Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
aktör- yapı inşacılık
idealizm sorusu
memurların sendikaya üye olabilmeleri
ibni haldun -oryantalizm
anadolu selcuklunun fethetmediği trabzon
muson iklimi
modern devlet - egemenlik kaynağı -
75 doğru mülakat için yeterli olur mu arkadaşlar ne düşünüyorsunuz ?
-
"modern devlet" sorusuyla alakalı vikipediada böyle bir içerik var. Modern devlet anlayışı 15 ve 16. yüzyıllarda ortaya çıkmıştır. Modern devleti geleneksel devletten ayıran özellik; sahip olduğu egemenlik ve meşruiyet anlayışıdır. Bu sorunun cevabı ne olacak anlayamadım
-
Ortak alanda VOLKAN BOZKİR var miydi cevap olarak?
-
@loote Ben de egemenlik yaptım. Buradaki egemenlik özellikle içeriye dönük. Merkezi devletten başka ülke içerisinde güç odağı olmuyor feodalitedeki gibi. Westfalya da egemenlik üzerine zaten.
-
modern devletten kasıt 1648 westphalia düzeniyle oluşan devlet anlayışı o da egemen iktidara dayanıyo.
Volkan Bozkır da bm genel kurul başkanlığına seçilen ilk türk büyükelçi
-
@kamucubey cevap o muydu yani?
-
@theturinhorse ben cevap olarak bunları verdim ve doğru olduğuna inanıyorum
-
@theturinhorse daimi büyükelçiyi mi soruyordu?
-
@ymn hatırlayamıyorum hocam soruyu.
-
BM nin 75. Genel kurul başkanlığına seçilen türk diplomatı soruyordu o da Volkan Bozkır
-
Doğru cevabın Discover EU olduğuna inanmak istediğim bir soru daha vardı :)) Projeyi anlatmıştı Avrupa kültürü vs vs diye sanki..
-
Ben Youthpass yaptım o soruyu
-
Ekonomi-maliyeden giren olmadı mı?
-
@hasbayburtlu Hocam doğrudur bilemiyorum tam hatırlayamıyorum ama discover'lı şıkkı işaretledim net :))
-
Sizinki doğru olabilir hocam ben o şıkkı işaretledim emin değilim
-
@gguness şimdi ab başkanlığı sitesinden baktım. Doğru cevap Discover EU. Çünkü soruda sadece avrupaya açık olan ve 2021 yılında tüm program ülkelerine açılacak program soruluyordu. Ab başkanlığı sitesinde Discover EU için aynen bu şekilde bilgi yer alıyor.
-
@gguness aynı fikirdeyim bazı çok basit sorular yanlış yapmışım ama çok tereddüt ettiğim sorular doğru.
-
İlk insansız hava aracı Gökçen olabilir
-
@egemenovic hocam mini insansız hava aracı diyordu sanki, ben Gözcü dedim ama tabi emin değilim