2020 RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı
-
2019 yılında p24 puanım 2020 puanımdan daha düşük olmasına rağmen, 2019 yılında işletme sıralamam daha iyiydi. Acaba bunu da değerlendirmeli miyiz?
-
@beirutde evet Bilkent'teyiz. Ama şimdilik TOBB binasında da üç dairemiz var. (Uluslararası İlişkiler, Strateji, Kamuoyu). Merkez uzm. yard. ile maaş farkı yok. Genel olarak (Türkiye standartlarını da göz önünde tutarsak) memnunum. Başka bir kuruma geçmek gibi bir hedefim yok. Şimdilik beklentimi karşılıyor.
-
@vasıflıişsiz her şey olabilir
-
@nasibinikolla teşekkürler hocam ilginiz icin
-
@nasibinikolla hocam Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanından başvuracağım. Sizce nasıl çalışılmalı, mülakat hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
@nasibinikolla hocam ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum, uluslararası ilişkiler alanına başvuracağım. Çift isimli bölümlerde sıkıntı oluyor mu başvururken?
-
@MiraKar hocam benim bölümümde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bu konu benim de kafama takılıyor. Bizde de Kamu Yönetimi bölümü olarak ilana çıkmış. Bölüm ayrımı yapmazlar inşallah. Zaten YÖK eşdeğer olarak kabul etmiş
-
@vuslat44 kaç puanla başvuraksınız hocam?
-
@sblue puan hangisi yuksekse onunla basvurun. Siralama degil puan onemli.
-
@siyaset-bilimci yds genellikle sonuc aciklandiktan itibaren 5 yil gecerli. 5 yil icinde yds den farkli puanlariniz varsa en yuksek olani kullanabilirsiniz.
Toefl pte pca vb ingilizce sinavlar genelde 2 yil gecerli bu sinavlarla basvuracak arkadaslar varsa basvuru son gunu iki yil gecmemis olmali.
-
2020 yilindaki sinavda p24 puanina gore 90 ustu 85 kisi var. Kendi puanimdan biliyorum. Kac kiside yds var ve ve kaci basviracak bilmedigimiz icin tahmin etmek zor. Benim tahminim isletme 91 civarinda kapatir. 89 ustu alanlarin ihtinalide var 88 ustu saertlari sagliyorsa basvuruyu ihmal etmesin.
-
@hll puana bakılacağını biliyorum; ancak bu sene daha fazla puan almama rağmen sıralamam daha düşük. bu demek oluyor ki bu sene p24'den yüksek puan alan geçen seneden daha fazla. Ama başvuracak olanların YDS puanlarını bilemem tabi. Yine 85'e inmeyebilir demek istedim. Umarım anlatabilmişimdir:)
-
@sblue ilan ilk gelen ilanlardan oldugu icin bence 85 e kadar inmez ama basvurmayi ihmal etmeyin. Yds faktoru isi cok degistirebilir. Maliye bakanlari alimlarini tamamlasaydi 85 le olma ihtimali cok daha yuksek olurdu. Brans bazli siralamnizi yazabilirmisiniz.
-
@hll evet aynı şeyden bahsetmişiz. 87 lerde puanım. 200 küsürlerdeyim. geçen sene puanım 84 olmasına rağmen 76. sıradaydım.
-
Kurum acaba ilerde başka kurumlara geçme noktasında nasıl bir tavır takınıyor. Uluslararası mezunu olarak çok kararsız kaldım, Tika gibi kurumların sınavları önceliğim ama onların da olacağının garantisi yok, işsizlik de cana tak ediyor ben de başvuracağım galiba RTÜK'e.
-
@sblue cift yillarda sinava daha cok kisi basvurdugundan cift yillardaki siralamalar daha geride oluyor.
-
@hll evet, bu da demek oluyor ki 87 üzeri yaklaşık 200 kişi var. Ama söylediğimiz gibi YDS puanlarını bilmiyoruz.
-
Maliye için 2 farklı birim açmışlar bunlardan birini seçeceğiz sanırım eğer öyle olursa, biraz şans faktörüyle yüksek puanlılar listeye giremez ve puanlar düşebilir.
-
@vuslat44 inşallah ya
-
Arkadaşlar çok hakim değilim olaya o yüzden soruyorum. Örneğin bu ilana p24 ten başvuracak kişinin mutlaka işletme mezunu mu olması gerekiyor? Öğrenim dalları diye sınıflandırma yapmış ilanda ama emin olamadım.