Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
2017 İş Müfettiş Yardımcılığı sürecini düşününce nerden baksak rezillik. 3 yıl önce alımı yapılan kadronun kazananları geçen günlerde açıklandı. Nasıl bir kafa anlamak mümkün değil.
-
@prime1793 valla bir anlasam hocam gerçekten bekleyişlerimize yazık.
-
Her şeye eyvallah da şu yazılı sınav konularının yüzde ellisi sadece iktisat. Evet makro mikro uluslararası ve türkiye ekonomisi soruları. Ya ben işletmeciyim hadi kendimi geçtim istatistikçi de bu konulardan mesul. Bir de lisans eğitimi dersleri yazmışlar ama kendi bölüm derslerimiz yok. Üstüne yds b şu iibflilerin kaçında yds b var o kadronun yarısı bol kalacak. Üstüne sözleşmeliyiz bizi sözleşme sonunda odaya çağırıp yol verebilirler.
-
@gpale hocam ab uzmanları hep yds b istiyor. çünkü ik da bile iş ingilizceydi tanık olduğum kadarıyla. kurumdaki uzman yrd. da hep odtü boğaziçi demişti aynı dönem halkla ilişkilerdeki stajyer arkadaş. bu tür alımlarda her zaman yönetmelik okurum ben. anladığım kadarıyla sözleşme olayı özel bir durum kurumda kadro zaten yok herkes sözleşmeli ve süresiz.
-
@nedesek bahsettiğiniz yönetmeliği bulduysanız linkini paylaşabilir misiniz ?
-
-
Vmy ile aynı gün maalesef
-
@nedesek yds b sıkıntı değil de sadece her yerde safi iktisat çıkması çok ilginç
-
teşekkür ederim.
-
Başvuru yaparken özgeçmişimizi Europass formatında mı yapmamız gerekiyor?
-
maaş hakkında bilgisi olan var mı acaba?
-
maaş hakkında bilgisi olan var mı acaba?
-
Arkadaşlar merhabalar, sözleşmeli personel olması benim kafamı karıştırdı. Meslek güvenceli bir meslek mi, maaşı normal A grubu maaşı mı, bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
-
Teşekkür ederim.
-
Evet maaş ve diğer özlük hakları nasıldır ?
-
@mrdgn Bilgi sahibi değilim yalnızca yorum yapabilirim. Öncelikle sözleşmeler süresiz. Ancak yönetmelikte ilk defa işe alınanlar ile 3 aylık bir deneme süresi öngörülmüş bunu da dikkate almak gerekiyor. İlgili hüküm de şu şekilde:
Deneme süresi
MADDE 13 – (1) Giriş sınavıyla ilk defa işe alınanlarla, üç aylık deneme süresi için sözleşme yapılır.
...
(4) Değerlendirme sonucunda başarılı sayılanlar ile asıl sözleşme yapılır, başarısız sayılanların sözleşmeleri yenilenmez.Tabi kurum personeli idari hizmet sözleşmesi ile pozisyonlarda çalıştırılıyor olsa da kadroda çalışan merkez uzmanları ile aynı özlük haklarına sahip kılınmış, 657 sayılı kanunun birçok maddesinin kıyasen uygulanması öngörülmüş. Her şey kadrolu personel ile bu derece aynıyken belirli hususlarda esneklik istenmiş ki kurumda tamamen sözleşmeli personel çalıştırılması kararlaştırılmış. Kurum kamu tüzel kişiliğini haiz ve gelirleri arasında Avrupa Komisyonu tarafından yapılan mali yardımlar da yer almakta. Özlük haklarının aynı olması sonucu maaş konusunun da kadrolu merkez uzmanı ile aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Ancak kurum personeli için fazla mesai ve ücreti de yönetmelikte hüküm altına alınmış. Ek ödemeler noktasında sözleşmeli personel çalıştırmanın esnekliklerinden yararlanılacağını düşünüyorum. Zira her şey kadrolu merkez uzmanı ile bu derece aynıyken karar mercilerinin sözleşmeli personel çalıştırmayı seçmesinin bir anlamı olmalı. Şahsi düşüncem böyle. İlgili hüküm de şu şekilde:
MADDE 44 – (1) Personele 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgisine göre ek 23 veya 27 nci maddeleri kapsamında Cumhurbaşkanı veya yetkilendireceği makam tarafından belirlenen ücret ödenir. Bu Yönetmelik kapsamında fazla çalışma, performans ücreti, ödül ve benzeri isimler altında yapılacak bütün ayni ve nakdî ödemelerde de bu fıkra hükümleri uygulanır.
Son olarak sözleşmenin kurum tarafından feshedilmesi sıkı kurallara bağlanmış. Tabiri caizse 657 kanunun hükümleri sözleşmeye tatbik edilmiş. Yani düşünüldüğü gibi bir gün çağırılıp sözleşmeniz feshedildi denmesi söz konusu değil. İlgili hüküm şu şekilde :
MADDE 53 – (1) Ajansın personelinin;
a) Göreve alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya bu şartları görevi başında kaybetmesi,
b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinde belirtilen kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil veya halleri üçüncü kez işlemesi,
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinde belirtilen Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil veya halleri işlemesi,hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi halinde, Başkanın teklifi, Avrupa Birliği Başkanının uygun görüşü ve Bakanın onayı ile personelin sözleşmesi Ajans tarafından tek taraflı feshedilebilir.
-
Hocam ben bugün İK da yanında staj yaptığım uzmanı aradım. Evet A grubu kadro maaşlar ve özlük diğer bakanlıklardaki A grubu ile aynı. Sözleşme süresiz tek sefer imzalanıyormuş. Özellikle sözleşme yenilememe gibi bir durum var mı diye sordum. Kesinlikle öyle süreli bir sözleşme değil dedi. Yurtdışı görevler oluyormuş. Şu ana kadar en büyük alımlarıymış. Özellikle iyi üniversitelerden başvuru çok oluyormuş. Başvurular çok yoğun başlamış.Sisteme giriş yapan ve sistem üzerinden her yazana cevap veriliyormuş. Ben henüz denemedim.
-
@nedesek Evet yönetmeliğe göre de sözleşmeler süresiz, bir kez imzalanıyor ve feshi de sıkı koşullara bağlanmış. Ancak ifadenizden yönetmelikte yer alan deneme süresi ile alakalı da bir uygulama olmadığını anlıyorum. Bu şekilde bir bilgi verildi mi ?
-
@nedesek
Hocam başvurular çok yoğun başlamış derken biraz abartmış olabilir mi? Çünkü YDS si 70 olan kişi sayısı bile 632 te kaldı. +80 YDS ye sahip olan 100 kişi bile çıkabileceğini düşünmüyorum -
başvurcak olanlarin yuxde doksani zaten ilk gün basvurdugundan olabilir:)