Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
Rekabet kurumuna girilemiyor yoksa sonuçlar mı
-
@vurdugungololsun heyecan yaptım şimdi
-
pazartesi sonuç açıklama için hep saçma gelmiştir. sanki açıklasalar cuma akşam açıklardı gibi gelir. ben hiç pazartesi açıklanan sınav görmedim, hakkımızda hayırlısı
-
arkadaşlar heves kırmak istemem ancak kurumda çalışanlar bu hafta açıklanmaz tahmininde bulundu
-
@aliveli hocam sınavı asym okuyup sonuçlandıracak sonradan kurum baska bir takım düzenleme yapmayacak. Çekmecede tutulan sonucun kimseye faydası yok Çekmece aşınır
-
@vurdugungololsun öylede ne zaman , komisyon sonuçları bu hafta iletmez tahminindeler
-
@vurdugungololsun bir kere çan eğrisi uygulanıp uygulanmayacağı kuruma sorulur. ankara üniversitesinin yaptığı tüm klasik sınavlarda bu böyledir. hatta 2013 ya da 2014 hazine sınavında çandan önce ve sonra alınan puanlar birlikte verilmişti mesela.
-
@JanTinbergen @aliveli şuan ışığı gördüm evet bir de o hususlar vardı haklısınız.
-
@JanTinbergen geçen yıl asym değerlendirdikten sonra 2 gün rekabette sonuç beklendi çan eğrisi tespiti için
-
Sonuçlar açıklandığında listede puanlar mı yazıyor yoksa sadece başarılı falan mı
-
@kullaniciadi sadece alfabetik sıraya göre mülakata kalan isimler yazıyor
-
@aliveli kurum içinden gelen bilgi o yöndeyse bu hafta çok beklemeyelim artık hayırlısı
-
Arakadaşlar Rekabet Kurumu ilk oturumda işletmede ikinci soru olan Mali Analiz tekniklerinden olan soru da hangisini soruyordu? Kapsamına göreyi mi komusuna göre mi cevabı ne olacaktı. Hangi analiz türleriydi cevap verebilen olursa çok sevinirim.
-
@Econumist yapan kişiye göre
-
Arkadaslar hukuk grubunda iktisat Ve hukuk sorularini yazabilecek olan varmi rica etsem
-
@sezginci
Hukuk soruları:
Soru 1- kolluk nedir? Kaça ayrılır? MİT'in fonksiyonel anlamda kolluk içerisinde değerlendirilmesi?
2- gönüllü vazgeçme ve etkin pişmanlık kavramlarının farkını açıklayınız.
3- aşağıdaki kavramları (5 tane) tanımlayınız?
-kesintisiz suç
-bağlı hareketli suç
-serbest hareketli suç
-geçişli suç- Hatırlayamadım
4- ticari şirketlere sermaye olarak neler getirilebilir. Bir sermaye şirket paylarının başka bir şirkete sermaye olarak getirilmesi mümkünmüdür? Sakıncaları nedir?
5-X, Z'ye olan 500 tl borcuna karşılık olarak Y'den olan alacağını vermek istemektedir. x'in avukatına ne önerirsiniz? -soruyu tam hatırlayamadım belki ama alacağın temliki soruyor -
6- Medeni kanunda : "Amacı hukuka veya ahlâka aykırı olan kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanamaz" falanca maddesi varken; borçlar kanununda ise bu durum madde 27- Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin hükümsüzdür. şeklinde ifade edilmiştir. bu tarz bir durum sizce mantıklı mı tarzı bir soruydu? Örnek vererek acıklayınız.
7- 17 yaşındaki esnaf Y ile 19 yaşındaki tacir X, tacir X'in XY bögesinde boza satmaması için anlaşmışlar. Sözleşmede cezai şart olarak 10.000tl belirlemişlerdir. X kişisi XY bölgesinde boza satarak bu anlaşmaya aykırı hareket etmiştir. Bu durumda Y neler yapabilir?
- Hatırlayamadım
-
@sezginci hukuk grubu iktisat soruları :
1- tereyağının piyasa fiyatı arzı talebi falanı filanı vardır aşağıda verilen hallerde tereyağı arzı talebi piyasa denge fiyatı nasıl değişir grafik yardımıyla açıklayınız.- margarin fiyatı artarsa
-sütün fiyatı azalırsa
-tüketici geliri artarsa (artarsa azalırsa'ları tam hatırlayamadım aslında ama sorunun özü bu)
2 uzun vadede arzın fiyat esnekliğinin kısa vadede arzın fiyat esnekliğinden daha büyük olması hususunu değerlendiriniz tarzında bir soru ( jargona uygun mu ifade ettim bilmiyorum ama )
3 nominal GSYH hesaplaması a ve b mallarının üretim miktarları verilmişti tabloda. Üretim (katma değer) yöntemine göre hesaplama isteniyordu.
4 doğru reklam-yalan reklamın piyasalardaki rekabete etkisi nelerdir?
5 rekabet ve ekonomik kalkınmanın arasındaki ilişkinin sorulduğu bir yorum sorusu?
- margarin fiyatı artarsa
-
@vurdugungololsun çok teşekkür ettim eline sağlık
-
@sezginci rica ederim
-
@kullaniciadi çok teşekkür ederim.