KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
-
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisiyim. Kendimi hep devlette, kamuda bir işte hayal ederdim küçük yaşlardan beri. Dolayısıyla siyaset bilimine de çok isteyerek girdim. Her zaman da umdum ki devlette güzel kadrolara girebilirim, çalışırsam becerebilirim.
Fakat son zamanlarda işittiğim şeyler hep devlette torpil döner kendine yazık etme, KPSS'ye emek harcayacağına bankalara girmeye çalış, torpil yoksa iyi işleri unut gibi şeyler oldu. Moralim bozuldu açıkçası. Motivasyonum da çok düştü.
Bu forumda hem işe girenler olduğunu hem de sınavlara girip mülakatlara katılanlar olduğunu biliyorum. Bu torpil olayı bu kadar kötü durumda mı? Hakkıyla giren yok mudur? Gerçekten bu işten vaz mı geçmeliyim? Yorum yaparsanız memnun olurum.
-
Hocam referanssız atanan onlarca arkadaşımız var bu konuda ümitsiz olmamak gerek. Sadece şunu bilerek yola çıkmak gerekiyor. Referansı olan adaylar 1 çaba ve 1 zaman gösteriyorsa sizin 10 çaba ve 10 zaman göstermeniz gerekicek.Bilkent de okuyan birisi için çaba göstermek problem değil bence bu yüzden sormanız gereken soru en değerli zamanlarinizi bir süre gözden cikarabilir misiniz.Cevabı evetse bu yola gözünüz arkada kalmadan girin.
-
@pols kendin tecrübe etmeden ne torpil olup olmadığını anlayabilirsin ne de buna göre hedef belirleyebilirsin.İnsanlar çok engeller varken de başarı sağlayabiliyor.Bence şimdiden bunu düşünme hedefine odaklan engeller seni ya yıldıracak ilerde ya başka yollara planlara sevkedecek bunu kendin yaşayacaksın.Umarım hayallerine hedeflerine ulaşırsın.
-
@sokrates12 Hocam emek vermekten de çalışmaktan da gocunmam. Bir işe talip olacaksam elbette emek de göstereceğim, zaman da vereceğim. Bu işin hakkı budur. Fakat bu emeğimin boşa gitmesini, zamanınım boşa gitmesini de istemem.
Geçenlerde Youtube'da bir arkadaş izledim, Kanada'ya Göç kanalı. Duyduklarımın üstüne bir de o eklenince dedim ki acaba gerçekten devlette iş mi yok bana? Umut kırıcı oldu benim için.
-
@willsmithh Hocam siz ne diyorsunuz ben onu merak ediyorum Kendim bu işin içine girince elbette bir şey şekillenir kafamda fakat bu yola çıkmadan neyle karşı karşıyayım bilmek istiyorum. Bu forumda KPSS ile işe girenler var, mülakatlara girenler var. Onlar ne diyor onu merak ediyorum. Sizin fikriniz nedir?
-
Torpilsiz kamuda kendine yer bulabilen insanların hala olduğuna dair garanti verebilirim. Bu torpilsiz de çok kolay girebilirsiniz anlamına gelmiyor tabi ki. Arkadaşın da dediği gibi kendinizi kanıtlamanız gerek bir dayanağınız yoksa. Emeğinizin karşılığını elbet alırsınız bunun da garantisini verebilirim.
Şunu hiçbir zaman unutmayın dostum. Etrafınızda her zaman olumsuzlukları önplana çıkaran yapamayacağınızı söyleyen insanların sayısı diğerlerinden daha fazla olacaktır. Bu da üçüncü garantimdir. Değişmez, böyle düşünenler her zaman daha fazladır. Çünkü daha kolaydır. Çoğunluk kolay olanı seçer. -
@duha Hocam insanlar bana dese ki sen istiyorsun iyi güzel de o makamlar kolay makamlar değil, emek ister, başarı ister, zordur girmek dese inan gocunmam çok çalışırım. Hak etmek için elimden geleni yaparım. Yapamazsın demeleri üzmüyor beni, üstüne basa basa referans demeleri üzüyor. Öyle olunca ben de hissediyorum ki boşa kürek çekeceğim. Yoksa bir makama gelmenin, bir kadroya girmenin zor olmasına gocunmuyorum. Hakkım değilse girmeyeyim, ona da üzülmem. Ama iş referansa gelince insanın umudu kırılıyor.
