24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
idari hakimlik mülakatına girecek arkadaşlar İYUK'u çok iyi öğrenmeli, büyük ihtimal bir sorusu ordan gelir. Genel kültür pek sormuyorlar artık, genelde kendini tanıtma ve iki sorudan ibaret bir sınav oluyor.
-
İyuk hmk şeklinde gidiyorum. Doğru cevabımız ne işe yarayacak onu da bilmiyorum ama
-
@Harun-Resid facebook ta Murat Kaymak ın hakimlik sayfası var yanılmıyorsam orada vardı hocam belgeler içinde
-
Hocam grubun tam adını biliyor musunuz? Facebook kullanmıyorum da bulmak sıkıntı olacak gibi @kelime9345
-
@Harun-Resid https://m.facebook.com/groups/111934918863450 link bu hocam
-
İdare ve anayasa hukuku değişiklikleri, mahalli idareler ve idare usul hukukundan her adaya muhakkak bir soru soruyorlar. Ümit Kaymak'ın ders notlarına ulaşmanızı tavsiye ederim.
-
Hocam size zahmet varsa bi link atar mısınız? @Antimülakat
-
@Harun-Resid hocam fotokopicilerde oluyor genelde maalesef link ve pdf yok bende. Ama olan arkadaşlarımız varsa göndereceklerdir diye umut ediyorum.
-
Burası pek bi sessiz Dün cb'nin görevleri, ayim kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz, yasama dokunulmazlığı, kanun devleti hukuk devleti farkı nedir gibi soru sormuşlar Bana da noter sorusu geldi, noterin hukukumuzdaki yeri gibi bir şeydi haydi hayırlısı
-
Ben de dün girdim idariye. Anayasa değişikliği ile askeri yargının kaldırılmasını doğru buluyor musunuz dediler. Mülakata 7 kişi girdik. Herkes aynı cevabı verdi kişi başı 15 er saniye konuştuk, cok rahat bir ortam var arkadaşlar, başarılar
-
bende ogleden sonra girecem bugun
-
Hakimlik Mülakatları jet hızıyla ilerliyor bu sene
-
Müşterek sorunuz şudur diyip başlıyorlar sağ baştan başlıyor sol da bitiyor. Herkes 2 cümle anca kuruyor.
-
@Harun-Resid bu liyakatın etkisini iyice kıracak gibi ben üzen nokta orası.
-
Herkesin ortak fikri öncelik güvenlik soruşturması ve sonra referans. Mülakatta liyakate dair hiçbir şey yok. Bizim grupta herkes doğru ve mantıklı cevap verdi. Bu durumda kim nasıl seçilecek? Neyse ben çok ümitli değilim ders çalışmaya devam
-
mülakata giren arkadaşlar mülakat ortamını anlatabilirler mi? aynı anda birden fazla kişiyle aynı anda mülakat mı yapıyorlar? yani kişiye özel de mi soruyorlar grup içinde? ilk cevap veren için kötü değil mi böyle olması?
-
Komisyon müsteşar yardımcısı ve genel müdürlerden oluşuyor. Müsteşar yardımcısı soruyu sordu. Müşterek sorunuz budur dedi buyurun dedi en baştaki arkadaşa. Birkaç cümle kurduktan sonra diğer arkadaşın ismini söyleyip siz ne dersiniz dedi bu şekilde tek soruyu herkes cevapladı. Biz içeriye 7 kişi girdik herkesin numarası var ve numara yazan koltuğa oturuyorsunuz.
-
Bugünün hakimlik mülakatı soruları
takdir yetkisinin sınırları
en önemli hukuk dalı
anayasa değişikliği
askeri yargısı kaldırılması
anayasa yargısı nedir?
Cumhurbaşkanı görevleri
hakimlerin hukuki sorumluluğu
hukukta en önemli ilke
Hakimlerin vicdani kanaati
kanun devleti işe hukuk devleti arasındaki fark
kesin delil Takdir-i delil
devlet denetleme k. -
Bugün var mıydı hocam mülakat? @kml
-
Dün bitti ya idari yargi mulakatlari. Bunlar doktoradan gecenler mi ki ?