KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
Hocam,hukuklarda bir sürü değişiklik oldu bunarı güncelleyen önerebileceğiniz hukuk kaynakları nelerdir? Malum piyasada bir süre kitap olmasına rağmen en verimli olanı tercih etmeye çalışıyoruz.Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
Arkadaşlar selamlar. Maliye kaynağı ile alakalı yardımınıza ihtiyacım var Şimdi ben maliye dersi neleri kapsar pek bilmiyorum. Bu konuda şu kaynaklar yazılmış: "İsmail Engin(Daha ayrıntılı kaynak isteyenler için İsmail Engin, Haydar Lütfü Ejder, Fatih Saraçoğlu Maliye ders notları)
Vergi/TVS: Nurettin Bilici + Kanundan incelemeler.
Soru İçin: Vergi Hukuku'nu iyi kavramak adına MATRAH çözülebilir.
Maliye kısmı için soru kaynağı olarak PARETO, 657 soru bankası, İsmail Engin'in dersane için hazırladığı boşluk doldurmaların da bulunduğu soru notu."Şimdi ben bu İsmail Engin'in kitabına (Themis olan) baktığım zaman Türk Vergi Sistemini de kapsadığını görüyorum.
1)Ben bu 444 sayfalık İsmail Engin kitabını alırsam bütün maliye konularını kapsayan bir kitaba mı sahip olmuş oluyorum?
2)Nurettin Bilici-Türk Vergi Sistemi gerekli midir kesin olarak?
3)Bir de "+kanundan incelemeler" yazılmış. Hangi kanundan ne inceleyeceğiz? Aydınlatabilecek olan varsa çok sevinirim.
İyi çalışmalar herkese. -
@armindo incelenecek kanunlar 213 sayılı vergi usul kanunu, 6183 aatuhk, gelir vergisi kanunu, kdv kanunu, kurumlar vergisi kanunu. Ismail engin haydar lütfü ejder ve fatih saraçoğlunun kitabındaki vergi kısmı aşırı detaylı ve uzun. Nurettin bilici'nin vergi hukuku ve tvs kitapları daha iyidir. Kpssye çalışıyorsanız kanunlara bakmaya da gerek yok bence. Çünkü çok vakit alır ve karmaşık. Ama maliyede 35+ net hedefiniz varsa ayrı tabi
-
@ff yok 35 net hedefim yok şu an 30 net civarı yetecektir diye düşünüyorum. İsmail engin-haydar lütfü ejder-fatih saraçoğlu üçlüsünün kitabı fazla detay gibi hakikaten hocam çok sayfa. ismail engin'in kendi kitabı 450 sayfa o iyi gibi duruyor.
O zaman İsmail Enginin kitabı+Nurettin bilici'nin tvs kitabını alıyorum. Zamanım kalırsa da kanunlara göz atarım bi. Eyvallah hocam sağolasın. -
Arkadaşlar merhaba; iktisat için Analiz kitabını öneriyor musunuz? Biraz inceledim ama sanki konuları kpss için aşırı ağır geldi. Yazanlar da gazi üniversitesinin prof. muş galiba. Sizce devam etmelimiyim bu kitaba?
-
@yigido89 yeni başlık yerine burada sorarsan daha faydalı olur dostum.
-
@byteks1 hocam çözümlü soruyu soruyorsanız muhteşem kitaplardır özgünler kulvarında ama konu anlatımını bilmiyorum.
-
@marjinalfaydali Çözümlü soru bankasını diyorum. Makroda 250 sayfa çözdüm de konuların başlarındaki sorular tam kpss ye uygun güzel sorular ancak en sonlarda ki sorular acayip karışık ve zor geldi. Örneğin bir yerde gini katsayısı hesaplama sorusu vardı formülünü vermiş onu soruyordu vs.
-
@byteks1 hocam sorular ilerledikçe farklı sorular oluyor.Ben çok memnun kaldım kitaptan.bunun yanında themis çalışma kitabıda çok iyidir ama o konu konu ayırmadan karışık hazırlanmış.
-
@byteks1 Merhaba sanırım Erol Hocanın kitabından bahsediyorsunuz. Kendisi Prof değil Gazi Üniversitesinde Doçent, yüksek lisanstan hocamdır. Erol hocanın alanı mikrodur. Bu yüzden kitabın bu kısmı tartışmasız çok iyidir. Makro için daha sade anlatımlı bir kitaba da bakılabilir.
Saygılar. -
@üretici-rantı Mikroya bakmamıştım makrodan başladım. Kitaba devam edeceğim
-
Arkadaşlar selam. Hukuk temelim yok denecek kadar az. Hukuk için soru bankası alacağım, bazı sorularım var. Öncelikle, kitapların basımı önemli değil mi? Kesin olarak 2017 basım mı almalıyım?
Konunun başında 657/Themis/Külliyat denmiş. Themis çok kalın kaba bi kitap olmuş. Çalışması zor olur diye onu eliyorum. 657 ve külliyat arasından cevapların açıklayıcılığı, soruların kalitesi vs düşünüldüğünde önde olan hangisi, hangisini daha çok önerirsiniz? (Sanırım ikisi de kitap kitap ayrılmış, bu açıdan hoşuma gitti)
Son sorum: Çıkmış soruları çözmek şart mıdır? Çözmezsem kaybı çok olur mu bana? Çünkü konsensusun maşallahı var en ucuzu 140 tl! -
Arkadaslar elimde kpss a ve gkgy kitaplari mevcut istanbulda olanlara ucretsiz olarak vermek istiyorum ilgilenenler olursa seve seve yardimci olurum
-
Arkadaşlar dotasyon diye bir kitap maliye konu anlatımlı nasıl bir kitapdır kullanan var mı almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım
-
@paretowilfredo maliyeden pareto , ismail engin ve dotasyon arasında kaldım. Sence hangisini almalıyım
-
@johnash dostum benim sahsi onerim ismail engin. Ancak paretoya da goz attim yeterli ve guzel bir kitap. Vergi icin her halukarda bilici gibi bir kitaptan destek alsan iyi olur. Temel maliye kitaplarinin vergi kisimlari biraz zayif malesef.
-
@paretowilfredo sadece kpss için değil kurum sınavları için de bir kitap arıyorum üstad internetten dotasyona baktım 1008 sayfa acaba işe yarar bir şey mi yoksa gereksiz bilgilerle şişirilmiş bir kitap mı bir fikriniz var mı???
-
@johnash İsmail Engin kurum sinavlari icin de yeterli olur dostum. Ancak vergi icin gerekli eklemeler ile ve klasim maliyr sinavlari icin eklenecek maliye politikasi kitabi ile. O kitabi incelrmedim dostum detayli isin acigi elime gecmedi. O nedenle yorum yapmam dogru olmaz. Elime gecerse inceler yorum yaparim insallah. Ama simdilik onerilerim bu sekilfr.
-
@paretowilfredo o zaman ismail engin alayım yardımcı olduğun için teşekkür ederim
-
@johnash basarilar dilerim dostum.