KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
Arkadaşlar merhaba yeniden. Bugün Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) hakkında bir şeyler karalama gereği hissettim. Beni buna iten sebepse GUY meselesinde ortaya çıkan söylemler oldu.
Öncelikle KPSS'ye girerken zannediyorum kimsenin gönlündeki meslek GUY, İLGÖÇ ya da herhangi bir başka taşra uzmanlığı değildir değil mi? Yani herkesin gönlünde bir Merkez Uzmanlığı, Müfettişlik vs. bulunduğunu düşünüyorum. En iyisini ister herkes. Ama herkes en iyisine ulaşmak için en iyi çalışmayı yapar mı? Yapılmıyor ki bu kadar isyan narası ile karşı karşıyayız.
Şu gerçeği asla unutmayalım. Bu basamağa ayağımızı koyamazsak, sonrasını tırmanma şansımız çok azdır. O yüzden ayağımızı bu basamağa koymak için çabalamalıyız. Bu da 70'li puanlar değil.
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu yarış öyle veya böyle 85+ puan alan insanların arasında geçiyor. Bu birkaç toplu alım olmasa 70'li puanlar yarışın dışında kalacaklardır. Kaldı ki çoğunlukla kurum sınavı süzgecinde takılıp kalmaktadırlar. Çünkü 70'li puanlar gerçekten çok matah netlerle elde edilmiyor. Oraya tırmanmak kolay ancak 80 üzerine tırmanmak çok daha zordur.
O yüzden hedef olarak 85 puan ve üstünü baz alarak hazırlıyoruz bu yazımızı.
Öncelikle önümüzdeki KPSS'ye 6 Aylık bir periyot var ve iyi değerlendirildiğinde iyi puanlar almak mümkün. Ben kendi metodlarımı sizlerle paylaşacağım bunun faydasını gördüğüm için paylaşmak istiyorum.1- Öncelikle doğru kaynak.
Doğru kaynak nedir?
Doğru kaynak size konuyu ezberleten hap bilgilerle bezeli kaynaklar değildir. Doğru kaynak, size konunun mantık silsilesini veren, size konuyu gerçek manâda öğreten kaynaktır. Bu size şunu sağlar, konunun mantığını kavrarsanız tekrar aşamasına geldiğinizde ufak notlar sizi daha evvel kazandığınız genel çerçeveye eriştirecektir. Yani çalışması 1 Ay süren konu tekrarda 2 gününüzü almayacaktır. Bu yönden ağır kitap yoktur. Öğretici ya da ezberletici kaynak vardır. Ezberletici kaynak sizi tekrar onu okumaya sevk eder. Öğretici kaynak sizi basit tekrarlarla konuyu taze tutmak konusunda rahatlatır.
Bu yönden benim kaynak listem biraz kabarık. Çoğu kolaycı kişilere göre gereksiz yük gözüyle bakılan kaynaklar şu anda benim hayatımı ciddi manâda kolaylaştırmakta. Buna dayanarak gönül rahatlığı ile önereceğim.2- Nasıl bir çalışma?
Çalışmak için öncelikle hayatınızdan birçok engeli çıkarmak, birçok şeyden feragat etmek durumundasınız. Çünkü bu bir tempo işidir. Sosyal hayat evet önemlidir. Ancak bunu kendiniz için sadece bir ödül mekanizması haline getirmenizi öneririm. Beyin ödüllere odaklı hareket eder. Hormonlar bu şekilde salgılanır. Temponuzu sık sık ödüllerle bölerseniz beyin onu ödül olarak algılamaz. Sanırım demek istediğim anlaşılmıştır
Ben erken kalkılması taraftarıyım. Benim motivasyonum bu oldu hep. Herkes uykudayken ders başında olmak şehirden evvel ayağa kalkmak size ne için o masanın başında olduğunuzu anımsatacaktır. Bu soruyu kendinize sık sık sorun. Ben niye sabahın köründe kalktım da ders çalışıyorum?Ders bazında izlenecek yöntem kesinlikle yazarak çalışmak değildir. Herşey yazılarak herşey öğrenilemez. Sadece vicdanınız çok çalıştığını zanneder. Beyniniz aynı fikirde olmayacaktır.
