10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@miabirgun merkez bankası fedakarlık oranı vardı sıklarda.merkez bankasinin Kayıp fomksiyonu bunun cevabina erisen oldu mu
-
@çakır Devamı zaten hocam doğru düşünmüşsün. Ayrıldığımız nokta başlangıç cümlesinden sonra 1 ve 3 lü kalıp mı gelecek yoksa 2 ve 5 li kalıp mı bakalım doğrusunu ÖSYM söyleyecek.
-
Ösym herkesin beynini yaktı yine
-
@kymkm109, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ceterisparibusss hocam soruyu direk hatırlatsan belki hatırlarım ben
Kadro değişikliğiyle ilgili bir şeyler yazıyordu galiba. Hatırlayamadığım tek soru o. Şıklarda cumhurbaşkanlığı vardı, strateji bütçe de var mıydı? Hatırlayan varsa çok iyi olur
-
@miabirgun, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@miabirgun
İKTİSAT
TU=28
TEKNOLOJİK ŞOK
Enflasyonist açık
Dışsallık
A C sepeti
225 ya da 250 emin değilim
Hatırladıklarim.Toparlayalım hep birlikte
Bakkalın kızı sorusu vardı.
-
@iibf ben de bu sebepten planlanan harcama daha dusuk oldugu icin deflasyonist harcama yapmistim cevabi, ama soruyu nasil sormuslardi tam hatirlamiyorum
-
@ceterisparibusss dolu kadrolarda derece değişikliğiydi hocam, doluyu görünce CB yaptım direkt.
-
Planlanan harcama ile tam istihdam reel gelie diyordu sanırım ae- Y diye düşünüp deflasyonist açık yaptım ben de.
-
@ceterisparibusss örtük maliyet mı sabit maliyet mi cevap
-
@miabirgun, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ceterisparibusss örtük maliyet mı sabit maliyet mi cevap
Ben örtük maliyet dedim hocam
-
@çakır, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ceterisparibusss dolu kadrolarda derece değişikliğiydi hocam, doluyu görünce CB yaptım direkt.
Strateji bütçe şıklarda var mıydı peki
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@çakır, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Strateji bütçe şıklarda var mıydı peki
Malesef onu hatırlamıyorum, sonradan karıştırıp değiştirmeyeyim diye CB yapıp geçtim.
-
Merkez bankası Kayip fedakarlik oranı gibi gorunuyor.
-
Nur topu gibi geçen seneki arz şoku sorusu müdavimi bir sorumuz oldu: ilk büyük devalüasyon.....
-
iktisatta a dan b ye geçiş sorusunda 2 kat artar gibi şıklar var mıydı
-
@ceterisparibusss hocam vardı bence ben ikisi arasında kaldığımı hatırlıyorum sanırım
-
@kymkm109 hocam doğrudan a yı b ye tercih eder yoktu bu şıklardan birinde a yı 2 kat fazla b ye tercih eder vardı
-
A malını c malina tercih eder dedim. A faydası b den çoktu b ile c arasında kayıtsızdi. Öyle olunca a yı c ye tercih eder dedim. Ama doğru mu bilmiyorum
-
Çarpan sorusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum dışa açık ekonomide c+m+s = 1 olması gerekmiyor mu ?
Not : soruyu doğru yaptım yarım saatimi aldı ancak işlem hatası yaptığımı anladım önce parantez içine dağıtmak lazımdı -c ifadesini.
Ancak yine de kafama takılan yer c+m+s nin toplamının 1 etmeyişidir.
Emek veren hak eden ve özellikle yıllardır sınırdan baraj altı kalmış arkadaşlarımızı mülakatta görme dileğiyle , lütfen piyasa cevaplarına değil ÖSYM soru cevap anahtarına bakınız. Şimdi yaptığınız doğru yanlış tartışmaları yüzünden pazartesi ÖSYM cevapları yayınladığında , soru tartışması yaptığınız arkadaşlarınızın doğrularını kendi doğrularınız gibi düşünüp netinizi yüksek hesaplama gafletine düşme ihtimalimiz olacaktır özellikle dikkat ediniz
-
@kamucu-1 evet hocam sorular yayinlansin iyice bakarız aynı hatayı farkettim