Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ekeblad hocam Hmuy benim arkadaşım maliye hukukla felanla 75 aldı 3 ay ing kursuna gitti 70 aldi ve iktisat yani yok denilecek kadar yani o kisinin baska kurum kazanma olasiligi cok az bilgisyle ama hmuy da saglam bir referans buluraa gayette girecektir ve iyide bir maaş alacak bu müfettişle aynı maaş alacak hemen hemen ama surda 95 90 alan bence gayet bir ekonomi hakkında konuşup bilgisyle bakanlığa faydalı olacaktır tabi benim düşüncem kurum zaten hicbirimizi umursamayacaktır yds isteyen bide çok kurum illa girersiniz birine bırakında yüksek Puanlilar buna girsin
-
ben de gümrük ve iç ticaret için gireceğim arkadaşlar. dernekleri ve diğer 1-2 kurumu kazanan kişilerin burada da olduğunu görüyorum. feragat etmek mi istemediler acaba ya da bakanlık dikkate mi almadı bilemiyorum.
-
@duha dernekleri kazanan buraya girer mantık olarak feragat etmesi için bir sebep yok
-
Sınavına yani
-
Dernekleri kazanan arkadaşlar keşke feragat etselerdi ancak canları sağolsun beraber gireceğim arkadaşlara şimdiden başarılar
-
@ekeblad listeye nerden bakabiliyoruz
-
@uvyx
neden hocam hemen hemen denk kadrolar değiller mi? benim bildiğim kadarıyla öyle yani. kaydadeğer farklılıkları varsa bilemiyorum tabi ki. -
@yenikeynes bakanlıgın sitesine girin duyurularda var
-
Vakıfbank ile gümrük sınavı çakışıyor
-
@ekeblad Birsuru ydsli ilan geliyor zaten hâlâ bunda yok diye ve büyük ihtimalle listeye giremediniz diye satasacak yer arıyorsunuz
-
Ben listedeyim ama yds olmazsa özelleştirme idaresi gibi yerlerde 96 puanlar görmeye devam eder herkes
-
@uvyx
bunun temel sebebi yds olmaması değil hocam. ilanların sonuçlanmadan hepsinin üst üste gelmesi. halkbank, dernekler ve 1-2 kurum dışında alımı sonuçlanan kurum yok daha yıl bitti.. farkettiyseniz listelerde aynı kişiler dönüp duruyor. kaldı ki dernekleri kazanan birçok kişiyi yine bu listede de görüyoruz.
bunu yalnızca ydsye bağlamanız enteresan açıkçası. düşük kapatsın diye yds olsun demek nasıl bir mantık anlamadım ben. bırakalım ydsye emek veren insanların da gireceği ilanlar olsun alana ağırlık verenlerin de...
herkesin kendine göre şartları yöntemleri tercihleri var. -
Twitter'da ki kaoscu tayfa yine iş basinda 100 puan ile 3une de başvuran arkadaşa laf atmışlar niye üçüne de başvurur diye adam belki işsiz değilse bile 3 pozisyonda birbirinden güzel iyi pozisyonlar tabiki başvuracak adam o puanı süs olsun diye almadı bu tarz sığ yorumlar yapan insanlarla aynı kulvarda yarışıyor olmak bile çok acı
-
@primocarnera
hocam 100 puan alan arkadaşımız da diğer birkaç kişi gibi dernekleri kazananlardan bir tanesi.
ha şu var arkadaşlar feragat etmek istememiş olabilir bu seferlik ya da bakanlık dikkate almamıştır orasını bilemem.
bildiğim kadarıyla dernekler denetçiliği ile bakanlık teftiş kadroları hemen hemen aynı. bu nedenle artık burayı kazanan arkadaşları aynı listelerde görmek canını sıkıyor olabilir insanların.
vardır kendince bir sebebi diyerek iyi niyetli şekilde bu sefer için o arkadaşlara birşey denmemesi gerektiği kanaatindeyim ben de. mülakat sonucu beklerken başvurursun ona da tamam da açıklanmış ama artık atanmışsınız.
ha kadrolar arasında ciddi farklar var ise ben bilmiyor isem özür dilerim sorun değil. her türlü bilgiye açığız. -
@primocarnera bir sürü yds li ilan ticaret uzmanlığı , stajyer kontrolörlüğü diğerleri de mülakat olduğu için şampiyonlar ligi .50 yds isteyen yerlere basvuran kişi sayısı da hiç yds istemeyenle neredeyse aynı .
Ticaretin sınavında ingilizce makale çeviri ve yazma var .yani sinava giriyorsun ama kazanma ihtimalin çok düşük .Sizler basvuramadığıniz için sanıyorsunuz ki her gün bir yds li ilan geliyor .
Yds etkisi iyice hissedilecek artık .Kpss den çok iyi puan alan arkadaşım yds ye başladı ve off çok zormuş diyor .artık insanları sınıflandırmak istiyorlarsa böyle yapıyorlar yoksa 90 la kapatıyor .ve bu çıta gün geçtikçe yükseliyor 3 yıl önce 90 puan harikayKen şu an liste dışı yapabiliyor .3 yıl sonra da 95 olacak .
25 kişinin gireceği bir sınav olur 90 la 95 le kapar anlarım ama 300 kişi alan ve klasik yapılan bir işin ,üstelik gezilebilen bir mesleğin 89 la kapatması anlaşılacak bir durum değil . -
@duha hocam artık ortam çok kötü .Kimsenin kimseyi umursadığı yok .üstelik bir de bu durumu savunuyorlar .bak ne yapacaksın o zaman önüne gelene basvuracaksin hatta çalışıyorsan bile basvuracaksin .Malum sen bu puanı süs için almadin ! HAKKIN BU SENIN ? Puanı olan herkesin hakkı var . bu kişinin yaptığı guy Olan birinin il göçe ,duy mhuy a hatta guy a başvurması gibi.O zaman guy olan da guy a tekrardan başvursun.hakkı bu .Puanı var adamın süs için mi aldı .Her şey puan değil ,biraz da empati yapabilmek gerek .1 tanesine başvur hatta 2 tanesine ama 3 üne de başvurmak bana pek iyiniyetli gelmedi .