Özellikle sözel derslerde Küçük notları deneyin. Anahtar kelimeleriniz olsun, ve bu sizi parçadan bütüne götürsün. Eğer okumalarınızı iyi yapmışsanız bu anahtar kelimeler metnin bütününde hakimiyet sağlayacaktır size. Kalın kalın kitapların aslında özü 1/10'undadır. Ama o öze ulaşmak için basit anahtarları kullanmak size fayda sağlayacaktır.
İktisat gibi grafiğe dayalı derslerde ise muhakkak kendi tuttuğunuz bir defteriniz olmalı. Yine bu defter özü içermeli. Ayrıntılara takılacağınız konular sadece grafik ve yorumlama konuları olmalı. Zaten göreceksiniz zamanla onlar zihninizde ciddi şekilde yer edecek ve otomatik hale geleceksiniz.Muhasebe kritik bir ders olmakla beraber benim tezim Muhasebe'nin uygulama ile öğrenileceğidir. İyi bir konu çalışmasının ardından Problem/Monografi çözün bol bol. Bu size herşeyi ama herşeyi öğretecektir. Her ayrıntıyı 'uygulayarak' öğrenme imkanına sahip olacaksınız. Test kitapları size sadece belli kalıpları ezberlemeyi vaad eder. Problem çözmek ise Muhasebe'de kayıtları nasıl yapmanız gerektiğini öğrenmeye itecektir. Son aşamada test çözerek soru kalıplarını görmek test usûlünde yapılan bu sınavda size bu kalıpları görmek konusunda faydalı olur. Ama öncelik test olursa Klasik sınavlarda her zaman zorlanırsınız.
3- Genel Kültür - Genel Yetenek
Genel Kültür - Genel Yetenek özellikle çift yıllarda önem arz etmekte. A grubu hazırlananlar içinse Alan sınavındaki netlere altyapı oluşturmaktadır. O yüzden aşırı olmasa da önem arz etmektedir. Her puan türünün içinde ortalama %20 ağırlığı olduğundan es geçmemek gerek.
Benim şahsi kanım 80 puanlık bir p3'ün A grubu öğrencisi için hedef olması gereklidir.
Bunun için kaynaklardan ziyade izlenecek strateji önemli.
Alan dersleri içinde bu kısma çok vakit ayıramadığımız bir gerçek. Bu durumda doğru bir strateji oluşturmalıyız. Bu da en güzel şu şekilde olacaktır. Güçlü olduğunuz yanlarınıza yönelin. GY'de ya Türkçe ya da Matematik alanından birini tama yakın yapmaya çalışıp diğerini kalbur üstü bir nete çıkarmaya odaklanın. Bu size ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Kesinlikle Sözel/Sayısal Mantık sorularını ihmal etmeyin. Çok zor olmamakla beraber biraz çalışarak soru tipleri öğrenilerek tamamı yapılabilir. Bu da size yaklaşık 9 doğru katkı sağlar. Sınavın çehresini etkileyecektir.
Genel Kültür testinde ise malum Tarihin bir derya deniz olduğunu düşünürsek ihmal etmemekle beraber ağırlığımızı diğer kısma vermeliyiz. Coğrafya daha az konu yoğunluğuna sahip. Bunu mükemmelleştirmeli ve zaten A grubu için çalıştığımız hukuk konularını içeren Vatandaşlık bilgisini tam yapmalıyız. Çok ciddi bir talihsizlik yaşamazsak güncel bilgiler kısmından doğrularımız olacaktır illa ki. Üniversite mezunu insanlarız.Kaynaklar:
Kendi kaynak listemi sunacağım sizlere. Benim KPSS/Kurum sınavlarını ayırmak gibi bir düşüncem olmadı. En başta en iyiyi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında da rahat etmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden kaynaklarım da buna göre seçili.
Hukuk:
Anayasa/İdare/İyuk: Ahmet Nohutçu(Kanunname)
Medeni/Borçlar H: Tan Tahsin Zapata
Ceza/CMK: Kanun.
Ticaret H: Ayşe Sarıca
İcra-İflas: Ders Notu kullanılabilir.Bu kitapları çalışırken özet çıkarmak yerine kitap üzerine küçük notlar alın. ve sadece gerekli önemli soru niteliğinde yerleri çizin. Zaman içinde bunu hissetmeye başlayacaksınız zaten. Neler değerli neler âtıl farkedeceksiniz.
