Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
Yds yok arkadaşlar
-
@aliveli YDS olmamasının nedeni kendi YDS gibi sınav yapıyor
-
@escobar_p yok yav abartma şimdi
-
@aliveli YDS gibi derken elbette o zorlukta deil Ama SGK Müfettiş yardımcılığı sınavı kadar da bebe sorular gelmiyor
-
@escobar_p istatistik ve ekonometride var herhalde ıktısatın ıcınde Gırmeyek en iyisi ️
-
ingilizce çoktan seçmeli, diğer konular klasik oluyor sanırım. öyle mi?
-
@tarziktisat evet iktisatın içinde var ama geçtiğimiz yılda 1 soru gelmiş o bölümden.Eğer iktisat bilgin iyiyse o soruyu yapmayıp da diğer iktisat sorularını yaparak 70 geçilebilir.
-
@escobar_p 87 yetermi bu sene acaba
-
@tarziktisat hocam onun tablosu sitede vardı kpss taban puanları şeysinde @Antimülakat
-
@tarziktisat İngilizce sınavının olması puanları düşürür ama aliveli'nin dediği gibi 4 kat olursa gelmez.20 kat olursa gelir diye düşünüyorum.
-
@caletti aynen.İngilizce çoktan seçmeli,diğerleri klasik.
-
@escobar_p yazılıya 20 kat mülakat 4 kat
-
@aliveli tamam şimdi oldu
-
İşletme için kaynak önerebilecek var mı? Açıkçası hiç işletme çalışmadım bugüne kadar.İşletme konuları şunlar:
İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Üretim ve Pazarlama.
İşletme İktisadı kitabım var ama diğerleri hakkında hiç bilgim yok.
-
@escobar_p açıköğretim yeter ya işletme işletmedir ne olabilir yani en fazla
-
Geçen sene 45 üzerinden 1 puan almıştım
-
Acaba istenen puan türleri yine aynı mı olur?
-
@tarziktisat Açıkçası geçmiş yılların sorularına bakmak lazım.Ben 2 tanesine rastladım mesela...
1- ABD'deki yüksek riskli konut kredi piyasasında yaşanan gelişmelerin Türk
finansal piyasaları üzerindeki etkisini tartışınız.2- A ve B şirketleri her yönüyle birbirine benzeyen, sadece sermaye yapıları
açısından farklılık gösteren iki şirkettir A şirketi %100 öz sermaye ve B şirketi
%60 öz sermaye ve %40 yabancı sermaye ile finanse edilmiştir. Her iki şirket
yıllık kazançlarının tamamını şirket hissedarlarına kar payı olarak ödemektedir.
Her iki şirket de %35'lik vergi diliminde bulunmaktadır.
A Şirketi B şirketi
öz sermaye 5.000.000 YTL 3.000.000 YTL
öz sermaye Maliyeti %12 %15
Yabancı Kaynak(Y.K.) 0 2.000.000 YTL
Vergi öncesi Y.K. Maliyeti 0 %10
Net Faaliyet geliri 1.000.000 YTL 1.000.000 YTL
Yukarıdaki bilgiler ve veriler çerçevesinde A ve B şirketlerinin piyasa değerlerini
hesaplayınız. -
Sınava 2015 yılında başvuran bir arkadaşla konuştum. Hem istatistikten hem de ekonometriden soru gelmiş sınavda.Sınavın en zor bölümü iktisat iken diğer bölümler için normal dedi.İngilizce test sınavı için ise YDS puanının üstüne 10-15 puan ekle,çok kolay bir test sınavı bekleme dedi.
-
arkadaşlar, bu kurumda çalışan biri var mıdır forumda? son sınav mülakatından elenen biri olarak önemli ancak biraz özel bir soru sormam gerekiyor kendisine, eğer böyle biri varsa ve bana mesaj ile ulaşırsa çok sevineceğim.