2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
Evrakları gönderdim eksik olursa arıyorlar denmişti benim ayriyeten sormam gerekir mi bir eksik var mı diye?
-
@mülkiidareci yol dostum arıyorlar geçensene lise bilgilerini yazmamışım aradılar beni mail attım bilgileri sadece
-
Arkadaşlar ilgi alanları/kariyer hedefleri kısmını nasıl doldurdunuz,
-
@fkoseli kaymakamlık mesleğinin benim için ifade ettiği şeyleri yazdım ben hedefim şurdan şuraya yükselmek istiyorum gibi spesifik örnek vermek yerine
-
Postası ulaşıp teyit ettiren oldu mu ? PTT sisteminde bugün teslim edildi yazıyor fakat şubeyi aradığımda elimize gelen evrak yok dendi. Bu durumu yaşayan oldu mu
-
@osaduman benimde dün teslim edildi gözüküyordu siz söyleyince teyit amaçlı aradım ama açan olmadı şuanda umarım bir sorun olmaz
-
Dostlar mülakatlar ne zaman olacak duyum alan var mı?
-
@antimülakat en merak edilen soru dostlar varmıdır bir duyum.?
-
Geçmiş senelere göre ne zaman olması muhtemel?
-
Geçen sene biraz geç oldu ama önceki seneleri naz alırsak, son evrak teslim tarihi itibariyle bir ay ila bir buçuk ay arası süreç sonunda mülakatın başlaması lazım. Ben ocağın ikinci haftası diye düşünüyorum.
-
Arkdaşlar konu dışı ama kazanan arkdaşların fikirleri önemli diye bu başlıktan soruyorum, kaymakamlık için online kurs öneriniz var mıdır, ders alıp memnun kaldğınız, reklam olmaması açısından özelden dönen olursa çok memnun olurum, Rabbim inşallah emeklerinizin karşılığını almayı nasip etsin.
-
@kethüda hocam çok erken degilmi daha ben kitabın kapağını açamadım ...hocam bu malalar süreci kaç gun sürüyor hayirlisiyla
-
@fatih809 doğru kaynaklara calıştıktan sonra online eğitimin gerekli olduğunu düşünmüyorum
-
@fatih809 herhangi bir yerin reklamı olarak algılanmasın ama online eğitimde tufan hoca Bilal hoca ve Türkiye ekonomisinde burcu hocanın anlatımı iyiydi.
-
@herseye-rağmen erken değil, ortalama olarak bu süre zarfında başlıyor ancak belli olmaz, geçen sene çok bekledik mesela. Ocağın ikinci haftası olarak düşünüyorum. 10 gün kadar sürüyor toplamda. Mülakatlar 5 dakika kadar sürer. Kendinizi tanıtmanız istenir ve akabinde teorik olarak üç soru falan gelir. Genel olarak herkese bölümüyle alakalı sorular sorulur. Ancak bu kesin değil tabi. Sorular ekseriyetle kolay olur. Amaç bilginizi ölçmek değil çünkü. Bazı kişilere konuşma yaptırılır. Bana da yaptırmışlardı iki kere. Mesela "kaymakam oldun, bizler çalışma arkadaşlarınız, bize bir konuşma yap bakalım" gibisinden. Ancak bunların dışında sohbet havası içinde geçer. Konuşmalarınız içinden soru sorarlar. Arkadaşınızla konuşur gibi konuşmayın ama rahat olmaya gayret gösterin. Biraz rahatlık biraz özgüven ve biraz da diksiyon... Bunları daha önce mülakata girenler biliyor zaten ama ilk defa girecek olanlara bir ön bilgi olsun.
-
@kethüda hocam konusma ne kadar sürüyor birde size ne hakkında konusma yaptirdilar?
-
@mülkiidareci onun belli bir süresi yok. Siz ne kadar konuşursanız o kadar. Ancak çok uzatırsanız elbette keserler. Herkese konuşma yaptırmazlar. Belki 10 kişiden birine. Belki daha az. Ancak kesinlikle en zor olanı da odur. Bir anda bir konu üstüne konuşma istenmesi adayı zorlayabilir ama rahat olan kişi için sorun yok.
-
@mülkiidareci üstte dediğim konu hakkında konuşma istemişlerdi. Yeni kaymakam oldun, ilk görev günün, bizler de çalışma arkadaşlarınızız ve bize hitap et dediler. Daha önce de yine benzer şekilde halka yönelik konuşma istediler. Ancak farklı konularda konuşma yaptırılanlar da oldu. Cumhuriyet bayramı konuşması yaptırılanlar oldu. Sabit bir konu yok. Geçen sene yine değişik bir konuda konuşma yapılması istenmiş bazı adaylardan ama konuyu hatırlayamadım şimdi. Varsa geçen seneden arkadaşlar, yazarlar buraya zaten.
-
@herseye-rağmen haklısıınz hocam o zaman doğru kaynak noktasında da tavsiyenize talibim
-
@osaduman tamamdır hocam teşekkür ederim