Soru İçin: 657/Themis/Külliyat ;Dönüşümü ise kesinlikle önermiyorum. Çünkü artık ösym soruları eski sorulardan çok farklı. Sizin için aldatıcı olacaktır. Bunun yerine sizin konuları öğrenip öğrenmediğinizi ölçen kitapları tercih etmenizi öneririm. Çıkmış soru için KONSENSUS iyi bir alternatif olabilir. Kaliteli sorulardan seçmeler var.İktisat:
Mikro/Makro: Erdal Ünsal ( Erdal Ünsal ağırdır temeli olmayan anlayamaz laflarına kulak asmayın. Asıl Erdal Ünsal ile İktisat öğrenilir. Kitabı incelemeyip 2 bölüm sonra bırakan insanların sözleri bunlar. Her ayrıntı derinlemesine anlatılır ki temeli olmayan kişiye lazım olan da budur.)
Makro için Karşılaştırmalı İktisat Okullarını okumak oldukça faydalı olacaktır.
Para-Banka: Abuzer Pınar
Büyüme/Kalkınma/U.a İktisat:Yasin Çoban, 4'lü iktisat veya Üniversite ders notları.
Türkiye Ekonomisi: Yasin ÇobanSoru için: Themis, Ceteris Paribus(Mikro harici kalan kısım), konu konu gitmek isteyenler için Pegem ECONOMİCUS
İktisat tamamen bir mantık silsilesidir. Bunu göz önüne alarak çalışın. ÖSYM'nin tarzı artık konuları mantık çerçevesinde farklı açılardan irdelemenizi isteyen biçimde değişiklik gösterdi. Yani eski tip sorular geride kaldı. O yüzden asla çıkmış sorular tek referansınız olmasın.
Ayrıca Mikro makro dışındaki konuları asla ihmal etmeyin 14 soru oradan geliyor. Sınavın yarısı yani. Aman ihmal etmeyin.Maliye:
İsmail Engin(Daha ayrıntılı kaynak isteyenler için İsmail Engin, Haydar Lütfü Ejder, Fatih Saraçoğlu Maliye ders notları)
Vergi/TVS: Nurettin Bilici + Kanundan incelemeler.
Soru İçin: Vergi Hukuku'nu iyi kavramak adına MATRAH çözülebilir.
Maliye kısmı için soru kaynağı olarak PARETO, 657 soru bankası, İsmail Engin'in dersane için hazırladığı boşluk doldurmaların da bulunduğu soru notu.Muhasebe:
Orhan Sevilengül konu.
Orhan Sevilengül/Ercan Beyazıtlı Problem kitapları + Numerus/Abaküs soru bankaları son aşamada.
Ayrıca Muhasebede Sözel konuları Orhan Sevilengül'ün kitabında iyice irdelemenizi öneririm. ÖSYM artık kayıt bazlı sorular yerine bu sözel konuları ölçmeyi seviyor. TMS ve tüm ilkeleri iyice çalışmak size ciddi şekilde avantaj sağlayacaktır. Mali tablo analizi de keza ciddi bir artı olacaktır.*2017 KPSS İçin Güncelleme!
ÖSYM'nin yapmış olduğu puan tablosu güncellemesinden sonra önem kazanan diğer alanlar için de kaynak önermek gerektiği kanaatindeyim. O yüzden bu konuda da biraz araştırma yaparak bir liste hazırladım. Çünkü bu bölümler YDS'nin katsayılar içinden .çıkarılması ve bölüm ağırlıklı puan türlerinde bu bölümlerin katsayılarının yükseltilmesi ile, ilgili bölüm mezunlarından alım yapan kurumlara girmek isteyenler için çok ciddi önem arz etmekte. En azından herkesin kendi bölümü ile alakalı yarı yarıya net yapabilecek bilgiye sahip olması çok ciddi avantaj sağlayacaktır. Buyrunuz;
NOT: Yeni puanlama sistemi ile ilgili ayrıntılı analiz için: http://forum.tercihiniyap.net/topic/607/ösym-nin-kpss-yeni-puan-sisteminin-ayrıntılı-analizi/96
Kamu Yönetimi;
Arkadaşlar çok vakit olmayacağını ve özellikle Kamu Yönetimi mezunu adayların alt yapısı olduğundan ağır kitaplara ihtiyaç duymayacaklarını, diğer adaylarınsa ayrıntıda boğulacak kadar vakti olmadığını düşünerek optimal ölçülerde olduğu kanısına vardığım iki kitabı önerebilirim;-657 Kamu Yönetimi
-Yargı Kamu Yönetimi657 biraz daha ayrıntılıca, ama aşağı yukarı çok geniş bir bölüm müfredatını optimum düzeye indiren iki kaynaktır. birini seçip çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Çalışma Ekonomisi;
Özellikle yeni sistemde SGK'nın yapacağı Denetmenlik, Uzmanlık, Müfettişlik alımları ile, İş Müfettişliği, Çalışma Uzmanlığı ve Çalışma Eğitim Uzmanlığı, İşkur İstihdam Uzmanlığı meslekleri bu bölümün ağırlıklı olacağı puanları seçebilir. Bu yüzden hazırlık yapmak sizi bir adım ileri taşıyacaktır.
