Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
.........
-
@optimizer yok hocam hangi ders genel ortalamaya ne kadar etki etmiş anlamında sordum
-
..............
-
peki kurum bundan sonra ne yapacak? bir senede iki kere alıma hiç çıkmamış, hatta 2 sene art arda alımlardan sonra hep bir sene ilanını nadasa bırakmış. sanki seneye de ilana çıkmaz bu gidişle. anlamak zor, kurumun eleman ihtiyacı artıyor gibi gösterip alım trendi azalıyor.
-
.........
-
Arkadaslar listeye giremeyenler adına üzüldüm ama bir kapı kapanıyor ise daha iyileri olacağı içindir. Dilerim ki hepimiz teker teker gireriz hak ettiğimiz yerlere .
Deneyimli arkadaşlara sorum olacaktı. Mülakat süreci nasıl işliyor yani hemen mülakat için gün veriliyor mu yoksa uzun bir süreç mi bekliyor bizi? -
herkesin haklılık payı var kurum yanlış yapmış orada sorun yok. Ama bir de arkadaşın hazırladığı listedeki ingilizcesi 10 20 30 olanlara veya alanları öyle olanlara bakıyorum da afedersiniz ama puanım var diye görgüsüzlük hafif tabiriyle. Puanım var diye başvurma arkadaşım. Tabi bir de girmeyenler (keyfi). İngilizcenin i sinden haberi yok adamın başvuruyor sınava kazanamayacağını bile bile. Maalesef ben de baraj yedim ama bu bahsettiğim şahısların yerine başka arkadaşlar girse en azından sayı 3 5 artardı. Ne ediyorsak hak ediyoruz. Biraz da kabahati kendimizde arayalım.
-
............
-
@aliveli hocam, kurum ile bir sorum vardı da. Kurum da genel ve hukukçu uzman kadrolarının yapmıs oldukları iş tanımları birbirinden cok farklı değil - hatta aynı- seklinde bir izlenimim olmustu. Bu konu Hakkında bilgi sahibi misiniz?
-
@vurdugungololsun birebir aynı işi yaparlar hocam
-
@optimizer Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı. içinde söyledi:
@JanTinbergen Valla hocam benim görüşüm devletin elemana ihtiyacı yok. Önceleri zaten 1 kişinin yapacağı iş için 3-4 kişi çalıştırılıyordu. Şimdi fetöcüler temizlenince sayı normale düştü gibime geliyor. Bence mülakat sisteminin kalkması lazım. En yüksek puandan başlayarak hak edenin eğer güvenlik sicili temizse işe alınması lazım. Çoğu kurum referans istiyor. Referans avrupadan kopya çekilmiş bir kavram ve orada uygulamasının çok farklı olduğunu düşünüyorum. Ama bizim ülkemizde referans=torpil. Kimse zaten kendisi hakkında kötü referans olacak birini yazmaz. Mülakat sistemi değişmezse fetö gider metö gelir. Yeni Türkiye deniyor hep medyada. Yeni Türkiye'nin adil ve şeffaf bir sisteme ihtiyacı var. Bir kurum bir personeli işe aldığı zaman, herkesin helal olsun zaten hakediyordu işe alınmayı demesi lazım. Ülkenin başına hangi zihniyette yönetici geçerse geçsin sistemin saat gibi tıkır tıkır işlemesi lazım.
Bilmem yanlış mı düşünüyorum?Şeffaflık için;
1- Soruların kendisi veya konusunun hiç bir şekilde çalınmadığının garanti edilmesi gerekir.
2- Sınavdan sonra soruların ve çözümlerinin yayınlanması gerekir.
3- Sınav sonuçlarının isim isim ve puan puan yayınlanması gerekir.Kesinlikle katiliyorum size
Teknoloji çağında hız önemli ama bürokrasi hantal! Kurşun kalemle isaretlemeden vazgeçip silinmez optiklere gecirilsin
Sinav günü optikler toplanip derhal pc ortamina aktarilmali simav salonundan soru kitapcigi ve optikler muhurlenip arşive kaldirilmali.
Sınav yapildigi gece aciklanmali teknoloji var altyapini ona gore oluştur -
@aliveli hocam bu sorumun altında biraz köylü kurnazlığı yatıyordu akabinde şunu da sormam da fayda var. Mesela 23 kişilik genel kadrosu icin 13, 9 kişilik hukuk icin ise 17 kişi cagırıldı. Toplam 32 kişi icin 30 kişi. Güvenlik soruşturması geçilmek kaydıyla ben uzman ihtiyacımı 13 genel katılımcının 11'i ve 17 hukuk uzmanı katılımcının 11 ile dolduracağım diyebilir mi ? Sıradışı ama ihtiyaca cevap verici .
-
@vurdugungololsun hocam onladarını bilmiyorum yani şöyleki sanırım sınavın zorluk düzeyi ayarlanamadı , yoksa bu şekilde bir plan sanmıyorum
-
@aliveli teşekkür ederim hocam. Cok basını ağrıtıyorum
-
@aliveli yani plan degil de sonuç olarak madem böyle oldu denilme şansı var gibi geliyor.
-
Bence cidden ihtiyaç olmaması veya başka.bir nedenle çok kişi almama kararı var.Yoksa kurumun çan yapmasını ne engelleyebilirdi ki ? Bu nedenle hukukta 9 kişiyi doldurmasalar dahi şaşırmam
-
@mazlumaday aynen burada cevap direk ihtiyaç var mı yok mu olacak. Varsa dediğim gibi genel hukuk bakmazlar bile bence ya da hemen bir ilana daha çıkılır(pek görülmemiş ama) . En kötü ihtimal ihtiyacım yok demesi olacak kısmen bunu dedi de can yapmayarak
-
@vurdugungololsun estağfurullah hocam
-
Arkadaşlar spk bddk diğer üst kuruluşların ilana çıkması gecikmedini yoksa alım olmayacakmı
-
@sezginci bddk olmayacak