Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
-
@abcdefg hocam yıllık ortalama 5500-6000 dediğiniz brüt maaş sanırım. Net tutar ne kadar oluyor acaba?
-
@marsiyal önceki iletilirimde cevap verdim bu konuya
-
@joker94 yaklasık ele geçenden bahsettim hocam ben net olarak. Brüt maaşlar çok yüksek olduğundan vergi dilimleri hızı yükseliyor sadece
-
@abcdefg hocam yatmadınız galiba:))
Bende genel olarak süreç hakkında sorayim mülakat tarihleri mülakat açıklanma eğitime ve iş başlama süreci ne kadar sürer tahmininizce veya sizin zamanınızda nasıldı? Mesela eğitim özelinde ne kadar sürüyor hocam -
@tomjoad önceden de dediğim gibi hocam 1 aya kalmadan mülakat tarihiniz bankanın sitesi üzerinden duyurulur. Duyuruyla mülakat tarihi arasında bizim zamanımızda yanlış hatırlamıyorsam 2-3 haftalık bir zaman dilimi vardı. Eylül ayında mülakata girip aralık ayında başlamıştık. İlk zamanlar 1 sene olan eğitim önce 9 sonra 6 en sonda 2018 de 3 ay sürmüştü. Yine 3 aylık eğitim süreci dersler+sınavlar şeklinde olur. En güzel 3 ay masrafsız Sonrasında göreve başlama
-
@abcdefg anladım teşekkür ederim
-
@joker94 rica ederim hocam başarılar
-
@abcdefg baya sürmüş mülakat sonrasında işe başlama
-
@abcdefg Hocam birkaç sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim. Şubede uzman yardımcısı olmanın dezavantajları var mıdır? Bir de şubedeki uzman yardımcıları için kariyer yolu açık mıdır? Son olarak da bankada tayin işleri nasıl gerçekleşiyor yani belli bir süre çalıştıktan sonra farklı şubelere geçiş mümkün müdür?
-
@abcdefg hocam aralık ayında eğitime mi başladınız yoksa işe mi?
-
@joker94 eğitime hocam
-
@petecastiglione kariyer yolu tabiki açık hocam 4 yılda bir yükselme sınavlarıyla uzmanlıga yükselebilirsiniz. Uzman yardımcısı asistan olarak başlıyorsunuz zaten uzman olduktan sonra şube yöneticisi takdiriyle asistanlıktan yetkililiğe yükselebilirsiniz. Daha sonra yönetmenliğe yükselebilirsiniz tabi en sonda müdürlük havuzuna alınıp kurum takdir ederse müdür olursunuz kolaymıdır müdür olmak derseniz o iş biraz uzun sürebilir belkide olamadan emeklilik zamanınız gelir. Havuz çok kalabalık çünkü.geçerli bir nedeniniz varsa tayin isteyebilirsiniz hocam en geçerlisi aile mazeretidir. İlk 1 2 yıl izin verilmese bile geçiş sağlanır. Ama başka bir mazerete şüpheyle yaklaşabilirler hocam.
-
@abcdefg Hocam çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli şu an benim için.
-
@petecastiglione tabi tayin için en önemlisi gecmek istediginiz yerde boş yer olması aksi halde geçirmezler
-
@abcdefg Hocam öyle çok acelem yok zaten. Sadece ilerleyen yıllarda aileme daha yakın olabilmek için sordum. 3-5 yıl içinde başka bir şubede boşluk yakalanabilir herhalde değil mi?
-
@petecastiglione normal şartlarda yakalanması beklenir hocam ama hayat normal değil maalesef
-
@abcdefg Haklısınız hocam beklentiler dışında gelişiyor çoğu şey.
-
@abcdefg hocam merhabalar. Uzman yardimciligi icin hak kazandim. Ancak bir banka mulakatina nasil hazirlanilmali bu konuda bilgim yok. Yani alana mi yogunlasilmali yoksa banka genel bilgilerine mi bakilmali?
-
@djarumcherry merhaba hocam alan bilginiz zaten halihazırda vardır. Öncelikle bankanın tarihi, sermayesi, aktif büyüklüğü, katılım bankasıysa internetteki faizsiz sistem tartışmalarına bakmanızda fayda var. Yine banka yönetimi kimlerdir, misyon ve vizyonu nedir. Türkiye bankalar birliği türkiye katılım bankaları birliği spk bddk gibi oluşumlar nedir başkanları kimlerdir görevleri nelerdir. Bankanın müsterilerine sunduğu ürünler nelerdir. Özellikle katılım bankasının ürünleri (murabaha vb) her iki bankada da sorulabilme ihtimali vardır. Bankacılık kanunundaki banka tanımları yine aynı kanunda hangi oluşumlar düzenlenmiştir(varlık kiralama şirketleri vb) kira sertifikası/sukuk nedir finansman bonosundan farkları nelerdir. Bunlara bakmanız avantajlı hale getirecektir. Ben bu şekilde hazırlanmıştım
-
Ziraat uzman yardımcılığında mülakata kalanlar için bir grup kuruldu mu bilen var mı arkadaşlar ?