Arkadaşlar bu alanda geniş bir konu yelpazesi olmakla birlikte belli şeyler üzerinde durularak iyi netler çıkarabilirsiniz. Öncelikle zaten İktisadı iyi olan bir aday en az 5 soru yakalayabilir ve cebe koyabilir. İkinci olarak işin Hukuk kısmı var; Bu kısım iki temel kanundan oluşmaktadır.
-5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
-4857 Sayılı İş kanunu (buna ek olarak Toplu iş ve Sendikalar Kanunu da takviye edilebilir)Hukuğun bu iki temel alanı da okunursa yarı yarıya net yapmaya yaklaşılacaktır. Genelde çok ayrıntı olmayan temel konulardan soru gelmektedir.
Diğer disiplinler içinse internetten bulacağınız özet kaynaklara göz atabilir fikir edinebilirsiniz; Bu alanlar;
-Çalışma Sosyolojisi,
-Çalışma Psikolojisi
-Sosyal Psikoloji
-İş Gücü PiyasalarıBu temel alanlara dair okumalar bir kaç soru yakalamanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak soru kaynağı olarak Hukuk konularını ağırlıkla içeren Gazi Yayınevinden çıkan Çalışma Sorunları Kitabını edinmenizi öneririm. Gerçekten içindeki sorular kanunlardan süzülmüş güzel sorulardır ve yanıtları kanundan ilgili madde ila açıklanmıştır.
Diğer Çalışma ekonomisi alanları için de A Kadro Yayınları'nın kitabı gayet iyi ve iş görür durumda.İşletme;
Bu alan da aslında önem arz eden ama görmezden gelinen bir alandı. Sabah oturumunun 5 alanından biriydi ve zaman zaman bazı adayların işaretleme yapmayı unuttuğu için önemli bazı puanlarının hesaplanmamasına yol açan kenarda kalmış bir alandı.
Artık daha önemli olacak ve görülecektir. Bu konuda iki kitap önerim var birini seçebilirsiniz. Özellikle Yargı'nın KPSS'ye uygun hazırlamış olduğu Future adlı kitabı konu için gayet faydalı olacaktır. Alternatif olarak da Murat Yayınları'nın İşletme kitabı KPSS'de belli bir neti yakalamanıza yardımcı olacaktır.
Bu güncellemelerle artık 2017 KPSS'ye yepyeni sıralamalar ve temiz bir sayfa açabiliriz. :)*
Elimden geldiğince sadeleştirmeye çalıştım metni ancak yine de uzun oldu. Umarım faydası olur sizlere.
Artık suçlu aramak yerine bir şeyler yapmaya başlamanızın tam zamanıdır. Çünkü bu yarış üst tabakada geçiyor bunu kabul etmek zorundayız. Sınavların üst üste açılması da aşağı kısma şans bırakmıyor. O yüzden yerinizi SİZ tayin edin. Nerede olmak istiyorsunuz? Daha iyi maaş, daha iyi özlük hakları vs. vs. herkes istiyor bunları ancak bunun için de herkesten önce aynayı suçlamak, hatayı orada aramak gerekiyor.
Sizlere GUY'dan yukarı hedef göstermeyen, çeşitli kurumları karalayarak sizlere hedef küçülttüren dersane/tüccar zihniyeti değil, Siz yapacaksınız. Siz başaracaksınız.
Şansınız, Bahtınız açık, İradeniz, Dirayetiniz bol olsun.! Bu bir süreç. Bu bir irade savaşı ve en ciddi rakibiniz KENDİNİZSİNİZ. Kendinizi alt edin herkesle yarışacaksınız inanın bana.Hedefiniz 85 üstü puanlar ve daha iyi mesleklerse TERCİHİNİZİ YAPIN!
