10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@mitrandil estağfurullah. tebrikler.
-
@aslanturbey kontenjan bence de kesin dolar. geçen sene de ilk şok üzerine dolmaz falan yazıyorduk.
-
@mencikof soruda marjinal vergi haddi vardı
-
@arz-şoku hocam artık bilgiye ulaşmak çok kolay dolmama falan hayal artık. Hocalar bir tüik veri hazırlıyor telegrama pdf atıyor aynı anda 3.000 kişiye ulaşıyor , aşağı yukarı bütün kaynaklar aynı sorular aynı veriler ösym de bütün kitapları alıyor önüne kitaplarda olmayan 6-7 soruyu buluyor yapıştırıyor sınavı herkes 72-73 bandında sıkıştırıyor. Peki bu 78-80 alanlar kimler diyeceksin . Şanslı ve gününde olanlar kesinlikle geçen yıl sınavı çözdüm 11 boşum vardı bu sınavı böyle kazanamam diyip 9 tane iki şıkka indirdiğim soruyu işaretledim sonuç 8 yanlış 1 doğru sınav 1 neyle gitti. Abi bu yıl söz verdim iki şık arasında kalırsam düşündüğümün tersini işaretlicem diye . Yine sınavın sonunda 6 soru böyle yuvarlak içinde iki şık kalmış karşımda bekliyor nasıl işaretlemeyim %50 ihtimal sağ olsun 1 doğru 5 yanlış yine. Hepsi doğruyu geçtik artık yarı yarıya gelse razıyız millet yorum dahi yapamadığı soruyu işaretliyip tutturuyor biz iki şıkka indirdiğimizde doğruya ulaşamıyoruz valla bu 78-80 alanların çoğu böyle yani
-
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bir iki senelik bir tecrübe kazanma çabası ile sürecin içerisindeyim. Herkese geçmiş olsun. Bazı soruları paylaşmak isterim;
- Belediye faaliyet raporu ile ilgili yanlış olan
- Büyükşehir ilçe belediye başkanı görevden uzaklaştırma
- belediyelerde sözleşmeli personelin sınırlanması yetkisi.
-
@aslanturbey Aynen anlattığınız gibi ilerliyor. Geçen sene 69 almıştım. Bu sene sınavdan çıktığımda da geçen seneden iyi geçti diyemiyordum ama cevaplara bir baktığımda geçen yılın aksine iki şık arasında kaldığım 6 sorunun 5’i doğru, hiç fikrim olmadan saladığım 5 sorunun da 2’si doğru çıkınca birden 76-78 arası net bekler hale geldim.
-
@aslanturbey Hocam bence ekonomi daha zordu. Hatta çok daha zordu. Ben geçen sınav 10 dk da bitirdim iktisadı ve 11D 1Y yaptım. (lisansım ekonomi)
Bu yıl 7D 4Y. Yıların beni ilk kez iktisatta boş sorum var. Olacak iş değil :)))
İroni ile söyledim hocam. Durum bu anlamında. -
Ekonomiden kastı Türkiye Ekonomisi idi bence
-
Bilgiye ulasmak kolaylasti kimsenin ders calismaktan yana problemi yok.ben bu yil 75 bandinda kapatacagini dusunyorum.sorular her ne kadar zor olsada 2020 sinavi insanlari nasil calismasi gerektigini ogrettigini dusunyorum.ozellikle 2020 den mulakattan elenen 300 kisiyi de dusunecek olursak yeni mezunlarin girmemesinin avantajını bu nötürleyecektir.kamuda calisan cok fazla kesim eskiye nazaran gozunu daha fazla kaymakamliga dikmis durumda. Bu sinav sabit yayinlarla kazanilacak bir sinav degil gecen yil sadece yigit yilmazin kitabindan insan haklarina calismitim 4 yanlis 2 dogru yapmistim fakat bu yil yetmedigini gordum ve acikogretim kitabinin ratio kitabinin ozetini cikarttim.demekki bunu butun dersler icin tarih ve turkiye ekonomisi icinde butum kitaplari degerlendirip kendi notlarimizi cikartmamiz gerektigini gosteriyor.artı birde şans faktoru ve iki şık faktorunun yaninda olmasi lazim.Er ya da gec kazanacagiz mucadeleye devam.
-
son 2 senedir tam 1 netle kaybediyorum. evet yanlış okumadınız, tam 1 net. sebebi ne? boş bırakmak istemeyişim. bu sene dedim ki kendime; ne olursa olsun fikrin yoksa işaretlemeyeceksin, istersen 15 boş olsun. bu sene 7 boşum var. son anda işaretlemeyi çok istediğim 3 soru oldu ama önceki 2 sene geldi aklıma ve sürenin dolmasıyla kağıdı verdim çıktım. şimdi söylenilenlere göre 3 doğrum daha vardı işaretleseydim...(tabi sorular açıklanınca netleşecek) yani arkadaşlar kısacası her şey nasip kısmet. bazı arkadaşlar şans yazmış, bazıları da buna karşı çıkmış. iki tarafa da hak veriyorum. sorular açıklandığında az çok her şey ortaya çıkacak. bana kızabilirsiniz, linç edebilirsiniz ama yine de bunu söylemem lazım: özellikle (ben de dahil) 70-74 arasına sıkışacak arkadaşlar çok umutlanmasın. zulüm gibi bir 1 ay geçiriyosunuz ve sonuç hüsran...kendim yaşadığım için akıllandım. ezel dizisinde de dediği gibi ''artık öyle duygulara yer yok...'' kıymetli dostlarım her şey gönlünüzce olsun, hayırlı geceler...
-
Arkadaşlar Ab Başkanlığı ile ilgili olan soruyu hatırlıyor musunuz? Hangisi doğru diyordu sanırım 2-3 mü yoksa yalnız 3 mü olacaktı?
-
@çakır dışişleri bakanı başkanıdır yanlış diğerleri doğruydu diye hatırlıyorum.
-
@arzıngaribi ben de 2 3 yaptım, ilgili değil bağlı diyordu değil mi 2 nolu öncülde?
-
@çakır evet.
-
Habeas corpus 1679 sorusunda aşırı kefalet istemekle alakalı şıkkı işaretledim. Bu bildirgenin kaynagindan da okuma yaptim. Kefaletden bahsediyor ama aşırı kefaletten bahsetmiyor. Mülkiyetten de bahsetmiyor.
Bu şekilde arama yapıp sizde bakabilirsiniz.
https://www.legislation.gov.uk › ...PDF
Habeas Corpus Act 1679 - Legislation.gov.uk -
@alanya Soru sorunlu gibi
-
Görünüşe göre iktisat ve Türkçenin insafına kaldık eğer oradaki iki üç soru yanlışsa 70 e düşüyorum
-
-
@mevzun 2001 yılında yayımlanan bir makalede, aşırı kefalet bill of rights kapsamında ifadesi var.
-
@arzıngaribi ben mülkiyet hakkı yaptım ve habeas corpusta mülkiyet hakkının geçmediği bariz sanki ama sizin de dediğiniz gibi kefalet hakkı geçse de aşırı kefaletle ilgili bir şey bulamadım ben de. Ösym bombayı bıraktı yine kucağımıza.