İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@blcmert
olabilir cümleyi tam hatırlamıyorum uzun bir şeydi sanırım. -
cevap : emredici hüküm olan şık . 2009 kpss sorusu .bakabilirsiniz ösym sitesinde geçmiş yıl soruları var .
-
@kartalyürekli
dostum arkadaşın belirttiği gibi o uzun şıkta emredici hükümlerden bahsediyor olabilir eski yeni kanun çerçevesinde birşeyler anlatıyorsa evet yanlış. büyük ihtimalle aynı şıktan bahsediyoruz zaten yanlış olan konusunda.
benim bahsettiğim emredici hükümler farklı tekil bir konu. “içeriği kanunla düzenlenmiş ilişkiler” asıl adı, emredici hükümler diye kısalttım ben sadece.
aynı soruyu bulabilir ve paylaşabilirseniz daha netleşir herşey ama zaten zannediyorum aynı şıkkın yanlış olduğunu söylüyoruz. karışıklık o şıkta da emredici hükümler ifadesinin geçmesi nedeniyle olmuş olabilir. -
@kullanıcıadı-0 Aynı soru gibi görünüyor. Buldum şimdi ÖSYM sitesinden.
- Aşağıdakilerden hangisi Medeni Kanun’un geriye
yürümemesi ilkesinin istisnalarından biri
değildir?
A) Kazanılmamış haklar
B) Kamu düzeni düşüncesiyle konulmuş hükümler
C) Genel ahlak düşüncesiyle konulmuş hükümler
D) Bir hakkın içeriğini belirleme konusunda eski kanunun uygulanması yeni kanunun emredici hükümlerine aykırı olduğunda
E) Teamüllere uyma düşüncesiyle konulmuş
hükümler
- Aşağıdakilerden hangisi Medeni Kanun’un geriye
-
@locke
evet teşekkürler hocam. E şıkkı yaptım ben bunu şimdi oldu tamamdır. uzun şık olayı başka sorudan aklımda kalmış sanırım bununla alakalı değil.
dostlar kanun açık ve net.
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4722.pdf
3. maddedeki “ Kanununun yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş olsalar bile, bu Kanun hükümleri uygulanır.” ifadesi önceki, sonraki durumunu da ifade ediyor zaten.
bahsettiğiniz ösym sorusundan haberim yok. cevabı ne açıklamış ösym, soruya itiraz gelmiş mi iptal mi bilemem.yanlış sorusu çok ösym nin.benim elimdeki kaynaklara ve kanuna göre de doğru şık E olarak görünüyor. -
@kullanıcıadı-0 Rica ederim hocam. Cevabı "D" olarak almış. Dediğiniz gibi ben de "E" yaptım bunu.
-
Arkadaşlar muvazaa ile ilgili olan soruyu hatırlıyor musunuz? Mutlak muvazaa olarak yazılmış burada ama hatırladığım kadarıyla soruda 2 işlem vardı diye hatırlıyorum sanki. Tam olarak nasıl bi ifade vardı soruda hatırlayabiliyor musunuz.
-
@locke
2009 çok eski hocam. ösym de hatalı şık yayımda kalmış olabilir ancak dediğim gibi o tarihte itiraz iptal düzeltme durumları oldu mu bilemiyorum. eski bir tarih. ki kesinlikle olmuştur bana kalırsa.
kurum soruyu doğrudan ösym den çektiyse bile doğru şıkkı düzelterek sormuştur bence. aksi durum itiraz gerektirir zaten.
@outis
tek işlem vardı diye hatırlıyorum hocam. mutlak yapmıştım ben de. -
@outis ben de nispi muvazaa yaptım hocam onu ama soruyu tam hatırlayamıyorum maalesef
-
@kullanıcıadı-0 Hocam belki de İSKİ sorusunda bir şıkta başka bir şey yazıyordu gözümüzden kaçtı. Giren sayısı az ve hatta forumdan giren sayısı az olduğundan soruyu tam olarak bulamıyoruz.
-
@outis Net olarak sorunun tamamını hatırlamıyorum ama iki işlem var gibiydi sanki.
-
@locke soruyu okurken iki işlem gördüğümü hatırlıyorum ama ifadeleri hatırlayamadığım için tereddütte kaldım ben de hocam
-
@outis Ben nispi yaptım bu arada. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@locke bende 2 anlaşma olduğu için nispi yaptım ama arkadaşlar mutlak demiş hayırlısı olsun belediye sınavı olduğu için midir bilmiyorum ama karmakarışık bir sınavdı
-
İstanbul ve Ankarada yaşayan arkadaşlar çok şanslı, mülakata kalmasalar bile şöyle sınavlara rahat rahat giriyorlar masrafsız ve zahmetsiz. Ben uzaktan gidip geliyorum işsizimde çok zor oluyor. Keşke bende oralarda yaşasaydım.
-
@mülakatzedee Bazı soruları çok açık sormadıkları için karmaşık geliyordu. Yine de çoğunda doğru cevap kendini belli ediyordu. Başarı kriterini bilmiyoruz. Hemen herkes barajı geçecek kadar yapmıştır diye düşünüyorum. Bekleyelim bakalım hayırlısı olsun herkes için.
-
@locke hatırlarmısın bilmiyorum bir soruda mikro ekonomi ile ilgili soru vardı hem marjinal maliyet hem toplam faydayı vermişti ikiside cevaptı yani soruların bir kaçında böyle neyi sorduklarını anlayamadım cevaplar tutarsız anlamsız icra konu olarak yoktu soru olark vardı muhasebe desen matematik yüzde problemleri ... beykoza da girmiştim ben orda 5 soru yanlıştı e bu belediyeler soruları kime hazırlatıyor insan sorguluyor
-
Hocam bende 12.500 yaptım ama tam cevap çıkmadığından onu işaretledim. Yani en yakın o çıktığından onu işaretledim Siz emin olarak mı işaretlediniz?
-
Hatırlıyorum tabii. Cidden ben de şaşırdım sınavda. Faiz sorularının çokluğu, iki cevaplı sorular, maliyede Türkiye Ekonomisi sorusu vs... Yapacak bir şey yok her kurum sınavında bu tür gariplikler oluyor.
-
Emin gibiyim çünkü başka türlü yapılamazdı diye düşünüyorum.