KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
@paretowilfredo Themis var zaten soru bankası olarak peki analiz yeni komisyonun tarzına yakın mıdır?
-
@paretowilfredo öncelikle tşk. kardeşim. peki aöf çeko kitapları işe yarar mı. artık param kalmadı çünkü bu dediğin kitapta pahalı.
-
Arkadaşlar perşembe akşam gerçekleşecek olan twit etkinliğinde bakan beyin yanında özellikle sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızı etiketlemeyi unutmayalım. Ve lütfen destek olalım artık
-
Arkadaşlar Katalaksi kitabini çalışan var mı ? Varsa kitap hakkindaki yorumunu merak ediyorum. Calismaya deger bi kitap midir ?
-
Katalaksi kitabını geçen sene kullandım ama çok yararını göremedim ancak faydalı bulan arkadaşlar vardır mutlaka.
-
Arkadaşlar daha önce sorulduysa affola bu sene alan soruları 40'a çıktı malum baktığım denemelerde 2017 basımlar da 30'ar soruydu hep. bildiğiniz kaliteli bi deneme var mı alan için 40'ar soruluk.
-
@ibra KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs. içinde söyledi:
Arkadaşlar daha önce sorulduysa affola bu sene alan soruları 40'a çıktı malum baktığım denemelerde 2017 basımlar da 30'ar soruydu hep. bildiğiniz kaliteli bi deneme var mı alan için 40'ar soruluk.
biraz sabır gosterin çıkar yakın zamana
-
@Fişek-MORGEN KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs. içinde söyledi:
@paretowilfredo öncelikle tşk. kardeşim. peki aöf çeko kitapları işe yarar mı. artık param kalmadı çünkü bu dediğin kitapta pahalı.
kardeş çalışma sorunları kitabı bence bu alanda çok iyi http://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=374538 bende araştırırken çok tavsiye ve memnuniyet gördüm kitap hakkında, hatta bu linkteki yoruma bakarsan geçen sene KPSS de en fazla soru tutturan kitap olduğu yazılmış
-
@Fişek-MORGEN Geçen sene 30 ceko sorusunda 25 yapan sgk denetmenlik puan turunde 87 alan arkadasimin önerisiyle calisma sorunlari adli kitapdan calisiyorum sorular son derece kaliteli cozumlerde aciklayici anlasilir oneririm kardesim
-
merih paya-makro iktisat kitabını çalışan var mı?evde kendim kpss çalışıyorum.2 yıl önce makro dersine bu kitaptan çalışmıştım,aşırı teorikti.erdal ünsal vb. kitabını almam gerekli mi?
-
@piko merih paya bende de var, üniversitede hoca aldırmıştı. Kpss ve kurum sınavları için erdal ünsal ideal bence. Temeliniz varsa sadece kpss için murat da alabilirsiniz
-
Kpss için bu sınava yönelik kitaplara çalışmak gerekir bence. Nurdan Aslan, tufan Samet, iş görebilir. Elinizdeki kitap da iyidir yalnız sınavda lazım olacak bilgileri pas geçmenize sebep olabilir. Sınav mantığına göre hazırlanmış kitaplar ilk tercih bence. @piko
-
@piko merih paya istanbul üniversitesinde az çektirmemiştir öğrencilerine ama iyi hocadır iyi insandır lakin kitabını kpss için önermem çok teorik. Eğer iktisat mezunu falan değilseniz hiç mi hiç önermem. Daha basit anlatımlı kitaplara yönelin
-
@malthus @adam-simith çok teşekkürler kardeşim
-
4 lu iktisat icin katalaksimi yasin coban mi arkadaslar birde dikotomi nasil
-
@ff bize de hoca aldırmıştı.erdal ünsal daha çok mikro da uzmandır.erdalın makro e-kitabı ile elimdeki merih payayı karşılastırdım.konuların dağılımına göre çok farklı,erdal daha karısık gözüküyor.ek olarak merih payanın para kitabı kpss ye yönelik midir?
-
@Keymarsh iktisat mezunuyum.temel olarak makro 1-2 dersinden hatırladıklarım var.merih payadan çalısırken o anda anlıyorsun ama daha sonra unutuyorsun.makro dersinde de kitaptan cok çalısmıstım.dd gelmisti.ders notlarını ezberleyenler hep benden yüksek almıstı.
-
@piko para banka için abuzer pınar öneriyorlar. Bence ilker parasız daha iyi. Merih payanın para banka kitabını bilmiyorum. Eğer kpss için düşünüyorsanız hiç bulaşmayın bence vakit az var çünkü. Pegem iş gorur 4lü iktisatta.
-
@piko bende iktisat mezunuyum Makroyu Merih Paya'dan aldım ama bu kpss sürecinde iktisadı konu çalışmaktan ziyade bol soru çözerek hallettim.
Yüksel Bilgilinin konu anlatımı biraz daha basittir mikro ve makro için. Onlara bi bakıp önce çıkmış soruları kurum sınavları dahil. Sonra da özgün soruları çözebilirsin.
Ceteris Paribus çıkmış sorulardan bir tık daha zordur. Economicus daha da yorar insanı. Savaş yayınlarının denemelerindeki iktisat soruları iyiydi kendi kitapları nasıl bilmiyorum. Murat yayınları sırf zor sormak için soru hazırlamışlar ama kendine güveniyorsan çözülebilir.
Diğer yayınları bilmiyorum çözmedim.
Ha soru üzerinden konu çalışayım diyorsan zeynel dinler öneririm. Bir iki yerde saçmalasa bile iyidir. Ama dili yüksel bilgiliden daha ağır merih payadan hafifdir. Gerçi iktisat mezunuysan sıkıntı olmaz. Zeynel çıkmış soruyu sorar peşine konu anlatır gibi soruyu açıklar. Peşpeşe benzer sorular da olduğundan tekrar ede ede konu çalışmış olursun
-
önerileriniz için teşekkürler. @ff @Keymarsh @Harun-Resid