Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@mülakatzedee sizin durumunuzda olanlara, ya da daha farklı şeyler yaşayanlara söz söylenemez. Fakat istisnalar da kaideyi bozmuyor ne yazık ki. "130 kişinin hepsi mi mücbir sebeple giremedi?" diye bir soruyu küsür atla kaçıran arkadaşlar haklı olarak sorabilirler. Bu arada inşallah süreç istediğiniz şekilde gelişebilir. Sadece keyfiyetten gelmeyen kişilerin olduğunu da belirtmek istedim. Hatta öyle ki yüksek puanlılar girsin deyip kendi aralarında sözüm ona adalet sağlamaya çalışıyorlar. Ne tuhaf şey.
-
Vmy sınavıda böyle olacak.875 kisi cagirilacak sınava ama katılmayanlar yine konuşulacak.
-
@zenginmemur hemde liste hala açıklanmadı başvuru iptal ettirme zamanı diğer sınavlara nazaran daha bolken..
-
Evet bu da işin diğer yönü. Listeden çekilebilme durumları varsa şayet sınava girmeyeceklerse o halde neden zaman varken denemiyorlar o da ayrı bir soru işareti. 130 kişi az bir sayı değil.
-
Sınava hazırlanırken çoğu şeyden feragat ediyoruz. Zaman geçiyor yaş ilerliyor umut tükeniyor. Arkadaşlar süreçler uzuyor. Saymayacağım çünkü yazmakla bitmiyor bunlar. Bu sayı çok yüksek bakın bu 130 kişinin kaçı mücbir sebeptir Allah aşkına. Dediğim gibi herşeyden feragat ediyoruz ama karakterden de edilmemeli diye düşünüyorum. Süreç zorlaştıkça alımlar azaldıkça kendi içimizde daha adaletsizlikler yaratıyoruz bu hiç adil değil. Dipnot düşeyim, gerçekten makul sebebi olup gidemeyen dostlar üstüne alınmasın.
-
@gpale uzman yardımcılığı sınavının genel ekonomisiyle alakası yoktu kolaydı sorular, her zaman klasik sınavlarda sorulan sorular çıktı hazırlayan komisyonlar aynı değildir muhtemelen
-
tüm grup başkanlıklarının sınavları tamamlandı. gümrük ve iç ticarete girebildim. bana göre özel hukuk soruları nispeten zor ve bana göre de biraz saçmaydı. gereksiz kasıntı sorular vardı.
sınav süreci tamamlandı. şimdi açıklanmayı bekleyeceğiz.
3 sınavda da yarı yarıya fire vardı malesef.
herkese geçmiş olsun. umarım herkes için hayırlısı olur. -
Son sınavda muhasebeyi diğerlerine nazaran kasmışlardı belirleyici olan o olacak gibi umarım tez zamanda açıklanır
-
MUhasebeyi kasmışlar
-
Gerçekten yazıklar olsun girmeyeceginiz sinava niye basvuruyosunuz , 0.1 le çok beklediğim bir kurumu kacirdigim icin gunlerce uzuldum . Ne diye paşalar ismini listede görsün diye.Sizin keyfinizin kahyasi baskalarinin uzuntusu uzerine kurulu umarim baskalarindan da duyarlilik yalvaracaginiz günler gelir.
-
dış ticaret ve gümrüğe göre bu sefer muhasebeyi hafif sormuşlar.
-
@mantıkuttayyr
açıklama kısmında da zaman konusunda sıkıntı yaşadığınız için kdvyi dolar kurunu basit veriyoruz anlamında bir cümle vardı . gümrükte süre yetmemişti ama bunda süreci tamamlayabildim iyi kötü. -
Arkadaşlar müfettişlere ne zaman Açıklanacağı hususunu soran oldu mu? Ya da tahmini ne zaman açıklanır?
-
Muhasebenin monografi haricindeki 50 puanlık sorusu geçen haftalardaki sınavlara göre kolaydı. Monografi konusunda biraz yeniden değerlemeler karışıktı geri kalanı bildiğimiz monografi bence belirleyici olacak olan grup özel hukuk.
-
A.Ş soruları hariç sınava girenlerin %80 ni diğer 3 nü yapmıştır Aşlerede her türlü birşeyler yazılmıştır. Muhasebe belirleyecek
-
@saitulukurt aynen hocam diğer sınavlarda girenler zor diyorduda bu sınavda bence baraj geçen çok olacaktır çünkü çoğu iyi geçti diyor kimle konuşsam
-
Arkadaşlar ben gümrük ve iç ticaret gruplarına girdim.Bence her iki grupta genel olarak aynı zorluk seviyesindeydi.Her oturumun kendine göre belirleyiciliği olduğunu düşünüyorum.
Muhasebeye gelirsem gümrük grubu sınavında muhasebe yevmiye kayıtları kolay ama diğer 50 p lik kısım zordu.İç ticaret sınavında ise muhasebe yevmiye kayıtları zordu ama diğer 50 p lik kısım kolaydı.
Ben sınava girenlerin %90 ının branş bazlı '%50 barajını' rahatlıkla geçeceğini ama toplam da istenen '%70 barajını' ise sınava girenlerin %60-%70 inin geçeceğini düşünüyorum. -
En zorlandığım sorular ;
Elektronik ticaret ve tam rekabet piyasası(iktisat)
Koruma tedbirleri(cmk)
Bilirkişi ataması(cmk)
Yönetim kurulu üye yükümlülükleri(ticaret)
iç ticaret sınavında muhasebe yevmiye kayıtları -
@06kaya06 nasil puanladiklariyla da alakali. Bence 70 barajini gecen sayisi o kadar olmayadabilir. Klasik sinavlarda kit bir puanlama sistemi oluyor cunku
-
@yelloww Puanlamada kıt olabilirler hocam. Önceki alıma baktım. 23 kişilik bir alım var 92 kişi mülakata kalacakken 48 kişi kalmış.