-
silinmiştir
-
Nasip, rabbim verdi derler bir de en komiği :))
-
@uvyx İkisinde de gözüm yok hocam. Kaymakam olamayacağımı biliyorum. Benim derdim Ankara'da bakanlıklarda, bakanlıklara bağlı kamu kurumlarında istihdam edilen uzmanlıklar, teftiş kadroları.
-
silinmiştir
-
@pols
insan doğası gereği kolay olanı tercih eder her zaman dediğim gibi.
referanssız girmenin zorluk yarattığı bir ortamda daha kolaya yönelmek genel eğilim oluyor tabiki. sizin okulunuz gereği özel sektör şansınızın da olması nedeniyle buna yöneltmelerini çok da yadırgamayın ve üzülmeyin. ama doğamız gereği bu insanlar hep çoğunlukta olacaktır.
düşük ihtimalli zor seçeneklerin peşinden gidenler her zaman azınlıktır hocam. 500 bin iibf mezunu arasından kaç tanesi sizce a grubunda ciddi yarışıyor? merak etmeyin en fazla 10.000 kişi ciddi hazırlanır 1.000 tanesi hakkını verir.
etrafınızda sizi destekleyecek insanlar görebilmeniz için genel kabulleri boyun eğip kolayı tercih eden değil herşeye rağmen yapmak istediği konuda risk alabilecek insanlar olmalıdır. Ama sayıları hep azdır sizin gibi O nedenle canınızı sıkmayın. Varsa hayaliniz, hedefiniz ve azminiz buyrun yol sizi bekliyor.
Başarılar diliyorum şimdiden. -
@uvyx bursluyum hocam. Siyasal ve Gazi’yi kast ediyorsunuz sanırım. Evet gerçekten KPSS için ideal müfredatları var.
-
Ben açık konuşayım. Şu ana kadar 2 mülakat 2 yazılı sınav gördüm. Ve bunlardan hiçbirinde ahım şahım sorular yoktu. Hepsi gayet cevaplanabilecek direkt bilgi ölçen sorulardı. Birkaç güzel yorum sorusu oldu. Onlarda da sadece kpss odaklanmayan, kendi alanından okumalar da yapan (kitap, makale vs.) biri gayet güzel cevaplardı. İngilizce ve alan bilgin iyiyse hukuk, iktisat çalış gir kpss'ye. Oradan da kurum sınavlarına. Sen girmezsen başkası girecek o pozisyona. Kurum sınavlarında sıkıntı olan önemli bir konu da zaman. Kurumun ilan vermesinden atama yapmasına kadar geçen süre 1 yılı bulabiliyor. Özellikle bu pandemi döneminde herkes illallah etti. Mezuniyetten sonra verecek 2 yılım (1 sene kpss + 1 sene kurum sınav ve mülakatları) var diyorsan gir bu işe.
-
@duha teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım emek veren herkes karşılığını alır, herkesin bahtı açık olur.
-
@carpe-vita teşekkür ediyorum hocam.
-
Evet onları kastettim, bu arada ben mezun olduktan 3 ay sonra atandım biraz da şans işi
-
@uvyx hayırlı olsun. Üniversitedeyken KPSS çalıştınız sanırım. Benim niyetim de o.
-
@uvyx Hocam Gazi'ye eyvallah da Siyasal'a KPSS kursu demek biraz fazla oldu sanki Siyasal mezunu biri olarak KPSS'ye dönük bir ders ya almışımdır ya da almamışımdır. Onu da ihtiyatlı olmak adına söylüyorum, belki çıkar bir tane de rezil olmayalım diye.
-
@uvyx Kimlerle birlikte mülakata kaldığın çok önemli hocam. Bunu da zaten öngöremezsin. Kamuda çalışmak hayalinse hazırlanmanı, etrafa çok kulak asmamanı tavsiye ederim. Söylenenler elbet yanlış değil ama abartı da çok fazla.