Muvafakat Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar, sorum kurumlar arası geçiş ile alakalı. İcra müdür yardımcısı olarak işe başlayacağım. Aynı zamanda düzenleyici ve denetleyici bir kurumun (adalet bakanlığıyla ilişkili) uzman yardımcısı mülakatına gireceğim. Mülakatta başarılı olursam geçiş nasıl olacak? Kazandığım kurum adalet bakanlığından muvafakat mı isteyecek?Bakanlığın vermeme ihtimali nedir? Muvafakat alınamaması durumunda hemen yedeklere mi geçer sıra?
Ya da kurum, muvafakat alınamayacağını düşünerek mülakatta eleyebilir mi beni?
-
@vamos bakanlığın muvafakat vermeme ihtimali yok, vermek zorunda. Vermezse idari mahkemede dava açmak gerek.
-
@vamos Dostum öncelikle hayırlı olsun. Normalde @babanınoglukemal 'in dediği gibi muvafakat eninde sonunda alınır dava vs. yollarla. Süreç de dediğiniz gibi gireceğiniz Kurumun, ayrılacağınız Kurumdan yazılı olarak muvafakat istemesi şeklinde başlıyor. Kurum sizi alırken muvafakat konusunu düşünmez. Bu en son bakılacak unsur olarak dahi zor girer listeye, buna takmayın kafanızı. Hem zaten eğer gireceğiniz kurum zaten Bakanlığın ilişkili kuruluşu ise, dolaylı da olsa kendi içerisinde bir geçişe daha kolay muvafakat vereceği kanaatindeyim.
Muvafakat konusunda duyduğum en zor kurum İçişleri Bakanlığı. Bunun dışında büyük sorunlar yaşayan, engellerle karşılaşan görmedim. -
@paretowilfredo peki üniversiteden adalet bakanlığına geçiş için yine muvafakatname istenir mi. Üniversite de YÖK kanununa tabiyim 657 değilim bu konuda bir bilginiz var mı?