Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
@klaytt30 ben bunu unutmuştum o zaman müfettişlikle iç kontrolörlük aynı havuzdan 69 ve 72 diye 2 ayrı rakam olmaması lazım onda bir yanlışlık var
-
Bende ön görüşmede belirli bir sayının olmadığını ve beğendiğimiz herkesi alacağız şeklinde bilgi aldım müfettiş beyden, sayılar için çok teşekkür ederiz bu arada, insan bilgi alınca motive oluyor, bilinmezlik en kötüsü, bir de evet müfettiş/iç kontrolör kadrosu ortak, ikisine de hak kazanılıyor. Baraj 1-2 yi geçen herkes bölüm ayrımı olmaksızın davet edildi müfettişlik/iç kontrolörlük için
-
@muddei-hususi Teyit ettim tekrardan. Bana söylenen rakamlar doğru. Müfettişlik ve iç kontrolörlüğü de puan sıralamasına göre ayırmışlar. İki barajı da geçen 338 kişi uzman yardımcılığı mülakatına hak kazanmış 80 kişi olarak belirlenmiş sayı. 4 katından bile fazla barajları geçenlere mülakat hakkı tanınmış. Puan sıralamasına göre mülakatlara başlanılacakmış ama henüz tarihi pandemi yüzünden netleşmemiş. En fazla barajları geçen mühendislik grubuymuş. Barajları geçtiği halde kontenjan az olduğu için birçok mühendis mülakata hak kazanamamış.
Arkadaşımın söylediği şu, 80 kişinin 30-35 tanesi müfettişlik ve iç kontrolörlerden elenenlerle doldurulabilirmiş, her sene böyle olmuş. Diğer kalanlarda öncelik olarak mezun olduğu üniversite, yabancı dil puanı, backgroundu, referansları, stajları ve katıldığı projelere göre değerlendirilecekmiş. Bu bilgileri de mülakata gideceğimiz zaman bize verecekleri forma dolduracakmışız. -
@kemalugur92 Alacakları sayı, sınav sonucu açıklandıktan sonra netleşmiş. Hala da bunlar net olmayabilirmiş ama insan kaynaklarında konuşulan şey buymuş. 338 kişiden en fazla 100 kişi uzman yardımcısı olarak alınırmış onun da yarısına yakını diğerlerinden elenenlere teklif edilebilirmiş. Ben daha önce sınava girmedim ama önceki senelerde de müfettişlikten elenenlere teklif edilmiş, bu konu hakkında tam bir fikrim yok. Bu doğru mu ? Ne duyduysam onu size aktarıyorum.
Keşke böyle bi durum olmasaydı buna çok sinirlendim, mülakatta herkes kendi alanında yarışsaydı. -
@klaytt30 Sevgili arkadaşım ikisinde de barajları geçen 135 kişi bulamamışlar. Toplam mülakata kalan müfettişlik iç kontörlük alanı 270 olması planlanırken, barajları geçen olmadığı için sayı bu şekilde bunu da kendi anasayfaların duyurmuşlardı zaten. Duyurulara bakabilirsin
-
@kemalugur92 o zaman 20 mufettiş 40 iç kontrolor sayilari da teyit edilmiş mi oldu hocam. sadece uzman yardimciligi pozisyonunu secenler için can sıkıcı bi durum. sayı iyice daralmış oluyo
-
@beirutde Evet çok can sıkıcı bir durum hocam ama hala 80 uzman yardımcısı çok iyi bir rakam olarak düşünüyorum. Mesela Halkbank ilanında uzman yardımcılığı mülakatına 800 kişi çağırılacak diye yazıyordu ve barajı geçen 800 kişi olmadığı için genel yetenek ve ingilizce barajı esnetildi. Ama Vakıfbank’ın ilanında zaten sayı yazmıyordu tam bir muamma. O yüzden benim beklediğimden yüksek alınacak kişi sayısı. İnanın özel sektörde sadece 5-6 kişi alıyorlar. Kpss grupları için de güzel bi sene oldu. Devlet bankaları ve devlet kurumları alımları bu sene diğerlerine göre çok iyi umarım bi yerlere gireriz hocam
-
@kemalugur92 inşallah hocam. ziraate de girdiniz mi bu arada
-
@beirutde evet ona daha çok çalışma fırsatım olmuştu o yüzden ziraat müfettiş yardımcılığı sınavına girdim. Ziraat kılavuzu daha net bu konuda. Siz girdiniz mi hocam
-
@kemalugur92 evet uzmanlığa hocam
-
@kemalugur92 Müfettiş Yrd ve İç Kontrolör Yrd için toplam sayı 135 hocam, 270 değil.
-
@kemalugur92 barajı geçtiği halde mülakata hak kazanmayan varsa bankanın sınav sonucunu açıklarken yaptığı duyuruda yanlışlık var o halde. Çünkü orda bölüm fark etmeksizin barajı geçen herkes mülakata kaldı denmişti.
-
@kemalugur92 Zaten duyuruya bakarak söyledim. Duyuruya göre topam 135 kişi ve son adayla aynı ortalama puana sahip adaylar “Müfettiş Yardımcılığı/Kontrolör Yardımcılığı” sözlü sınavına katılmaya hak kazanacaktır diye belirtilmiş. İkisi ayrı ayrı belirtilmemiş. Ayrıca @leviatanamayan sonuç belgesinde "Müfettiş Yardımcılığı ve Kontrolör Yardımcılığı Alanında Mülakata Katılmaya Hak Kazandınız." yazdığını söylemiş. Sonradan belki bir değişiklik yapılmış olabilir onu bilemiyorum.
-
@kemalugur92 hocam vakıfbank katılım olarak ayrı sınav mı düzenliyor?
-
@thekurt evet vakıf katılım ayrı sınav yapmış önceki yıllarda
-
Arkadaşlar umut fakirin ekmegi her sene İngilizceyi yapamayıp diğerlerini yapanlar uzman yard. Çağrıldı yine olma ihtimali var mıdır geçen sene 61 puana kadar çağrıldı 67.5 aldık sistem değişti
-
@gr7 öyle bir ihtimal yok. önceki alım sadece müfettişlikti, barajı geçemeyenleri uzmanlık mülakatına almışlardı.
-
@klaytt30 Doğrudur kardeşim, ben ayrı ayrı puana göre gruplandırdıklarını duydum.
-
@gr7 Barajları geçemeyince yüksek puanın bir anlamı kalmıyor. Barajları geçince olan puan sıralaması daha önemli. Bir de şu an uzman yardımcılığı alımı olduğu için, mülakata katılmaya hak kazananlarla doldururlar hocam 338 kişi var. Eğer halkbank gibi 200 küsür kişi gibi alım planlasalardı muhakkak ingilizce barajı düşerdi ve size de mülakat hakkı verilirdi. vakıf katılımın ilanını takip edin belki ziraat de olur gelecek ilanlara odaklanmak lazım kardeşim özellere de bak
-
Teşekkür ederim hocam vakıf katılımın ilanını görmedim bir bakayım onada