24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
Mezun adli mülakatlarında en sık sorulan soruları paylaştım ancak unutmayın deniz ticaret sorusu dahi sordukları aday var ve adaydan beklenti doğru cevap almak değil , şaşırmadan bilmediğini belirtmesi veya bildiği kadarını anlatması .
-
@hgrotius sağol hocam bekliyoz
-
Paretto hocam mülakatlar acaba ne zaman başlayacak bi tahmininiz varmı
-
Avukatlar icin belgeler istendi. Bu ilan onlarin mulakatlarinin once yapilacagina isaret mi?
-
-
Mal bildirimine genel sağlık borcunu yazmam gerekir mi? Veya bu borcun varlığı bana mülakat aşamasında sorun olur mu?
-
@theinnerfish yazmanız doğru olacaktır çünkü çok rahat ulaşabilecekleri bir bilgi .
-
Arkadaşlar, mülakatların başlama tarihi ve ne şekilde yapılacağı (komisyon sayısı, ne kadar süreceği vb.) hususunda bilgisi olan var mı ? @paretowilfredo arkadaşım bir bilginiz varsa, paylaşırsanız memnun oluruz.
-
@recht @paretowilfredo evet pareto hocam hic duyum yok mu ?
-
Arkadaşlar daha belli olmaz. 2015'de Mayıs sınavının ilanı 19 Mart'ta gelmişti. Eğer çalışmak için duyum bekliyorsanız Mart ayı sonuna kadar belirsizlikte kalırsınız o yüzden bence çalışmaya başlayın/devam edin. Kesin olan tek bir şey varsa o da; 2017'de de hakimlik sınavı yapılacağıdır. Bu Mayıs'da olmazsa Aralık'ta olur ama olur. Bu sınav 3 ayda kazanılır deniliyor ama bence iyi puanla işini şansa bırakmadan tek defada kazanmak için 1 yıla yakın bir süre en uygunu. Benim çalıştığım kütüphanede 3 ay boyunca, haftada 6 gün; günde 12 saat çalışan o kadar çok kişi bu sınavı kazanamadı ki... Bu denli yüksek tempoyla kazananların ya ikinci ya üçüncü sınavıydı ve zaten temelleri vardı. Ciddi derecede iş, çocuk ve geçim gibi engeller yoksa şimdiden çalışın, bu sene kazanmak üzere hedef koyun. İlan beklemek insanı boş yere yorar, bizzat kendimden biliyorum.
-
Arkadaşlar, avukatlıktan geçişler için mülakat tarihleri belli oldu, hayırlısı olsun. Benim avukatlıktan geçişlerdeki hakimlik stajı ile ilgili bir sorum olacak: Staj süresinin toplam 6 ay olduğu ve sadece akademide staj yapılacağı belirtiliyor. Peki bu süre adli tatile denk gelirse ara veriliyor mu ? Yoksa adli tatilde de eğitime devam ediliyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar var mı ?
-
@recht Mülakat tarihleri sadece avukatlar için belli oldu lütfen ifadenizi düzeltin
-
arkadaslar adli tatılde de egitim devam ediyor.hakim savcı olacak arkadaslarım, bir zahmet yönetmeligi okusa egitimin adalet akademisinde olacagini ve 6 surecegini bilebilecek durumda olurdu.
-
@mazlumaday haklısınız, lütfen kusura bakmayın arkadaşım, gerekli düzeltmeyi yaptım.
-
@bigak 24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
arkadaslar adli tatılde de egitim devam ediyor.hakim savcı olacak arkadaslarım, bir zahmet yönetmeligi okusa egitimin adalet akademisinde olacagini ve 6 surecegini bilebilecek durumda olurdu.
Nerede ve ne kadar süre ile staj yapılacağını değil, staj süresi içinde adli tatil nedeniyle ara verilip verilmediğini sormuştum. İlgili yönetmelikte buna ilişkin bir düzenlemeye rastlayamadım. Yine de yanıtınız için teşekkür ederim.
-
adli ara vermede egitime devam edilir diyor yönetmelık.Arkadasım.sürec gecmiş yıllardan daha hızlı ilerliyor mülakat sonuclarının acıklanması da öyle olacak buyuk ihtimal.hatta egitim bile daha kısa tutulup( bir onceki donem 3 ay staj yaptılar) avukatlıktan gecişte atamalar hızlandırılacak.buyuk ihtımal
-
@bigak Teşekkür ederim.
-
Baska bir forumda Mülakatlara beş kişi birden alınacak denmiş.Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu arkadaşlar
-
@mazlumaday başka türlü 4500 kişi 18 ış gününde 24unu son gün kabul edersek, günde 250ser kişi seklinde nasıl mulakata alınacak daha önce uygulanmış 5er kişi almak
-
@bigak giren arkadaslar mevcut yaniii hic olmaz değil malesef ama ne kadar saglıklı olur allah bilir