24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
Evet arkadaşlar bekleyiş bitti sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları olumlu olan dostları mülakat başlığımıza bekliyoruz. Katkılarını ve gelecek mülakatlar için iyi bir birikim, arşiv olması adına tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz.
Tüm kazanan dostlara hayırlı uğurlu olsun. Kazanamayan arkadaşlar da altyapılarını heba etmeyip yeni sınava odaklansınlar. Bizler de Tercihini Yap ailesi olarak yanınızdayız.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo hocam mülakat tarihleriyle ilgili bir tahmininiz var mı? Geçmiş yıllarla paralel mi ilerler sizce yoksa sürecin hızlandırılması gibi bir durum olabilir mi ihtiyaçtan dolayı?
-
@SEO KArdeşim azami hızla yapılacağını düşünüyorum çünkü ihtiyaç hiç olmadığı seviyede. Ama tabi rakamları düşününce yine epey zaman alacaktır
-
@paretowilfredo eyvallah hocam,bir duyumunuz olursa bizi habersiz bırakmayın
-
@SEO Tabi ki kardeşim
-
5-6 aydan önce tamamlanmaz gibi geliyor bana abartiyor muyum acaba.12 bin kişiden bahsediyoruz
-
Danıştay'da görev yapan bir arkadaşımla görüştüm ve ihtiyaç fazlalığından dolayı mülakat sürecinin hızlandırılacağı konusunda bilgiler olduğunu aktardı, 1 ay gibi bir sürede mülakatların başlatılması konusunda bir duyumu var,kesin konuşmuyorum arkadaşlar sadece aldığım bilgiyi paylaşmak istedim,umarım söylediği gibi olur.
-
Bana sorarsanız Adli ve İdari hakimlik kadroları için, geçtiğimiz yıllara göre, alımların en hakkaniyetli olacağı bir yıl içerisindeyiz. Malum yapının kadrolardaki sayının yarısını ele geçirdiği yıllar geride kaldı ve bana sorarsanız Yargı erki için tertemiz bir sayfa açılabilmesi adına mükemmel bir fırsat. Bu sınavı kazanan kardeşlerim öncelikle hepinizi tebrik ediyorum, kazanamayan ve özellikle kıl payı kaçıran dostlarımıza da yola devam etmek için dünden bugüne bir şeyin değişmediğini hatırlatmak istiyorum.
Neden çok önemli bir dönem? Arkadaşlar, 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan manzaraya göre Yargı erkinin neredeyse yarısı malum yapının kontrolü altında imiş. Bu durumda 200 kişilik bir idari yargı hakim alımında 100 kişinin kafadan bunlar aracılığıyla gasp edildiğini düşünelim. Geriye 100 kişi kalıyor. Toplamda 500 kişi içerisinden 100 kişi arasında girmek gerekiyordu. O da her bir kişinin atanabilme şansının %20 olduğunu gösteriyor. Oysa şimdi ki durumu düşünecek olursak 200 kadro kimsenin elinde değil. Her bir kişinin atanabilme ihtimali %33. İnşallah hakkaniyet ve liyakata dayalı bir mülakat ile ülkemizin yargı erki güvence altında olan insanların eline teslim edilir.
Hepinize başarılar diliyoruz.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Mülakat sürecinde ben de buralarda olacağım. Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar...
-
İİBF ve SBF den mülakata kalma oranı nasıldır sizce hocam ? Malum.kota var Karşımızda bir de ?
-
@paretowilfredo 2017 bahar aylarında bir kez daha idari hakimlik sınavı olacak diyorlardı. Bir duyumun var mı? Yoksa bu durum asparagas mı?
-
Biz de benzer dusuncemizi paylasmistik kardesim simdi bu dusunceye dair haberleri netlestirmek icin ugrasiyoruz .
-
@paretowilfredo hocam mülakat sürecinde ne gibi sorular soruluyor ne gibi hazırlıklar yapmalıyız bunun cevabını alabilecegimiz deneyimli arkadaşlar var mıdır ?
-
Kardesim bi calisma yapiyoruz o konuda yazi hazirlayacagiz
-
@paretowilfredo Allah razı olsun hocam.
-
@paretowilfredo hocam sizce rekabet mi hakimlik mi
-
@sezginci kardesim bu soruya kimse rekabet demez sanirim
-
@paretowilfredo anladım hocam
-
@sezginci 5 haneyi gören 1. Sınıf hakim/savcı maaşı tüm versus'ları ezer geçer bence
-
@Łódź evet doğru sadece rekabet te sürekli ankarada olmak cezbediyor yoksa hiç bir konuda kıyaslanamaz