ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@paretowilfredo Valla bence kendi adınıza konuşun genellemeyin konuşmalarınızı, ben bir sgk denetmen yardımcısı olarak ve arkadaşlarımın büyük çoğunluğuda öyle düşünüyor yani bizler birleşmeden yanayız.Yani anlayacağınız 3600 EK GÖSTERGE ve SGK MÜFETTİŞLİĞİ ünvanı olmazsa olmazımızdır..
-
@prst Kardesim 'biz' soylemim Tercihini Yap ailesidir. 1600 meslek mensubu adina yorum yapmak tabi ki bana dusmez.
-
@Dinatale genel soylemin 'birlesme' olmasindan oturu bu kavrami daha yerinde gorduk kardesim. Icerikte de her ihtimali tartismaya degerlendirmeye calistik. İş mufettisleri kesinlikle ayri bir noktada bana da sorarsan. Muhendisligin de meslegin icinde olusunun bir sebebi var gercekten teknik ve de farkli da bir mevzuat iceriginde calisiyorlar. Ama piyasada az da olsa 3 meslek bir arada konusuldugundan hepsini kapsayan bir baslik tercihimizdir.
-
@mauro-camoranesi Maliye konusundaki fikirlerde sanirim mutabikiz. Mesrulastirmadan cok baska ornegin olmayisi o soyleme itiyor herkesi. Baska yakin ornek yok su an icin. Bakalim zaman neler getircek. Burafa fikir beyan edilmesi herkes icin iyidir bence. Istisare en iyi cozum yontemidir. Tecruben ile yaptigin katkin icin sagolasin
-
@snofruu belli ki bu konu acıtmış arkadaşı :goal:
-
Şurada yazılanlara bakınca aslında denetmenlerin ne işlerle uğraştığını bilmeyen, denetmen yardımcılarının ne zorluklarla yeterlilik sınavlarını geçtiğini bilmeyen kişilerin sırf kendi konumlarını korumak adına yorumlarda bulunduklarını görüyorum. Birincisi denetmenlerin tek işi ellerine tutanak alıp, gidip iş yeri denetlemek veya muvazaalı boşanma incelemesi yapmak değildir. Bunların dışında 18 - 19 farklı konuda araştırma ve inceleme yapmaktadırlar. SGK'nın en nitelikli inceleme konularından olan paravan işyeri soruşturmaları denetmenler tarafından kelle koltukta yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik müfettişlerinin bir zamanlar çok çaplı işler olarak lanse ettikleri kayıt inceleme, iş kazası soruşturmaları gibi işler de denetmenler tarafından yapılmıştır. Ne yazık ki iş güvenliği uzmanlık belgesi verilmesi söz konusu olunca iş kazası soruşturmaları denetmenlerden geri alınmıştır. Sigortasız çalışanların maruz kaldığı iş kazalarında sigortalılık tespiti halen denetmenler tarafından yapılmaktadır. Bir zamanlar bu işler il müdürlerine bağlı olarak yapılamaz deyip, teftiş kurulu altında birleşenlerin, şimdi birleşmeye karşı çıkmaları kabul edilebilir bir durum değildir. İş müfettişi üstadlara her zaman saygı duyduk, meslek taassubu ile hareket etmeyen SGK müfettişi üstadlara saygı duyduğumuz gibi. Ben denetimin iyi organize edildiği durumda üçlü birleşmenin herkese büyük yük getirmesi karşılığında çalışma hayatının denetimini daha etkin hale getireceğini düşünüyorum. Şöyle ki, sigortasız bir işçinin sigorta yönünden sgk'ya, fazla mesai, kıdem ve ihbar tazminatı yönünden çalışma iş kurumuna müracat edip, bu kurumdan o kuruma dolandırılması ne kadar hakkaniyetlidir? Ya da sigortasız çalışırken iş kazası geçirip vefat eden bir işçinin yakınlarının işçinin sigortasının tespiti için denetmenlerin sigorta tespitine, olayın iş kazası olup olmadığının tespiti için sgk müfettişine, kazada işverenin kusuru ve iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin araştırılması için çalışma iş kurumuna müracat edip her bir konu için 3 farklı denetim grubuna uğraması, işverenin her üç gruba ayrı ayrı teftiş vermesi, tüm bu işlemlerin tek bir grup tarafından yapılabilecekken ayrı ayrı incelenmesi bir garabet değilmidir? Yine iş müfettiş üstadlara sesleniyorum,bugün iş kazalarının büyük bölümü inşaatlarda yaşanmaktadır. İnşaatlarda alınmayan tedbirleri sizler kadar olmasa da bizlerde biliyoruz. Birleşme olması durumunda basit iş güvenliği önlemlerinin alınmasının sağlanması noktasında denetmenlerin veya sgk müfettişlerinin faydası olmaz mı? Unutmadan 1400 - 1500 denetmen, denetmen yardımcısı içerisinde yalnızca 400 - 450 civarındaki denetim elemanı memuriyetten gelmektedir. Bu memuriyetten gelen denetmenler de bu mesleği yoklama memurluğundan bu safhaya getirmeye yetecek kadar azimli, başarılı ve tecrübelidirler. Bu kişilerin hepsi üniversite mezunudur. Hatta bir çoğumuz yüksek lisans veya doktora mezunuyuz. Yapılan işler bizim kariyer planlamamız için mi önem arz etmektedir? yoksa ülkemizin ve insanımızın daha müreffeh bir geleceği için mi önem arz etmektedir? İnşallah yazdıklarımla kimseyi kırmamış veya incitmemişimdir. Şayet kusurum varsa şimdiden hakkınızı helal edin. Her şey güzel ve yalnız ülkemizin mutlu yarınları için.
