ikıncı ünv adalet okuyan ve hukuk düşünenler
-
@james-buchanan bilemedim de orası zaten çok mühim değil. Asıl mesele YKS'de, her yıl %5 artış oluyor gibi.
-
@antimülakat mantıklı olan dgs yerine yks'den denemek midir yani?
-
@james-buchanan valla taban puanlara baktıysan, bu sene tam senesiydi. İnanılmaz bir düşüş gördü, 375 puana Hukuk kazanıldı. Bu senenin altında bir düşüş bir daha görmez ama önümüzdeki sene de muazzam yükselmez. Soru tipi ve tarzı baya değişti, o mantıkta çalışırsan kazanırsın.
-
@antimülakat lise diploma notum düşük, hazırda da bir işim yok ve aöf'ye de devam ediyorum. yoksa tabiki yks'yi düşünürdüm. ama önlisans mezunlarına lisansta ders seçiminde ek kredi verilmesi bir avantaj. yinede ana hedef kazanmak gerisi mühim değil.
-
@antimülakat, içinde söyledi: ikıncı ünv adalet okuyan ve hukuk düşünenler
Ben sayısal verileri severim, bunun üstüne de kafa yorarım şimdi bir kaç veriden bahsedelim, sonra diyelim ki: Hukuk okuyalım ama bu durum rasyonel ve pragmatik mi?
2017 üniversiteye yerleşme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 15.509
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/haber/hukuk-fakultesi-taban-puanlari-2017-20182017 DGS yerleştirme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 1.036
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/haber/dgs-hukuk-fakultesi-taban-puanlari-2017-20182017 TOPLAM HUKUK KONTEJANI : 16.545
2018 üniversiteye yerleşme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 16.420
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/universite/hukuk-taban-puanlari-ve-basari-siralamasi-2019-20182018 DGS yerleştirme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 1.012
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/universite/dgs-hukuk-fakultesi-2019-taban-puanlari2018 TOPLAM HUKUK KONTEJANI : 17.432
2019 ile 2023 arasında hukuk fakültesi kontenjanlarının ortalama her yıl 1.000 kişi artacağı varsayımı altında : 18,5 K + 19.5 K + 20.5 K + 21,5 K = 80 Bin Kişi Daha Gelecek.
Tekrar edeyim Hukuk Fakültelerinin sonu olarak, 2030 yılını görüyorum. Memlekette her 10 kişiden 1 tanesi Hukuk mezunu olacak bu gidişle
-
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: ikıncı ünv adalet okuyan ve hukuk düşünenler
Ben adalet 2. Sınıfım. Bu sene bi aksilik olmazsa dgs ye gircem. İnşallah güzel bi yer gelir gazi filan. Ankara gelmezse kaydolmam seneye tekrar girerim.
Aksilik oldu geçen sene giremedim bu sene girdim gönlüme göre geldi
-
@james-buchanan bu sene başladım hocam. Artık ne olur nasıl olur bilmiyorum. Umarım hayal kırıklığına uğramam. Teşekkür ederim.)
-
@veblenist bende bu sene başladım. ama daha önceden kaydolduğum için ders seçimini karışık yaptım. bazı dersleri üstten aldım. 1. sınıf derslerinin bazılarını bıraktım.
-
@james-buchanan birlikte okuruz artık.)) ben ders seçmedim hocam. İlk kayıt olduğu için sanırım seçmiyorum. Ufaktan derslere bakmaya başladım. Bakalım neler olacak.
-
@veblenist evet ilk kayıtta öyle. ben kpss a ile ortak olanları seçtim. dolayısıyla ekstra çalışma yapmama gerek kalmadı ama seneye mecbur çalışcam.
-
Yeni meslekler çıkıyor bence oralara yönelmek daha mantıklı olur. Özellikle teknoloji ve bilişim alanlarına yönelmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Bundan 10 yıl sonra hukuk mezunlarının bir önemi kalmayacaktır ama teknoloji ve bilişim alanında maharetli insanlar aranacaktır.
-
Bugün bir web tasarımı hakkında, yazılım hakkında bilgi sahibi olanlar çok temiz para kazanıyor. Basit bir puan robotu için bile tahmin edemeyeceğiniz rakamlar isteniyor. @paca08 inde dediği gibi, bilişim devrini yaşıyoruz. Bütün eleştirilere rağmen internet hayatımızın bir parçası oldu. Bilişim, Yazılım, Kod, Programlama bunlar yakın geleceğin büyük getirileri olacak.
-
@paca08 hocam benim ilgi duymadığım bir alan bilişim. Hukuku paraya çevirmek için okumuyorum.)
-
@antimülakat olmazsa tekrar aöf okuyup mühendisliğe dikey geçiş yaparız. yaş olur 40.
-
@veblenist Zaten genel konuşmuştum hocam. Senin tercihin böyle olabilir ama günümüzde işsizlik büyük sıkıntı.
-
@paca08 öyle hocam. İnsanın adalet duygusunun sarsılmalı kötü bir şey. Adil bir gelecek beklemek utanılacak bir şey değil ama bu devirde insanlar bu beklentiyi “eziklik” olarak değerlendiriyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.