*YDS için artık ek bir parantez açmak gerekiyor zannediyorum. Puan hesaplamalarında YDS katsayısı çıkarılmış olabilir ancak bu kez özellikle Üst Kurul Uzmanlıkları, Ekonomi/Kalkınma/Hazine 3'lüsü ve bazı merkez uzmanlıkları YDS barajı koyarak bu düzenlemelere refleks geliştireceklerdir. O yüzden YDS Kpss puan hesabında önemini yitirmiş olsa da Üst meslekler için yine önemli bir koşul olarak yerini alacaktır.
İLBANK-50 YDS istiyordu yine böyle devam edecektir.
SGK Uzman Yardımcılığı-60 YDS istedi Çalışma Uzmanlığı, İstihdam Uzmanlığı da buna uyarak bu adeti sürdürecektir.
Üst Kurul Uzmanlıkları, BDDK Murakıplığı ve merkezdeki AB Uzmanlıkları gibi meslekler 70 YDS isteyeceklerdir.
TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlıkları ile Dışişleri Bakanlığı ve Merkez Bankası 80 YDS barajı koyacaklardır.Bu yüzden bu tip meslekleri isteyen arkadaşlar için YDS hala önemli bir kıstastır.
Benim önerim özellikle İrem Yayınları'nın YDS Çalışma Stratejileri adlı 2 ciltlik kitabıdır. Altyapısı olan arkadaşlar için Gramer bilgisi üstüne güzel inşa yapılacak bir kaynaktır. Bu iki kitap ayrıntılıca okunduktan sonra, özellikle Akın Dil Eğitim'in pratik çözüm kitaplarından edinilebilir. Pratik yapıldıkça bilgiler oturacak ve gramer noktasında eksikler asgari düzeye inecektir.
Buna ek olarak; özellikle kelime ezber çalışmaları ve kalıpların iyi öğrenilmesi hayatidir. Hem dili kullanmak adına hem de, sınavda okuduğunu anlamak için bol bol kelime ve kalıp yapıları iyi bilmek gereklidir. Bunlar da ihmal edilmez buna dair yine muhtelif kursların ezbere yönelik yayınları edinilip çalışılabilir veya kendinize has bir ezberleme yöntemi belirleyebilirsiniz.
Son aşama ise artık soru çözmektir. Özellikle son yılların YDS çıkmış testlerini denemeler şeklinde çözerek sınava dair hakimiyetinizi artırabilir sınavda da başarıya ulaşabilirsiniz. Asgari hedefinizi 70 koyarsanız neredeyse her kurumun kapısı size aralanacaktır.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.*
-
Puan konularında katılıyorum size. 70 puandan 80 puana yükselmek çok zor değil, bunun için matah netler yapmak gerekmiyo. Asıl iş bu puanların üzerine çıkabilmekte ki bizim için gerekli olan da bu.. Bu sene bende puanım yettiğince kurum sınavlarına hazırlanıyorum. Hiç olmadı önümüzde 2017 kpss var. Onun için motive edici bi yazı oldu, teşekkürler.
-
@Sahrud Estağfurullah efenim faydamız olduysa ne alâ başarılar diliyorum
-
Benim durumumda olan ya da ilk kez kpss'ye hazırlanan arkadaşlarla burda durum kritiği yapmayı umuyorum. Şu süreçte insan psikolojik destek aramıyor değil
-
Arkadaşlar themis iktisat ve 657 maliye kitaplarının pdf si elinizde varsa atabilir misiniz?
-
@eddakoc Sitede PDF paylaşımı yapmıyoruz malesef.
-
@paretowilfredo peki teşekkürler
-
2017 sınavına çalışmak çok ürkütücü geliyor hocam aslında 2016ve 2015 sınavları geçerliliğini yitireceği için çok avantajlı bir durum aynı zamanda. 2016 sınavına sadece gy gk çalışarak girdiğim halde alan puanlarım 70 üstü hep dediğiniz gibi 70 almak alana çalışmadan da yapılabilecek bir şey olay 90larda dönüyor sanırım. P1-P5 ve YDS si 90 üstü olan birisi için spk, dışişleri, merkez bankası sınavlarına odaklanmak şu süreçte mantıklı olur mu? Yoksa kpss alana hazırlanmadan spk bir hayal mi olur?