-
Ne kadar çok rahatsız olan var bu soylentiden bile ama kaçınılmaz son sizin korktuğunuz ve istemediğiniz gibi olacak gibi görünüyor . kayıtdışı istihdam konusunda en fazla katkıyı yapan denetmenlerde belli bir saygıyı hakediyor diye düşünüyorum. O kadar sinirleniyorsunuz ki denetmenlerin yaptığı işi kucumsuyorsunuz. Bence çok yanlis.
-
selam son durum hakkinda malumati olan varmidir. Yaprak kimildamiyor. firtina oncesi sessizlikmidir yoksa bu is baska baharami kaldi.
-
@Dinatale Baharı falan bilemem ama bu tip radikal değişiklikleri seçim ya da referandum gibi ülke siyasetini etkileyecek olaylardan sonraya bırakırlar diye düşünüyorum...
-
vergi dairesindeki memurların havadan uzman olmak istemeleri gibi bu talebiniz. kendinizi teftiş için yeterli görüyorsanız girin sınavına mülakatına. yok amacınız özlük hakları ise pekala bunu müfettiş ünvanı almadan da sağlayabilirsiniz.
-
Kariyer meslek grubunda yer alan bir kadroyu vergi dairesinde ki memurlar ile bir tutan cehaletin ne iş yaptığını, unvanının ne olduğu merak etmiyor değilim. Ancak bir taraftan da, ümit ediyorum ki bu cehalete sahip olan kişinin unvanı müfettiş olmasın, özelliklede SG Müfettişi olmasın. Çünkü bu, S.G. Denetmenlerine yapılmış bir hakaret olduğu kadar, S.G. Müfettişlerine de yapılmış bir hakaret olur. Çünkü denetim ve kontrol yetkisi yönünde her iki unvan arasında Kanunen ayrım gözetilmemiştir. Her iki unvan mensuplarıda yönetmeliklerle cevaz verildiği ölçüde birbirlerinin işini yapabilmektedir. Diğer taraftan, Müfettiş olmayı istemeyin, özlük haklarınızda iyileştirme isteyin safsatasını hangi mantık dairesinde değerlendirilip, dile getirildiğini anlamak mümkün değil. Aynı özlük haklarına sahip, aynı işleri yapmak için istihdam edilen, fakat farklı unvanlarda iki kadro. Bari deyin ki, S.G. Müfettişlerinin yetki ve sorumluluklarını Kanun ve Yönetmelikle yeniden düzenleyelim, müfettişler sadece idari teftiş yapma yetkisine haiz olsun, saha denetimi yapmasınlar deyin, o zaman bu talebinizi mantıklı bulalım.
-
Yeni bir gelişme var mı? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?
-
Buralar hareketlenir.
-
@camouflage bence hala erken dostum. O soylenen yapilirsa cok karisir buralar diyeyim simdilik bi duralim
-
@paretowilfredo mesleğin içinden birisi olarak size şunu sormak istiyorum hocam böyle bir şeyin yakın zamanda 2-3 yıllık gibi bir zaman diliminde olmasının ihtimali var mıdır ?
Ve gerçekten son 2 promosyon söylentisinin altı dolu mu? -
@2525 ciddi girisimler var dostum ama topyekun bir birlesme degil su an gundemdeki. Detay veremem ama olay cikaracak bir sistem ongorulmus durumda. Bakalim bekleyip gorecegiz. Bu sistem gecerse ki teftis kurulu istiyor bunu 1 sene icinde duzene girer isler. Ama kimseyi memnun etmeyecektir.
-
@paretowilfredo kimsenin memnun olmayacağı ile alakalı olan kısma kafam takıldı hocam, rahatsız olan kesim iş teftiş ve SGK teftiş kısmını mı kastettiniz yoksa denetmenlikle alakalı sorun veya sorumluluk arz eden kısımlarda mı var ?
Ayrıca düşünülmeyecek kadar kısa bir zaman kalmış o zaman bekleyip görmek kalıyor bize sanırım. -
Denetmenleri sınav ile müfettiş yapacaklarmış : ) Başkan elimden geleni yapmaya çalışıyorum diyor. Sınav ile müfettiş yapmak çok saçma bence de.
-
@camouflage Çok ciddi ayak oyunları dönüyor. İyi izlemesi lazım süreci Sn. Bağlı'nın ve başta Ankara'da müdahil olma şansı olan Sn. Cevheroğlu'nun.
-
@2525 Kardeşim çok sağlıksız sonuçlar doğuracak. Ayrıntılıca konuşuruz inşallah biraz daha belli olsun da şartlar.