Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
-
birazdan burasi yasakli kaynicak:)
-
@beirutde bu ne demek? Neden öyle dedin ki?
-
Ziraat Bankası 80 uzman yardımcısı sınavı ile katılım bankası uzman yardımcısı sınavı arasında zorluk olarak bir fark olur mu? Zıraat katılım konuları daha az ama derinlemesine zor sorulur mu acaba? Daha önceden sınava giren varsa yorumlayabilir mi?
-
@gürkan35 sınav zorluğunu bilemem de sayılara bakılırsa katılımda şans daha fazla görünüyo 80 kişilik alımın bi kısmının da mühendisler için olduğu düşünülürse
-
@muddei-hususi Ona dikkat etmemişim hocam bir an mühendisler çıkmış aklimdan ben sadece iibf için sanmistim sağ olun.
-
Arkadaşlar merhaba
Başvuruda iletişime geçilecek kişiler kısmı var bu kısmı anlamadim tam olarak iletişim bilgilerimizimi yazacağız yoksa referanslarımızı mi
Teşekkürler simdiden -
sana ulasamayinca aricaklari numarayi soruyor
-
@beirutde tesekkurler
-
Arkadaşlar bankada mecburi hizmet yükümlülüğü var mı? Herhangi bir ayrılma durumunda tazminat falan? Varsa eğer ne kadar acaba bilen var mı?
-
@gürkan35 İlk 3 yıl içinde ayrılmanız halinde eğitim masraflarıyla brüt maaş tutarının 3 ila 5 katı tazminat cezası var hocam.Dava açılarak bu tazminattan kurtulunuyomuş ama avukat parası vs yine aynı hesaba gelir sanırım.
-
@sokrates12 Aynı hesaba mı gelir hukuku yok ettiniz şu anda xd
-
@gürkan35
önceden ihbar vererek yani çıkacağınızı bildirerek istifa ederseniz normalde ödemiyorsunuz tazminat. kuruma göre değişmekle 1-3 ay arasında önceden ihbar vermeniz gerekir.
direkt beklemeden çıkmak istiyorum derseniz tazminat doğuyor. o da brüt maaşın belli bir katı kadar. ortalama 3 katı oluyor. -
Arkadaslar buna basvurmus ancak Rekabet Kurumu sinavina girmeyi dusunen arkadaslar var mi ? Saatlerin cakismamasi gibi bir durum olabilir mi acaba ?
-
@duha yukarıda bahsedilen muhtemelen ihbar tazminatı değil ceza koşulu. İş sözleşmelerinde işçi aleyhine tek taraflı ceza koşulu konulamadığından dava ile bertaraf ediliyordur bu. Ama keşke banka varsa böyle bir hüküm kaldırsa da insanlar uğraşmasa.
-
@muddei-hususi
halkbank sürecinde arkadaşım yaşadı ona istinaden söyledim. ceza koşulu ziraatte var mı ya da nasıl bilmiyorum sözleşme içeriğini. ama dediğiniz gibi varsa her türlü kazanırsınız davayı. iş davaları biraz uzun sürüyor ama.
vekalet ücretini felan da kazanırsanız karşı taraftan talep edebiliyorsunuz diye biliyorum.
iş davaları biraz uzun sürdüğü için caydırıcı amaçlı koyuyorlardır sanırım ceza koşulunu. yoksa biliyorlar kaybedeceklerini. -
@hysenn06 daha önce müfettiş yardımcılığı sınavına girmiş biri olarak en zor bölüm %70 barajının olduğu gygk bölümü. Çok değişik ve umulmadık sorular gelebiliyor. Bu yıl bende riske atmamak için uzman yardımcılığından gireceğim. Diğerlerinde barajı geçsende gygk kısmında kalma riski oldukça fazla. Kendine, genel kültürüne güvenen elbette başvursun. Ama deneyimlemiş biri olarak gygk kısmını zor bulduğumu söyleyebilirim. Tamamen kişisel tercihinize kalmış.
-
Arkadaşlar İstanbul mu? Ankara mı? Kararsızlığı yaşıyorum önerileriniz (artılar-eskiler) nelerdir? (İstanbul'da anadolu ve avrupa ayrımı var ancak şube değilde genel müdürlük için İstanbul'u düşünüyorum. Şube için Ankara mantıklı görünüyor.) Başvuru yapmadan önce önerilerinize ihtiyacım var. Objektif olursanız iyi olur
-
@asimetri kesinlikle Ankara, çünkü yaşamak daha kolay İstanbul’a göre. Hele şu şartlarda. Tabi Ankara’yı sevmek de önemli. Onun dışında kariyer için ya da çalışma ortamı için şehirler arası fark olacağını düşünmüyorum
-
@asimetri Hocam sayi açısından istanbul gorünüyor ki daha fazla kişi alıcak. Bu bir değerlendirme ölçütü olabilir. Bunun yanında 2023 de istanbula devasa bir finans merkezi kuruluyor. Finansın merkezi istanbul olucak. Bu da bankacılık açısından kariyer konusunda bir iki tık daha önde olmasını sağlıyor istanbul'un.Tabi diger taraftan istanbulda yaşamak herkesin malumu.Kendi memleketinizde herhangi bir işte kenara ayıracaginiz paranın ancak biraz fazlasını istanbulda kenara ayirabilirsiniz. Tabi ilk etap da. Ankara konusu ise hocam yaşam istanbula göre cok daha tertip ve düzenli.Devlette kariyer planiniz varsa bu hedefinizden kopmamanizi sağlar.Ankara candır iyidir hoştur.Fakat finans anlamında istanbul bir tık önde bence.
-
@asimetri hocam gkgy yetenek kısmında matematik işlem gerektiren sorular mı oluyordu yoksa geçenki vakıfbank sınavı tarzı sayısal - sözel mantık soruları mı?