Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Arkadaşlar Muhasebede Unutulan repo kaydı ile Yeniden değerleme kayıtlarını nasıl yaptınız?
-
Yeniden değerleme icin 522 maddi duran varlıklar yeniden değerleme artışları hesabı ile diğer soruda verilen hesaplar karşılıklı yazılacaktı ben öyle yaptım yani en azından 257 birikmiş amortisman ve 522 alacak tarafında digerlerini borç tarafından arttirdim
-
Genelde klasik sınavlarda baraj konulmuş ise baraj puani ile kapatiyor ve barajı geçen sayısida belirlenen sayıdan az oluyor ben burda da ayni olacağını 70 ile kapatacağını düşünüyorum
-
@primocarnera daha önce denk gelmemiştim böyle bir kayda mantıken bende aynı sizin gibi yaptım
-
peki arkadaşlar muhasebe de kar mı buldunuz zarar mı?
-
@06kaya06 zarar
-
Soruyu tam hatırlamıyorum ama kesintiler komisyon gideri mi finansman gideri mi yaptınız
-
@saitulukurt komisyon gideri yaptım ben
-
https://forum.tercihiniyap.net/topic/154/26-27-kasım-2016-gümrük-ve-ticaret-bakanlığı-müfettiş-yardımcılığ-ilani
önceki 2016 alımına dair başlık arkadaşlar. bakmak isteyen olursa.
anlaşılan o ki ticaret teftişin soruları her zaman zormuş. hep zorlayıcı olmuş buranın klasik sınavları.
4-5 yıl önce yazılanları, yaşananları okumak güzel oluyor forumun güzel yanlarından biri de bu. tarihe not düşüyoruz her iletimiz ile adeta.
önceki alıma dair şunları tespit ettim;
-sınavdan 15 gün sonra kazananlar açıklanmış.
mülakat tarihinin belirlenmesi baya uzun sürmüş sanırım 4-5 ay. o zaman 15 temmuz taze idi güvenlik soruşturması vb durumları vardı tabi. etkilemiştir.
-mülakatlar bittikten 25-26 gün sonra da sonuçlar açıklanmış.
-mülakata 92 kişi kalacakken 48 kişi geçebilmiş girenlerden klasik sınavı. sorular o zaman daha zormuş bence.
bakalım bizim süreç nasıl ilerleyecek.
inşallah biz de 4-5 yıl sonra bu başlığa bakacaklar için not düşüyoruzdur.
hak edenlerin kazanması dileğiyle dostlar. inşallah çabuk sonuçlanır süreç. -
@duha
puanlamada esnek davrandıkları da olmuş. geçemem diyen bazı arkadaşlar geçmiş sınavı. bazıları da çok iyi geçti demesine rağmen kalamamış mülakata. -
Arkadaslar maliye-ekonomi oturumundaki sorulari hatirlayan var mi ? Tanimlar,e-ticaret,para politikalari,enflasyon ortaminda vergiler diger soru neydi acaba ?
-
Vergileme ilkeleri
-
@dursundursun tesekkurler
-
Teftiş söz konusu oldu mu? En iyisi, en doyurucusu burasıdır arkadaşlar. Satıştay Denetçisi olma şansınız yoksa en doğru adres burasıdır.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Teftiş söz konusu oldu mu? En iyisi, en doyurucusu burasıdır arkadaşlar. Satıştay Denetçisi olma şansınız yoksa en doğru adres burasıdır.
Ne zaman açıklanacağı ile ilgili bir öngörünuz var mıdır?
-
@guymağduru hocam bakanlıkta daha önemli mevzular var şu anda. Yükselme sınav sonuçları açıklanmadı. İkincisi de atama ve yer değiştirme yönetmeliği bakanlık hala bu yönetmeliği çıkaramadı. Personel atamalarında bütün süreci değiştirecek bu yönetmeliğin değişmesi gerekiyor.
-
@antimülakat Bu dediğinizi neye dayanarak söylüyorsunuz ? Merak ettim diğer teftiş kurullarından ne farkı var ?
-
@antimülakat Nisan ayını bulur gibi hocam desenize
-
@ozcanis Sayı olarak çok az müfettiş çalışıyor. Ne kadar az olursan kamuda o kadar değerli ve özelsindir.
Bakanlık taşra teşkilatında çalışan memurları denetleme yetkileri mevcut.
Türkiye'nin ithalat ve ihracat eden firmalarını denetleme yetkileri mevcut.
Kariyer planı olanların daire başkanı, bölge müdürü olmalarının önünde hiç bir engel yok.
Genel Müdürlük düzeyinde temsillerde Ticaret Bakanlığı içerisinde ilk 10 isim olmanızın önü açık.
Bakan Yardımcıları içerisinde teftiş kökenli isimler mevcut. Gümrük Bakanlığı iken en önemli bürokratlar teftiş kurulunda yetişiyorlardı.
Vergi rekortmeni olabilecek düzeyde gümrük müşavirliği hizmeti sunan firmaların bünyesine çok ciddi maaşlarla transfer olma imkanı mevcut.
Philips Morris, JTİ gibi global şirketlerde gümrük danışmanı olarak çalışmanızın önü açık.Bu saydıklarımı diğer teftiş kurullarıyla karşılaştırmalı olarak da açıklayabilirim
-
@antimülakat Öncelikle merhaba. Forumu uzun zamandir takio ediyorum ancak ilk kez üye oluyorum. Gümrük teftis benim hayalim. Acikcasi merakla bekliyorum sonuclari. Sizce puanlamayi neye göre yapacaklar? Salt kpss bilgileri ile kisa cevaplar mi makbul yoksa makale tipi örneklerle çesitlenedirilmis bir cevap mi? Bunla ilgili bir bilginiz var midir?