KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
@paretowilfredo dostum Ahmet nohutcunun kanunnamesini mi alayim yoksa ayri ayri olan kalin kitaplarini mi?Amacim ozellikle kpssde bu bolumlerden soru kacirmamak birde idari hakimlik kaymakamlikta yeterli olur mu?Temel var
-
https://i.hizliresim.com/Lb4Gpb.jpg [Teftiş Soru bankası hiç kullanılmamış sıfır]
Yüksel Bilgili MAKRO İKTİSAT (basım biraz eski ama hiç kullanılmamış)
https://i.hizliresim.com/y0ljRM.jpgRoma KPSS A Hukuk Soru Bankası (Aynı şekilde sıfır kitap basım tarihi 2015):
https://i.hizliresim.com/JQ4Wnq.jpgSUI GENERİS KPSS (Aynı şekilde sıfır kitap basım tarihi 2015):
https://i.hizliresim.com/bB29yV.jpgArkadaşlar yukarıda saydığım tüm kitapları 40 TL gibi bir rakama verebilirim. Hukuk kitaplarının basım tarihi biraz eski olsa da tertemizdir ve uygun şekilde kullanıldığında faydalı olabilir.
Makro İktisat kitabı da sıfırdır ve dediğim gibi iktisat konularının hala geçerli olduğu da ortadadır.
Yüksel Bilgili Makro İktisat kitabı zaten piyasada tek başına 50 TL gibi rakama satılıyor olsa gerek
Ankara içi elden teslim edebilirim, Ankara dışına kargo ile gönderebilirim.
Bedavadan biraz pahalı olarak vermek istiyorum kitapları lütfen faydalanabileceğini düşünenler kaçırmasınlar -
@zenginmemur kanunname ye ben özellikle idari hakimlik için çalışmıştım evet çok faydası oldu hakimlik için aynı şekilde kaymakamlık için de faydalı olur. Ama kpss ve kurum sınavları için düşünüyorsanız size çok fazla zaman kaybettirir ve bir anda kendinizi ayrıntılarda boğabilirsiniz. Fakat Kanunname içindeki tabloları zamanında kesmiştim hala herhangi bir sınav için onlardan çalışmam yeterli oluyor tabi kitaba kıyabilirseniz alırsanız siz de deneyin
-
@pmb tesekkur ederim yorum icin ama artik hukukta ayrinti geliyo birde bu sayfada onerilen listelerde var
-
@zenginmemur benimki sadece öneriydi kanunnamenin sadece idaresi 800 sayfa bu kitabı çalışmanız gereken tarih eylül ekim aylarıydı. kurum sınavı bekliyorsanız çok zaman kaybettirir kaymakamlık bekliyorsanız almanızda fayda var. ayrıca kanunname konu anlatımlı bir kitap çok fazla soru pratiği size vermiyor. İlla ki hukuktan ayrıntı öğrenmek istiyorum diyorsanız themis veya justice çözün.
-
@pmb hukukta onemli olan bnce konu calismsk ve cikmis soru cozmek.Konuyuda kpss kitaplari sadece cikmislardan yola cikarak hazirlafigi icin eksik kaliyo ve 20 netin ustu olmuyo olmayincada ilk 500e giremiyosun
-
@zenginmemur siz yazdıklarımdan ne anlıyorsunuz bilemiyorum ama kpss de 3. yılım ve hukuktan bu sene 27 net yapmış biri olarak sizle deneyimlerimi paylaşmak istedim sadece.Zamanında fazlaca sizin yolunuzdan gidip ayrıntılarda boğuldum ve hata yaptım sonradan deneye deneye kendi yolumu buldum ve size de belki ışık olur diye yazdım.Kanunname çalışılması gereken bir kitap evet ama kpss ve kurum sınavları dönemindeyseniz yanlış zaman. kaymakamlık
ve hakimlik düşünüyorsanız uygundur. söylediklerimin özeti buydu. Önerilerimi uygun bulmadıysanız hiç yazmamışım farzedebilirsiniz iyi günler . -
@zenginmemur valla kardeşim hiç öyle düşünme. Ben 20 hukuk netiyle p48 de Türkiye 200.oldum
-
@paretowilfredo üstad selamın aleyküm nasılsın iyisindir inşallah, öncelikle sana ve senin nezdinde diğer arkadaşlara sorayım: üstad öncelikle muhasebe için temeli olan(numerus ve Ferhat yıldız çıkmış) çözen biri için de Orhan sevilengül tavsiye ediyor musun yoksa direk Ercan beyazıtlı mı çözmeliyiz ikinci olarak Erdal Ünsal mikro ve makro ben de mevcut, mikro kısmını bir tur dönmüştüm makrosuna bakamadım. biraz içeriğine bakınca ürkütmedi değil, onun yerine Tufan Samet veya nurdan aslan kullansak eksik kalır mıyız dersin ? Tavsiyelerini paylaşırsan sevinirim
-
@sofuoglu mikroda Erdal Ünsal oldukça iyi de. Makroda biraz ayrıntı gibi geliyor bana. İkisini de zamanında bitirmiştim ama şimdi baştan hazırlanacak olsam makro için tekrar düşünüyorum. Muhasebe içinde belli bir temel edildiğine göre artık monografi çözebilirsin.
