24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
@aliveli hocam şimdi 1.5 yarıyıl hesaplarsak 2016 bahardan benim tecil geri mı çekilecek .. kayıt tarihim 2016 ocak fakat yönetmelik baharda geldiği için ilk yarı yıl bahardan hesaplancak tamam ama tecilim ne olcak ..
-
@kelime9345 hocam tarihin pusulası üzerine soru kitabı aldınız mı yoksa yeter mi o.. ben ona başladım bu arada..
-
@Adrenalin yok almadım hocam . Tarihin pusulası ni kpss icin okumuştum hakimlik için bakmadım ama çok öğretici bir kitap olduğundan unutturmamis bilgileri tarih için kpss testi çözebilirsiniz bence şu an düşündüm de
-
@kelime9345 anladim hocam teşekkür ederim. Anayasa ve idare referanduma evet gelirse köklü değişecek . Buda yıl sonundaki sınava etki edeceğinden şimdilik bakmiyorum kpss gecmisim de var . Alt yapım sağlam onlaedan . Bence ceza,medeni usul,medeni hukuk,borçlar ,idari yargı dersleri çok onemli
-
@Adrenalin önceki grup etkilenmedi hocam, sizin tecil tarihiniz değişti mi?
-
@aliveli hocam askerlik şubesinden 2 ay önce aldım . 2019 mayıs. Bu yilin sonun da herşey belli olur bence çünkü yüksek lisanstaki o yarı yıl kistasi bitmiş oluyor. Yıl sonundaki hakimlik sinavina gireyim de ondan sonra tekrar şubeye giderim.
-
Değerli arkadaşlarım resmi gazete ne zaman yayınlanır sizce ?
Anayasa metninin guncelini ne zaman görürüz ? -
Geri sayım başlasın Umarım tez zamanda açıklanır
-
Referandumda gectigine gore artik sonuc beklememek icin bir neden yok bence. Duyumu olan bir arkadas yok mu ?
-
@aliveli hocam nasılsın ...
referandum maddelerinin 2-3 maddesi hariç diğerleri TBMM ve cumhurbaşkanlığı secimlerinden sonra yürürlüğe girecek olduğundan. Bu olayı nasi yorumluyorsunuz . Osym hakimlik sınavında bu değişiklikleri sormaz degil mi ? Dayanagim ise şu yürürlüğe girecekleri tarih belli edilmiş . -
@Harun-Resid acaba idari mezun avukatlar la açıklanır mı ??
-
Bir forumda açıklanmak üzere demişler bilgiyi akademiden almışlar inşallah hayırlısıyla mezun idari de açıklanır ( aslında hayırlısıyla kazanmak nasip olsun da zaman .... yine beklerizz...
-
@Adrenalin hocam artık reamileştiğine göre çalışmakta kesinlikle fayda var.
-
@Hassaa hocam bir duyum falan almadım ben. Sadece referandumdan önce açıklanmaz diyordum öyle de oldu. Bu saatten sonra adli mezunu beklemek garip olur. Yakındır açıklanır diye ümit ediyorum hepsi için
-
@Harun-Resid inşallah hocam açıklanır hayırlıaıyl
-
2017 mart (202)
2017 Nisan (45) Hakim ve savcı ihraclari gerçekleşmiştir. Bu ihraclar önceden açığa alınanlar hakkında midir yoksa yeni bir ihraç midir bunu bilen var midir ? -
@aliveli hocam sizde bilirsiniz ki kanunlarin yürürlüğe girme tarihleri belirtilmediyse yayimlaeindan itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girerler . Referandum maddeleerinin su 3 tanesi hariç diğerlerinin yürürlük tarihi belirtilmiştir. (2019)
1- Cb partisiyle olan ilişiği
2- Hsyk uyelerinin yeni oluşumu
3- Askeri mahkemelerin kaldirilmasi
Demem odur ki sadece bu 3 madde anayasa metnine işlenecek. Oyuzden osym ve diğer tüm kurum sınavları referandum maddelerini sorması anayasal hükme aykiliriktan dolayı iptal sebebi oluşturur.
Yanlışım varsa duzeltiniz. -
@Adrenalin hocam 2019 yılında uygulanacak olan diye başlayıp her türlü soru sorulabilir bence
-
@Harun-Resid hocam öyle birseyin olmasının mumkunati yok ki şuan uygulanmakta olan parlamenter sistemin içindeyiz . Başkanlık sisteminin getirdiği hüküm ve anayasal maddeler şuan yürürlükte bulunan 82 anayasasına islenmedikce uygulama da farklı anayasal metinde farklı sonuçlar doğurur. Buda bir iptal sebebidir.
-
@Adrenalin Yapılan halk oylaması ile kabul edilen ve 2019 yılında yürürlüğe girecek olan anayasa değişikliğine göre, Cb kararnamesi ile aşağıdaki alanların hangisinde değişiklik yapılamaz? Diye bir soru gelse bence gayette sorulabilir olur. Sonuçta bize şuan ki durumu değil yürürlük sonrası soruluyor. Bilemiyorum tabi ki fazla teorik bir durum bu Bakalım sorulacak mı.