10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@ilhannn00 hocam genel olarak hangi kaynaktan çalıştınız gelecek sınav için tavsiyeniz var mıdır?
-
@ahmet-arıkannn baştan sona katılıyorum. Ben de en az 5 6 soruda risk aldım çoğu doğru. 3 tane daha soru vardı onları da risk alıp işaretlesem onlar da doğru gelecekmiş. Sağlık olsun.. Bakalım bu sene o sene mi..
-
Öncelikle herkese geçmiş olsun. İnsan haklarında cevaplar şunlar mıydı tam olarak? Bilenler yazabilirse sevinirim.
- Tihek sorusu toplantı yeter sayısı: 7
- işkenceye karşı sözleşme
- çevre hakkı geçen: afrika insan hakları sözleşmesi
- habeas corpusta olmayan: mülkiyet
- aihm sorusu: dostane çözüm yolunu reddetme
- il ilçe insan hakları kurulu üyeleri: ücret ödenmez
-
@saystowin Hocam kaynak konusu şöyle zaten hemen hemen herkes aynı kaynaklardan çalışıyor. Bende Ahmet nohutcu ve Kaimmakamdan çalıştım. Önemli olan kendi çalışma stratejimiz. Ben kaynaklara ek olarak mevzuatın sitesinden de okuma yaptım. Kendi ellerimle deftere not tuttum. 54 soruluk hukuk kısmında anayasa, idare, idari teşkilat, mahalli idareler olmak üzere 4 ayrı defterim vardı. KOSGEB sorusunda ki ayrıntı cevaba kadar üşenmedim not tuttum. Bu benim stratejim kitap çok önemli ama ben kendi yazdığımı okuyunca daha iyi anlıyorum. Tabi bu bir kaç aylık iş değil dediğim gibi bu üçüncü girişim oldu ilk girdiğim de bir defterim vardı. Tarihten ten kendi notumu tuttum AÖF tarih kitabının yanında Ramazan Yetkin ve Mehmet Celal hocayı izledim. Halkçılık beyannamesi haricindeki 3 soru notlarımda vardı. Buradan geriside artık sınav psikolojimize, şansımıza, tevekküle kalıyor.
-
@teşkilat bunlarmış herhalde ya
-
@ahmet-arıkannn Mia sorusunu ben de salladım ve 5 çıktı aynı şekilde 2022’yi de direkt sallamıştım o da doğru çıkmış. KOSGEB’i ve derece değişikliğini de yine hiç bilmeden sadece defalarca tecrübe ettiğim üzere ‘yetki kimin bilmiyorsan muhtemelen cumhurbaşkanınındır kabülüyleyle” yaptım. Bu sınava ikinci girişim öyle ahkam kesecek tecrübede değilim yani ama sınav çok iyi geçmemişse boş bırakmak bana yanlış gelmiştir her zaman. Bu sınavda şans yanımdaydı evet ama işaretlemeyince de bilemiyorsunuz işte, şans yanınızda mı değil mi
-
buradaki cevaplara göre türkçe hariç 69-70 gibi geliyor. türkçeyi 3 kez çözdüm yine de yazım yanlışı hariç hiçbirine güvenmiyorum. eksi net bile gelebilir. allah sonumuzu hayretsin. tek dileğim iptal sorunun olmaması.
-
@arz-şoku turkce belirlecek bircogumuzu beklemedeyiz bende turkceden 6 yanlisa kadar kurtariyor gibi 73 ü.ama o da 440 sokar mi bilmiyoruz.cok stresli bi bekleyis.sabah aksam net hesapliyoruz.
-
Türkçeden hatırladıklarım
Yazım yanlışı
REM Uyku cevap gün içerisinden daha fazla verimli olur gibi bir şık olmalı
Parçalı cümle sorusunda baştan üçüncü V
Akışı bozan akılcılarla sezgicileri karşılaştıran IV NOLU CÜMLE
Güzel sanatlar ile ilgili soruda endüstrileşme ile ilgili şık yaptım
İstistatistik ile ilgili soruda bir grup boş olan tarafa gelmeli
Müsiki ile ilgili 2 soru vardı şıkları hatırlayamadım -
Bencillik sorusunu toplumsal kuralları değiştirme yaptım
Geçmişin bir anına takıp kalmak ile ilgili soru vardı -
Merhaba arkadaşlar anayasa ve iadare konu anlatımlı kitap arıyorum satan arkadaş varsa ulaşabilir mi?
-
cevaplar bugün açıklanmaz mı? her sene bir gün sonra açıklardı
-
otonom kamu harcaması sorusunu çok merak ediyorum iptal edilir mi çok açık aslında hatalı olduğu ancak ösym bu
-
@mencikof hocam güzel sanatlar ile endüstrileşme farklı sorulardı. Endüstrileşme modernleşme kuramı diye başlayan soruda geçiyordu. Bu modernleşme sorusunda da endüstrileşme batı toplumlarının kalkınmalarını sağlayan yol olarak geçiyordu yani buradaki cevap endüstrileşme değil de toplumların gelenekleriyle ilgili bir şık vardı o olabilir. Gelenekle ilgili bir şey yoktu çünkü metinde. Yine de emin değilim tabi
-
@teşkilat bende gelenekle alakalı olan şıkkı işaretledim yüksek ihtimal o cevap
-
@mencikof neden iptal olması gerekiyor hocam
-
@yamanm hocam ben baraj konusundaki tahmininize katılmıyorum. Çünkü burdaki tüm yorumları okursanız çoğunun netleri 73 un üstünde. Netler havada uçuşuyor. Baraj sürpriz gibi olacak.
-
@ecrimisil hocam soruda açık ekonomi diyor o zaman c+s+m=1 oluyor sonuç sıklarda yer almıyor
-
@abdurrahim-63 peki bu seneye özel bir durum mu forumda geçen yıllarda olmadığım için soruyorum önceki senelerle kıyasladığınızda konuşulan netler daha mı yüksek bu yıl. yani çünkü bence katılım 1/3 düşmüştür en az, buna ek olarak 40 kişilik bir ek kontenjan da var. kişisel olarak da ben sınavın bu sene geçen yıla göre bir tık daha zor olduğunu düşünüyorum. tüm bunlar bana 2018’i hatırlatıyor ama bilemiyorum
-
@abdurrahim-63
Hocam bu sene forum anlayamadığım şekilde sessiz bence net veri almak için biraz daha beklemeliyiz. Özellikle sorular açıklandıktan sonra bir ortalama oluşacaktır güzel bir katilim olursa daha önceki senelerde olduğu gibi gerçekleşene çok yakın bir sonucu öğreniriz.
4. Girişim oluyor bu sınava herhangi bir net bilgim olmadan sadece tecrübe ettiklerimle kişisel fikrimi ifade etmeye çalıştım ama yüksek bir baraj beklemiyorum