-
@antimülakat hocam kesinlikle mikro kısmını ben de çok beğendim ama metroya yüzeysel baktım ama korkuttu beni biraz ne yapsam bilemedim, yeni dönemde de Tufan Samet hocayı da tavsiye eden çok, bakalım ikisinden birine çalışacağım artık
-
@sofuoglu Merhaba kardesim. Tempoya giriyor musun yeniden?
Oncelikle muhasebede hic klasik soru cozmemis birisine Orhan Hoca iyi bir baslangictir. Hesaplara da tam hakimiyet saglar bu. Ama hesaplara hakimiyetim tam artik bol pratik kazanayim ise niyetin Ercan Hoca hem vakit kazanmak hem de artik zora yurumek icin faydali olur kardesim.
Mikro icin kesinlikle Erdal Unsal kardesim ona alternatif sunmuyorum. Ama makro icin anlatimi biraz daginik o yonden alternatifler dusunulebilir. Tufan Samet en iyi alternatif benim inceledigim. Detay olarak denk olsun dersen eger Kemal Yildirim Erdal hoca kadar detayli biraz daha derli toplu ve guncel.rakamlara vs. Daha cok dayanarak anlatim yapar. Ama agir bir kitaptir. Daha detaya ineyim analiz kabiliyeti ve yorum becerisi kazanayim dersen, dornbusch & Fisher macroeconomics ciddi bir alternatif biraz daha ek calisma kitabidir. Bu daha cok Merkez Bankasi duzeyinde bilgi icerir. O yonden sart degil ama daha cok akademik bir iktisat ogrenmek istersen faydasi cok olacaktir.
Kpss ve kurum sinavlari ozelinde Nurdan Aslan bence cok iyi degil. Sebebimse su bunun icin, biraz Ozetlenmis Erdal Unsal tadinda kitap. Yani daha hafif olsun diye detaylar kirpilmis gibi ve ayni daginikligi tasiyor uzerinde. O nedenle cok sevmedim ben subjektif olarak.
Boyle dostum. Sec begen al Allah'a emanetsin.
-
.........
-
.........
-
@kelaynak hocam o stanley ficsher' ın kitabı olması lazım
-
Tufan hocanin mikrosuda cikmis herhalde
-
@paretowilfredo tempodan düşmemiştim de vites arttırdık diyelim üstad bu doğrultuda kaynakları revize ettim ve senin önerdiğin kaynakların büyük bir kısmını yakın zamanda tedarik ettim, son rötuşlar için de bi fikrini alayım dedim, sağol yine her zamanki gibi değerli fikirlerini paylaştın ve bizleri bilgilendirdin, sen de Allah'a emanetsin, yine aklımıza takılan hususlarda sana danışacağız her daim
-
@sofuoglu Her zaman buradayız dostum. Yanımızda olan dostlarımızla daha da güçlü olarak. Allah yardımcın olsun.
-
Özellikle mülakatlar için öneride bulunabileceğiz kısa sürede göz atıp tekrara fayda sağlayacak fakat kaliteli bir kaynak var mıdır dostlar ?
-
Özellikle mülakatlar için öneride bulunabileceğiz kısa sürede göz atıp tekrara fayda sağlayacak fakat kaliteli bir kaynak var mıdır dostlar ?