Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
Güvenlik soruşturması falan yapıldığı için mi gecikti acaba süreci bilmiyorum önce mi yapılıyor sonra mı ama
-
@oo-ss ki güvenlik soruşturması yapılıyor mu onu da bilmiyorum mevzuatta görmedim buna ilişkin bir şey
-
@oo-ss insan kaynaklarındaki uzman güvenlik soruşturması yok, arşiv araştırması var, onu da tamamladık önceden demişti.
-
@izo asil kazanmadan nasil yapiliyor oyle sacmalik mi olur ya
-
@eymenn0618 aynen. Ayrıca güvenlik soruşturması için bir form doldurmak gerekmiyor mu? Yani liste yayınlanır sonra yapılır diye biliyorum bu işlemler.
-
Biliyorsunuz ki Ekonomi-Maliye grubundan 10 kişi alınacak olmasına rağmen sınavı yalnız 3 kişi geçebildi. Acaba bu grupta boş kalan kontenjanlar diğer gruplardan adaylarla mı değerlendirilecek? Doldurulamayan kadrolar için yeniden bir ilan yayınlanma ihtimali var mı? Bilgisi olan var mı bu konuyla alakalı...
-
@eymenn0618 bence çok da saçma değil hocam mülakatlarla eş zamanlı yaparak zaman kazanmış olurlar arşiv araştırması çok uzun süren bir şey değil sonuçta mülakata giren herkese yapılmış olabilir kazanıp kazanmayacağına bakılmadan.
-
@kılıç26 Haklısınız hocam, zaman kazanma bakımından çok mantıklı. Lakin anlam veremediğim nokta tam olarak bu; arşiv araştırmamız ve değerlendirmelerimiz günlük yapılmışsa neden sonuçlar bayram öncesi açıklanamadı? Covid-19 olan bir kişi yüzünden mi yani? Ki sebebin bu olduğu da meçhul zira bundan forumda sadece bir kişi bahsetti. Keşke tatile girmeden açıklansaydı da, önümüzü görebilseydik malum bayramdan hemen sonra KPSS var. Gördüğüm kadarıyla, mülakata giren herkes benimle benzer koşullarda. Stres topuna dönüştük bir haftada
-
Hocam bana biraz mantıksız geldi bunun için sarkmış olma ihtimali.
Uluslar kamu için konuşuyorum, 70 kişi mülakata katılmış olsa 32 kişi alınacak. Neredeyse yarı yarıya alım olacak neden almayacakları kişiler için de yapmış olsunlar gereksiz iş yükü bana kalırsa. Sıkıntı olacak olsa bile arşivde vs yedek sistemleri de var. Ki zaman kazanalım gibi bir düşünceleri de olduğunu sanmıyorum bayram öncesi açıklanmadığı için. Bence insan kaynaklarının konuşmalarına fazla itibar etmemeliyiz bayram öncesi açıklanacak da demişlerdi.Ya günlük değerlendirme yapılmadı ya da yapıldı ama listeleri oluşturamadılar(!)
-
@oo-ss Vallahi hocam, hepimiz elimizden geleni yaptık, çalıştık, sınava girdik, puanlarımızı aldık. Bana kalırsa yazılı sınav sonuçlarına göre atanmalıydık zaten. Ne demek istediğinizi anlıyorum fakat artık bu aşamada olumsuz bir şey düşünmek de istemiyorum. Moralimizi bozmayalım. Dilerim hepimizi tatmin eden sonuçlarla karşılaşırız.
-
@yeşilçay hocam bu grupta kalan boş yerleri diğer adaylardan değerlendirme ihtimalleri çok yüksek, çünkü mülakat günü bir uzman yanıma gelip, eğer buraya girersen kendi alanında mı yoksa destek birimlerinde mi çalışmak istersin diye sordu. Bu soruya göre farklı bölümlerden tamamlayabilirler gibi bir düşünce oluştu bende.
-
@lordwachusett destek birimleri nedir acaba tam olarak?
-
@oo-ss neredeyse yarı yarıya alınacak, 32 kişi alınacak yanlış tabirler, hocam. Çok kesin konuşuyorsunuz. Kontenjanı doldurmak zorunda değiller, yazılı ve sözlünün ortalaması alınacak, 70in altında puanlayabilirler ve 32 kişi dolmayabilir. Her bölüm için geçerli bu.
Ekonomi ve iletişim eksik kaldı mesela. Belki o 3 kişiyi bile almazlar. İlerleyen dönemlerde yeni bir alım yaparlar.
Farklı bölümle dolması için de yönetmelikte böyle bir hüküm olmalı, ya da idare her aşamasında değişiklik yapabilir gibi bir ifade olmalı.
-
@pomodoro https://www.ua.gov.tr/kurumsal/organizasyon-semasi/
Destek birimleri koordinatörlüğü adı altındaki birimler hocam -
@pomodoro hocam doğru söylüyor, kontenjan doldurulmak zorunda değil. buna birçok alımda şahit oldum ben. mesela hakimlikte 1000 kişi alınacaktı 600 kişi aldılar ki ben elenmiştim. yani şu kadar kişi katılmadı şu kadar şansımız var söylemleri doğru değil, ona göre kendimizi hazırlayalım diye söylüyorum.
-
@hukukcu95 kesinlikle. Fakat kurumda ihtiyaç var gibi gözüküyor. Kurumda hiç uzman yardımcısı kalmamış. Ayrıca YDS 80 şartı var yani bu şartı sağlayan yeni alımda büyük çoğunluğu ile yine aynı kişiler olacak. Yani bunlar da süreci etkileyebilir diye düşünüyorum ama tabiki de 3 kişiden 3'unu de almama ihtimali her zaman söz konusu. 3 kişinin hepsini alma ihtimali gibi...
-
Hayırlı olsun
-
@zetaltunmeşe yanlış alarm
-
Ajans en son ne zaman alım yapmış bilen var mı? Bir de tecrübeli personel mi istiyorlar anlamadım bir fikri olan var mı?
-
@marvelous sanırım 2013'te alım yapılmış en son. 28 uzman yardımcısı alınmış. tecrübeyle ilgili bir şey bilmiyorum, ama mantıklı gelmedi.