-
@vanim Kardeşim bir kere tertemiz bir defter 2017 KPSS. Sıralaman neyse osun. O yüzden zaten puanları tazelemek adına girmek lazım. Şu var, eldeki puanlarınla bahsettiğin sınavlara girebiliyorsan çalışmanı onlara göre kurgula. Zaten özellikle klasik sınavlar için yapacağın hazırlık seni epey bir taze tutacaktır. Kpss ye yakın da biraz yöntem değişikliği ile sınava adapte olur inşallah üzerine koyarak girersin sınava.
-
Vermiş olduğunuz bilgiler ve kaynaklar için öncelikle minnettarim hocam size @paretowilfredo. Merak ettiğim bir kac şeyi de sormadan alamıyorum kendimi.Malumunuz kurumlardaki bircok önemli sınav klasik gerçekleşiyor.Kaynaklarin bazilarini biliyor ve kullanıyorum ama bilmediklerimde mevcut.Muhasebe dışındakiler için klasik sınavlara çalışırken konu üzerine mi derinlik yapmalıyız yoksa bu kitaplardaki sorular bizi klasik sınav şekline de bi nebze hazır hale getirir mi ? Herşey bizde bitiyor ancak dediğiniz gibi kaynak seçimi aşırı önemli.
-
Kardeşim Klasik sınavlar için de şunu inceleyebilirsin konu çalışma biçimine dair http://tercihiniyap.net/vergi-mufettis-yardimciligi/
-
Bu sözü daha çok söyleyeceğim gibi sana karşı.Adamsin @paretowilfredo eyvallah
-
@Rawls Estağfurullah kardeşim. Allah yardımcın olsun
-
illaki benim gibi istatistik mezunu olup bu derslere sıfırdan başlayacak olan vardır birkaç tavsiye yazayım; ilk başlarda bana en zor görünen ders iktisattı hatta eleme yoluna gidecektim ama üzerine gidin derim anlayınca unutulmuyor şahsen güzel sonuçlar aldım.Hukuk sözel olduğu için bize biraz ters gelebiliyor zorlicak ama yinede eleme yapmayın,maliye göz korkutacak ama otorup saatlerce maliye çalıştığımı hatırlamıyorum kendiliğinden bir seviyeye geliyor makro iktisata başlayınca özellikle.gelelim en tatlısına muhasebe! mevzuat bilmeyen bir insan bile (şahsen başlarda ben) mantığını kavrayınca çok rahat 13-15 yapabiliyor tabi yeterlimi bence yetersiz ama çabuk kavramıştım. başarılar şimdiden Allah sabır versin.
-
şunu da ekleyeyim,yeni başlayan arkadaşlar dershaneler genelde p35 e yönlendiriyor ve çoğumuz gk-gy umursamıyoruz pek etki etmiyor diye sakın o hataya düşmeyin yoksa oturup böyle guy beklersiniz.tek yıllarda pek kasmıyorlar gk-gy de bakın derim.
-
Merhaba Erdal Ünsal makro yerine tufan Samet aldım mikroyu Erdal hocadan çalışıyorum lakin makro yazınca siz kafam karıştı alsamıydım ki
-
@smy mikroda kesinlikle erdal unsal derim hep. Otoritedir. Ama makroda alternatifler var. Erdal hocanin makro dili de biraz agirdir asina olmayan anlamiyorum tribine duser
Tufak samet ozdurak guzel bir.kitap hazirladi. Faydali olacaktir muhakkak. Calismaniza bakin yeterli gelecektir
-
@paretowilfredo geçen seneden beri sadece makro mikro konu olarak yüksel bilgili çalışıyorum sınavdan 15 net yaptım ama tam olarak mantığını otturtamadığımı hissediyorum ama sıfırdan konuya başka kaynaktan çalışma konusunda da kararsızım önerin nedir ?
-
@guyan-gelmiş kardesim yuksel bilgilinin ikt. Okullari disindaki hicbir kaynaginin faydasi yoktur. Ezberletir ogretmez. O kitap da zaten ogrendigin bilgilere ek mantik sunabildigi icin bir ise yariyor. Yoksa kalan kitaplarinin zerre faydasi yok. Keske hic baslamasaymissin.
Onerim en azindan mikroda erdal unsala vakit ayirman. Makro icin kaliteli sorularla bosluklari doldurmaya calisabilirsin.
-
@paretowilfredo bıktım kitap almaktan