelim ve bu aileden bir kişinin dahi ayrılmasına imkan vermeyelim.
-
Ya arkadaş adam umrumda değil diyor hala cevap yazıyor bu ne yaman çelişki . Arkadaslar biz iibfliler birlik olamamiz bu nedenden karni tok olan açın halinden anlamıyor aç da tokun halinden anlamıyor. Güzel yerlere güzel yerlere gelmişsin @basol477 kardeşim Allah daha çok versin ona sözümüz yok . Ancak burda cahil w.s söylemlerle ahkam kesmek kimseye yakışmaz .
-
Beyler konudan sapmayalım lütfen. Bireysel söylemleri özelden yapalım. Konuşmalar sertleşti iyice. Cocuklasmanin anlamı yok hepiniz mevki sahibi kişilersiniz hatırlatayım.
-
@basol477 denetmen yardımcılarının puanı düşük mü? Emin mısınız? Bence önce bir araştırın sonra yine varsa hakkınız olanı savunursunuz. Şahsen bir cok puan türünde 90 üstü puanım var ama denetmen yardımcılığını kazanmak nasip oldu. Diğer kazanan arkadaşların da puanları gayet yüksek.
-
Arkadaşlar şahsen tanıdığım birisi olan @basol477 kardeşimin gayesinin bu olmadığına emin olabilirsiniz. İİBF adına bir çok zaman destek olmuş, elinden, emeğinden hep veren taraf olmuş birisidir. Burada yaşanan tartışmalara binaen yazılanlardan hareketle isim zikrederek yapılan eleştirileri lütfen daha dikkatli seçelim. Ayrıca direk ismen verdiğimiz tepkiler hedef göstermeye yol açacağından bunun oluşumuna yol açmayalım.
-
@basol477 arkadaşım sen ne tehditkar bir insansın be bir sakin ol sen iletinde illeri beğenmedim o yüzden mesleği seçmedim dememişsin özlük hakkı nedeniyle girmedim mesleğe demişsin bende diyorum ki madem özlük hakkı için istemedin mesleği neden 3 kere girdin mülakata ? Sebep illerse özlük hakkını bahane ederek ahkam kesme. Gruplarla alakalı benim bir yaram Yok rahat ol. Bu platform gelip ahkam kesip milleti tehdit ederek kimliğini açıkla diyebileceğiniz bir ortam değil. Git egonu kurduğun gruplarda tatmin et.
-
@gök-kız e tamam iste ne guzel o zaman merkez kadrolara da girin kazanin kimse elinizden almıyor ki. Ben engellemiyorum ya sizin bir yerlere gelmenizi buyrun binlerce kadro acildi merkezi kadrolara girin kazanin. Her puani yuksek olan her yere hak idda ederse ben 5 senedir 90 95 98 puanlarla o zaman sayistay denetciligi isteyim boyle bir sey yok ki. Her kadronun sinavi ayri buyrun sinavlars girin kazanin yerlesin neden bir yerlere yerlestiginizde sizden daha ust kadroda olana sirf ben de puanim yuksek diye hakli olarak oraya benim de alinmam gerek diye hak idda edulir ki. Yine belirteyim ki ben cakma erdogana binaen yorum yaptin yukarda okursankz gorursunuz