Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
-
İngilizce kompozisyon da varmış.
-
YDS Son iki yıl mı? Kompozisyon mu?
-
@bytheodoras Zor ilan hocam. Uluslararası ilişkiler mezunu olarak bizi zorlayacak. %40 genel ekonomi bilgisi var yazılı sınavda. Uluslararası ilişkiler alanının etkisi sadece %20. Geriye kalan %40 da İngilizce kompozisyon ve çeviri.
-
Ooo harika yine bir ilanın Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü yok saydığını görüyoruz. Şaşırdık mı asla!
-
@mk-ank, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Hayırlı olsun arkadaşlar;
Arkadaşlar 2018 aralık ayında aldığım yds var. Açıklanma tarihi 12.12. 2018. Geçerli değil mi şimdi
-
@sociallymind Hocam ilanda başvuru şartları arasında 'Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizcedillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak' yazıyor.
Son başvuru tarihi 28/12/2020 olarak belirlenmiş. Yani 28/12/2018 tarihinden sonraki puanlar geçerli olacak. Sanırım burun farkıyla kaçırdınız.
-
@sbf11 sanırım çıldıracağım:) . Hayır, sizin gibi çıkarım yaptım ilana bakıp. Fakat inanmak istemedim. E-yds ye hemen başvurayım dedim, baktım kontenjan dolmuş. Dolmuşsa neden devam ediyor başvuru süresi? Bu konuda hiç bilgim yok aydınlatabilir misiniz? Takip etmek gerekiyorsa edeyim bir şans.
-
Bu genel ekonomide ne sorabilirler ki? Sözel mi olur sizce?
-
yine ydssssss
-
@cannboi https://ticaret.gov.tr/kurumsal/insan-kaynaklari/gecmis-donemlere-ait-yazili-sinav-sorulari
Buyrun hocam. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Mikro sordukları da olmuş makro sordukları da. Kavram ağırlıklı sınav da olmuş grafik çizmek gerek sınav da. Karışık yani anlayacağınız.
-
@sociallymind Hocam e-YDS kontenjanı sınırlı bir sınav. Çünkü ÖSYM'nin sınav merkezlerinde bilgisayarda yapılıyor bu sınav. İstanbul ve İzmir'deki sınav merkezleri çok küçük olduğu için sayı çok sınırlı. Ankara'da ise 3500 kişilik bir sınav merkezi var. İstanbul ve İzmir'de başvuru açılır açılmaz kontenjanlar dolar. Ankara'da ise genelde 1-2 gün içerisinde kontenjanlar dolar. Yani 18 Kasım'da başvurular başlıyorsa Ankara en geç 19-20 Kasım'da dolar. (En son sınavın başvuru tarihlerini verdim burada örnek olarak) Bu 3 şehir dışında e-YDS yapılmaz zaten. Bu sebeple 28 Aralık 2020'ye kadar e-YDS'ye girme şansınız maalesef yok hocam.
-
@sbf11 sağolasın hocam
-
@sociallymind Eğer para yatırma süresi dolmadıysa kontenjanları takip etmeye devam etmenizde yarar var. Ücret ödemeyenler olduğunda kontenjan açılabiliyor galiba.
-
Gerçekten çok zor bir ilana benziyor...
-
@mulkiyelii bu ilanı verenler neyin kafasını yaşıyor çözemedim. O puan türlerinden hepsi var bende. Keşke şu eşdeğerlik belgeleri kabul edilse.
-
Muadillerine göre zor bir ilan hem de bölüm seçerek verilmiş. Maaş aynı , statü aynı, diğer özlük hakları az çok aynı diye düşünüyorum. Herhangi bir bakanlıkta YDS olmadan ise giren uzmanla aynı. Yanlissam düzeltin ne özelliği var bu ticaret uzmanlığının?
-
@mrdgn, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@sociallymind Eğer para yatırma süresi dolmadıysa kontenjanları takip etmeye devam etmenizde yarar var. Ücret ödemeyenler olduğunda kontenjan açılabiliyor galiba.
Evet böyle bir şey var sanırım. @sociallymind siz gene de takip edin hocam, belki boşluk oluşur, ne olur ne olmaz.
-
100 tl nedir allahaşkına dalga mı geçiyorlar. devletin bakanlığı burası ha kağıtçı gibi para istiyorlar
-
@sbf11 aynen Hocam. Sevinmiştim ben de. Beklediğim bir ilandı. Ama bu kadar kasıntı olacağını düşünmemiştim. Aralık e-YDS den umarım 70 alırım yoksa kaçırdığıma üzüleceğim sırf YDS yüzünden P37 97 çünkü