-
@ekeblad
ben yine de vardır belki bir sebebi diyerek bu seferlik iyi niyetli yaklaşmaya çalışıyorum hocam. Belki bakanlık feragate dikkat etmemiştir vb.
bakın şunu da anlarım ben. kişi girer bir teftiş kadrosuna ama kurumu beğenmez, çalışma şartlarını sevmez, ya olabilir eşi o ili istemez başka ile gitmek isterler başvurulabilir. herkes kendince rahat konforlu bir hayat ister. bunlar bile geçerli sebeplerdir benim için. ama daha göreve bile başlamamışsınız hocam atanmışsınız da. hiçbiri geçerli değilken neredeyse çoğunu aynı listelerde yeniden görmek üzdü biraz açıkçası.
ha şunu ekleyeyim dediğim gibi iç ticaret ve gümrük için sınava gireceğim ben. derdim liste dışında kaldım da ağlayayım değil. ama 87 - 88 de az puanlar değil böyle dışarda kalan çok insan oldu.
haklı sebebi olan arkadaşları tekrardan ayrı tutuyorum ve eyvallah diyorum ancak gerçekten makul bir sebebi olmayanların da hesabını allah keser diyorum sorun yok. -
@ekeblad dostum siteminde haklı olduğun yerler kesinlikle var. Anladığım kadarıyla yds puanına sahipsin ancak 90 üzeri kpss puanına sahip değilsin. Yds kesinlikle bir emek işi çaba işi buna kimsenin lafı olamaz 70 80 yds alanları tebrik ederim. Ydsye yeni başlayan arkadaşların zormuş demiş ya işte kpssden 90ları geçmek de kolay bir süreç değil. Sadece kendine yontma yani olayı. Ayrıca 70 yds puanı var diye de Sbbye 70 kpss puanıyla iktisatçı Hmbye de 75 kpss puanıyla adam da alınmaması lazım. 70 75 kpss puanını basit bir şekilde elde edebiliyorsun zaten. Bu adamlar Maliyede çalışacaklar ama ne iktisat ne maliye ne muhasebe bilecekler. Bu da olmaz işte. Ha 70 80 ydssi olup 90 üzeri kpssi olan arkadaşlar da yok değil. Onların da hakkını teslim etmek lazım. Kamu personel yönetiminde sıkıntı var. Kurumların istediği sayıda kadro verilmiyor. Kurumlar da sanki başka bir ay kalmamış gibi Aralık ayında ilana çıkıyorlar ve hep de aralığın son günlerinde çıkıyorlar kadrolar yanmasın diye. Mülakat süreçleri gereksiz uzuyor. Ve bu nedenle listedeki kişiler hep aynı. Kurum alımlarını bir sisteme bağlayan süreci yöneten bir mekanizma, kurum lazım. Kurumlar çok keyfi davranıyor. Şimdi sınavlar ertelendi. Sınav tarihleri belli olsun birbirleriyle çalışacak sınavlar olacak ve umurlarında olmayacak birkaç kurum dışında.
-
@ekeblad hocam kurum ilana çıktığında 50 yds istemesin çok az, 70+yds istesin. 70+yds istesin ama sınavında İngilizce makale çeviri istemesin kazanması çok zor, sadece mülakat ile alımda yapmasın şampiyonlar ligi gibi oluyor. Siz tam olarak ne istiyosunuz kurum sadece kişiye özel yani sadece sizin şartlarını karşılayabileceğiniz bir ilana mı çıksın ?
-
@ekeblad 3üne de başvurmasınlar diyorsun. O arkadaşların girdiği ilk sınavı kazanıp mülakatını geçme garantisi veriyor musun peki? Kurumun ilanı doğrultusunda başvurularını yapıyor herkes. Kimsenin garantisi yok çünkü. Kurum kadroları birleştirip tek ilana çıkıp bir sıralama yapmış olsaydı biraz daha düşecekti puanlar. Yine ticaret bakanlığının uzman yard. ilanı hakkında niye bir şey demiyorsun? Adamlar 2 aynı ilan verdiler kısa süre aralıklarla. Ona girecek kişiler aynı kişiler olmayacak mı? Kurumların saçma yönetimleri işte bunlar.
Bazı ilanlarda bazı bölümler olmaz, değişik puan türleri isterler. Maalesef kamu personel alımları bu hale geldi. Ve işe girdiğinizde kurum beklediğiniz gibi çıkmayabilir. Kurumda üstlerinizle olsun meslektaşlarınızla olsun sorunlar yaşayabilirsiniz. Mesleği sebmeyebilirsiniz. Sonuçta kimse zorla çalıştırılamaz. Böyle durumlarda kurum değiştirmek istemeniz gayet doğaldır olabilir. Hastalık durumu olur aile meselesi olur çalıştığınız ile alışamam durumu olur. Bu durumda olan arkadaşlar da ilgöçten guya başvurabilir örneğin. Kimsenin ne yaşadığını durumunu bilmiyoruz. Biraz bu pencereden bakın. Ve umarım en kısa zamanda işe girmiş olursunuz. Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmaz. Herkesin nasibi vardır. Çalışmalarınızın karşılığını almanız dileğiyle. Kolaylıklar ve iyi çalışmalar dilerim.