AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
@paretowilfredo hazine ve maliye ayrılırsa peki şu an olan hazine ve maliye uzman yardımcılığı kadrosu da olmayacak o zaman şu an 500 kişilik alım iptal olabilir mi?
-
@paretowilfredo bakanlık ayrılınca daha çok ihtiyaçları artar inşallah
-
@cmonn18 hayır o sınavlar yapıldı resmi tabirle tekemmül edildi. Fakat aile bakanlığının bu ilanı ilan ötesine geçmedi
-
Zaten bu ilan bi garipti tarih falan yok ilanin ilanini yapmislar . Ya Sabır
-
@vamos, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Aile ve Çalışma bakanlıklarının yeniden ayrılması gündemde mi? O bekleniyor olabilir mi?
Gitti güzelim kadro
Yeni ilanlar 2021 kpss öncesi gelir mi acaba.
Aile bakanlığı Yds istemez, Çalışma bakanlığı yds ister sanırım. -
@kamucubey, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Arkadaşlar ilgili kararnamenin geçici maddelerini inceleyin isterseniz belki ilanların akıbeti ile ilgili maddeler vardır. Benim inceleme şansım olmadı
@kamucubey
GEÇİCİ MADDE 1-
(11) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte mülga Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının personele ilişkin tekemmül etmemiş her türlü sınavları, tekemmül etmiş olmakla birlikte ilgili kişinin atama işlemleri, ilgisine göre kişinin görev yapacağı birimin veya bu birimin görevlerinin bünyesinde düzenlendiği bakanlık ya da personelin devredildiği bakanlık tarafından, sınav işlemlerinin başlatıldığı tarih itibarıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre yeni bakanlığın veya birimin görev alanı dikkate alınarak tamamlanır.Bu maddeden hareketle rahatlıkla söyleyebilirim ki tekemmül etmemiş söz konusu idari işlemin hükmü devam etmektedir. Sadece ilgili geçici maddeye göre yeniden düzenlenecektir. İdare eski işlemlerini etkileyen yeni bir işlem tesis ederken muhakkak yeni işlem ile eski işlemini geri alır veya kaldırır yahut hukuki boşluğu dolduracak geçiş hükümlerini de ilgili işlemde belirler. Kendisinin yeni tesis ettiği işlem ile sebep olduğu fiili veya hukuki imkansızlıklar sebebiyle hükümsüz hale gelmesine müsaade etmez. Bu idari işlemde gördüğümüz gibi. Zira sürecin başından beri bazı arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi bakanlığın bölüneceği bilinmekteydi. İlanın da bu sebeple bekletildiği de söyleniyordu. Kanımca ilan ilk çıktığı haliyle dahi tek bir bakanlığın ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanmıştı. Bu nedenle de bakanlıkların ayrılması beklendi. Hatta en başından beri ilgili unvan için bir yönetmelik yokken eski yönetmelikler ilga edilip unvanları birleştiren yeni bir yönetmelik hazırlanma çabasına girilmedi. Şahsi kanaatim ilan kısa bir süre sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ilk ilan edildiği şekilde gelecektir. Bu hususta bilgi edinme başvurusu da yaptım. Cevabını sizlerle de paylaşacağım. İyi çalışmalar diliyorum.
-
@hasbayburtlu, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Arkadaşlar ilgili kararnamenin geçici maddelerini inceleyin isterseniz belki ilanların akıbeti ile ilgili maddeler vardır. Benim inceleme şansım olmadı
@kamucubey
GEÇİCİ MADDE 1-
(11) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte mülga Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının personele ilişkin tekemmül etmemiş her türlü sınavları, tekemmül etmiş olmakla birlikte ilgili kişinin atama işlemleri, ilgisine göre kişinin görev yapacağı birimin veya bu birimin görevlerinin bünyesinde düzenlendiği bakanlık ya da personelin devredildiği bakanlık tarafından, sınav işlemlerinin başlatıldığı tarih itibarıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre yeni bakanlığın veya birimin görev alanı dikkate alınarak tamamlanır.Bu maddeden hareketle rahatlıkla söyleyebilirim ki tekemmül etmemiş söz konusu idari işlemin hükmü devam etmektedir. Sadece ilgili geçici maddeye göre yeniden düzenlenecektir. İdare eski işlemlerini etkileyen yeni bir işlem tesis ederken muhakkak yeni işlem ile eski işlemini geri alır veya kaldırır yahut hukuki boşluğu dolduracak geçiş hükümlerini de ilgili işlemde belirler. Kendisinin yeni tesis ettiği işlem ile sebep olduğu fiili veya hukuki imkansızlıklar sebebiyle hükümsüz hale gelmesine müsaade etmez. Bu idari işlemde gördüğümüz gibi. Zira sürecin başından beri bazı arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi bakanlığın bölüneceği bilinmekteydi. İlanın da bu sebeple bekletildiği de söyleniyordu. Kanımca ilan ilk çıktığı haliyle dahi tek bir bakanlığın ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanmıştı. Bu nedenle de bakanlıkların ayrılması beklendi. Hatta en başından beri ilgili unvan için bir yönetmelik yokken eski yönetmelikler ilga edilip unvanları birleştiren yeni bir yönetmelik hazırlanma çabasına girilmedi. Şahsi kanaatim ilan kısa bir süre sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ilk ilan edildiği şekilde gelecektir. Bu hususta bilgi edinme başvurusu da yaptım. Cevabını sizlerle de paylaşacağım. İyi çalışmalar diliyorum.
Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse işlem idare tarafından kaldırılmadıysa veya geri alınmadıysa kendiliğinden buharlaşmaz. İlgili yeni bakanlık tarafından düzeltilerek "düzeltme ilanı" şeklinde yeniden resmi gazetede yayımlanır.
-
@vamos hepsi istiyor maalesef sağolsunlar
-
@hasbayburtlu Dediklerinize katılmakla beraber bu ilanın bir ilanın ilanı olduğunu da düşünerek ne yazık ki sizin kadar müspet düşünmüyorum dostum. Şartları sonra açıklanmak üzere denilerek verilen bir ilan olduğundan buna dair bir işlem yapmayacaklarını, her iki bakanlığın ihtiyacı dairesinde kendi ilanlarına çıkacaklarını düşünüyorum. Sözünü ettiğiniz ilkeler ekseninde belki o da bir iptal ilanı yayımlarlar. Alacağınız yanıtı merakla bekliyoruz
-
@vamos Aile Bakanlığı eski dönemdeki gibi P3'le bile alabilir yine dostum.
-
@paretowilfredo Elbette cevap gelir gelmez paylaşacağım. Esasen forum kurumlardan bilgi almak açısından kayda değer bir insan kaynağı potansiyeline sahip. Uzun yıllardır buradayım. Her yıl birçok arkadaşımızı kurumlara uğurluyoruz. Ancak ne yazık ki bugün kurumlardan en ufak bir bilgi edinebilmek için forumdan yoğun talepte bulunan bizler kurumlara girdiğimizde bu günleri unutup bu mecrayı terk ediyoruz. Bu da kıymetli arkadaşlara bir sitemim olsun. Bana göre şu mecranın kanayan yarası da budur. Geriye de maalesef uzun süren ve tatmin edici olmayan bilgi edinme süreci kalıyor. Buna da şükür tabi ki. Henüz bir kuruma girmek nasip olmadı ancak bir gün nasip olursa şuna net bir şekilde söz verebilirim bilgi edinme başvurularını forumdan bizzat alıp hızlıca tatmin edici cevaplara ulaşıp paylaşacağım
-
250 kişinin bir kısmı ÇSGB uzmanlığına tahsis edilebilir.
-
@hasbayburtlu, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
@kamucubey
GEÇİCİ MADDE 1-
@paretowilfredo
Bilgi edinme başvurum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yanıtlandı. Verilen yanıt şu şekilde:" Bakanlığımız uzman yardımcısı alımı ilanına ilişkin diğer şartlar kesinleştiği zaman Bakanlık resmi internet sitemizde yayınlanacaktır.
Bilgilerinize." -
@hasbayburtlu adamlar ne bilgisi istersen iste aynı sekilde cevap verip gönderiyolar olaya bak
-
@sonilanbukucu En azından ilanın geçerliliğini koruduğunu öğrenmiş olduk.
-
@hasbayburtlu Çalışma Bakanlığı cevapladigina göre çalışma uzman yardımcısı olarak gelir büyük ihtimal.
-
@eomer Evet ona özellikle dikkat ettim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kadro ve Terfi Daire Başkanlığı tarafından cevaplandı. Büyük oranda Çalışma Uzman Yardımcısı olacak gibi duruyor. Çoçuk gelişimi, PDR, Sosyal hizmet gibi bölümler aile bakanlığından gelebilir.
-
@hasbayburtlu araştırdığım kadarıyla 2017 yılında bu unvanda YDS istenmemiş.
-
@eomer Bu yılki ilandan da hareketle bu yıl istenmesini bekliyoruz. 2017 ilanına benzemeyen bir ilan geldi. YDS de açık açık zikredildi.
-
@hasbayburtlu Emeğinize sağlık dostum. Alımın bir kısmı ki 250 nin en az yarısı kadarı bence de ÇSGB tarafından ilan edilir. Ama sürec dağılım ve yerleşmeden sonra ancak başlar. Bu arada net bir şekilde Müfettiş Yardımcısı alınacağını da duydum Aile kanadından. İş müfettişliği için plan olsa dahi artık çok bel bağlanacak gibi değil işin açığı.
Diğer yansan ÇSGB kanadının ben alımı YDS ile yapacağını düşünüyorum. Önceki puan KPSS P114'tü. Bu puan türü %25 oranında YDS içerikliydi. Keza yeni Bakanımız Vedat Hoca'nın yaklaşımının da böyle olması bence muhtemel. Bakalım neler olacak. Emeğinize sağlık tekrar dostum.