KPSS 2020/2 ÖSYM Merkezi Atamaları ve Kontenjanları
-
Başvurular bugün başladı arkadaşlar. Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz;
-
Merkezi atama konusunda kafam biraz karışık yardımcı olursanız çok sevinirim
Şimdi 2020 Kpss p3 puanıyla merkezi alım kesin 4 sefer mi yapılacak ? Bu 2020 Kpss puanıyla yapılan ilk alım mı ? Ben ilk alım diye biliyorum ancak neden Kpss 2020/2 merkezi atama yazıyor anlayamadım. Bilmediğim için soruyorum eğer bu ilk alımsa 2,3 ve 4. alımlar hangi tarihlerde yapılıyor ?
-
@keynesyensentez
Hocam 2020/2 demesinin nedeni, 2020/1' in 2018 puaniyla olan son atamasi olmasidir.
Yani merkezi olarak genellikle temmuz ve aralikta iki atama oldugu icin 2020/1 onceki alimin son atamasi, 2020/2 2020 kpssnin ilk atamasi oluyor. Dorduncu atamada 2022/1 olacak. -
@paragliding dhmi nin 4001 kodlu yani herhangi bir lisans programimdan mezun olmanin yeterli oldugu kadrolarda yaninda ek nitelik olarak 7113 yaziyor, koro lisans programindan mezun olmak falan yaziyor ben iibf mezunu olarak basvuramiyir muyum ? Eger basvuramiyorsam dhmi nin hicbir ilanina basvuramiyorum
-
@abdullah_cevdet
4001 dediginiz gibi herhangi bir lisans mezununun basvurabilecegi kadroyu ifade ediyor. 7113 te ozel kosuldur. Yds den D seviyesi dil puaninin olmasiydi. Stajyer aim icin istenen bir kosuldur genelde dhmi icin.
Koro lisans programi demisiniz onu bilmiyorum hocam.
Nitelik kodlari ve ozel kosullari okursaniz bilgi sahibi olursunuz hocam. -
@paragliding hocam peki 6225 sarti olanlarda eger unide bilgisayar dersi almissak tercih edebiliyoruz demi
-
@abdullah_cevdet
Evet bilgisayar sertifikasi sartini unide bilgisayar dersi almis olmak sagliyor. -
Hepinize iyi aksamlar hakkımızda hayırlısı olsun. Ben ilk defa tercih yapicam da siyasal bilgiler iktisat çıkışlıyım sadece 4421 kodunu mu seçiyorum yoksa bütün kodları incelemem gerekiyor mu? Şimdiden teşekkürler
-
@gürkan35 kodların hepsini incelemeniz gerekiyor. nitelik kodunun ve özel koşulların size uyması gerekir. Öncesinde sizi ve bölümünüzü ilgilendiren kodları bir yere yazıp daha sonra bölüm kodunuzla arama yaparsanız incelemek daha kolay oluyor.
Mesela ben avukatlık kadrolarına başvuracağım: 4419 nitelik kodu hukuk mezunu olmamı istiyor demektir. Bunun yanında 7205 yazıyorsa o kadro için özel koşul var. Bu özel koşul da 7205'de aynı zamanda avukatlık ruhsatım olmasını istiyor. Bunu da sağlıyorsam o kadroyu seçebilirim. Ama bir de aynı kadroda 7207 özel koşulu yazıyorsa iki yıl tecrübe istiyor demek ama benim tecrübem 2 yıl değil o halde başvuramıyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.
Bu özel koşul, nitelik kodları ösym'nin sayfasında var ayrıntılı.
-
@paragliding cok tesekurler hocam cok sagolun.
-
@gürkan35 Ayrıca son olarak 4001 yazıyorsa da herhangi bir lisans mezunu olarak başvurabilirsiniz diğer kodları da sağlarsanız.
Bazı kadrolarda birden fazla nitelik kodu oluyor: 4419 4420 4438 gibi yan yana. Bu da demektir ki o kadroya hem hukuk hem de 4420 ve 4438 hangi bölümse o başvurabilir.
-
@platypus Anladım çok sağ olun yardımlarınız için
-
7368 nolu nitelik kodunun icerigine resmi siteden ulasamadim. BASVURMA OZEL SARTLARI BOLUMU T.C DEVLET DEMIRYOLLARI TASIMACILIK A.S. GENEL MUDURLUGU’ne bakilmasi bildirilmis ancak bilgiyi edinemedim. 7368 nolu nitelik kodunun ozel sartlari nedie bilen var mi?
-
@sblue kılavuzun altına doğru özel koşullar diye ayrı bir başlık açılmış orada yazıyor. Atanılan yerde 5 yıl kalma zorunluluğu olmasıydı sanırım. Yer değişikliği istenemiyor.
-
@paragliding çok güzel açıklamışsınız hocam şimdi anladım çok teşekkürler
-
@paragliding cok basit bir soru olabilir belki ama peki bilgisayar dersini aldugimizi ispatlamamiz icin herhangi bir belge falan isteniyor mu? gozumuzden kacan yanlis bir tercih yapsak bile onaylaniyor mu yoksa hata veriyor mu?
-
A kadroya hazırlandığım için B kadro alımlarında bilgi sahibi değilim. Aklımı karıştıran konu şu:
2020/1 merkezi alımlar 2020nin temmuz ağustosunda yapıldı ve 2018 puanıyla başvuru kabul edildi. Öyleyse neden 2020/2 atamalarında 2020 puan türü isteniyor? 2019 p3 puanı merkezi atamalarda kullanılmıyor mu? Teşekkür ederim. -
@keynesyensentez
Rica ederim. Tercihlerle alakali olasi diger tum sorulariniza klavuzu okursaniz karsilik bulursunuz hocam. -
@sblue
Hocam mezun olunan programdan farkli bir programa basvuruyu sistem zaten onaylamiyor. Ancak ozel sartlari vs tasimadiginiz halde tercih yapabilme durumunuz var bu sizin sorumlulugunuzda aksi halde tercih yapabilsenizde atamaniz gerceklesmiyor kadro yakmis oluyorsunuz.
Basvuru klavuzunu okursaniz sorulariniza yanit bulursunuz.DİKKAT: Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.
-
-
**2. BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI**
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir. Bununla birlikte, eğer “Bakınız Başvurma Özel Şartları ...” ifadesi var ise kurumlarca aranılan diğer şartların yanı sıra adayların bu bölümde belirtilen şartları da taşımaları ve dikkatlice okumaları gerekmektedir. Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir. *
3.1. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, tercih işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir.
-