10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
ben devalüasyon sorusundaki büyük vurgusunun 1931’deki develüasyon olup olmadığı tartışılan durum için vurgulandığını düşünüyorum o yüzden cevap 1946 olarak açıklanacaktır bence ama ne olursa olsun 1946 veya 1958 işaretleyenlerden birine büyük haksızlık olacak.
-
Öncelikle herkese geçmiş olsun sınavın saçmalığı ile ilgili biraz yakınmak istiyorum. Abi aylardır hukuk üzerine duruyorum. Mahalli idarelerde o kadar güzel sorular yazılabilir ki ama sen gidip belediye kaç nüfuslu yerde kurulur , uzaklaştırma kaç ayda bir gözden geçirilir bunu soruyorsun . Benim 6 aydır bu derse çalışmam ile son 15 gün bu derse bakan arasından bir fark oluşmuyor o adam da 5.000’i yapıyor ben de yapıyorum üstüne üstük bu kitaplarda olmayan kanunlarda adam şanslı gününde olup salladıkları tuttuğu zaman ayrıca 15 gündür hukuk bakan adamın gerisine düşmüş olduk. Gerçekten emeğimize yazık mahalli idarelerin en ince detayına baktığımız için .
-
@aslanturbey kesinlikle geçen seneki sınavdan yakınıyorduk bu sınav arattı resmen emeklerinin karşılığını ne zaman alacağım acaba
-
bu sınavdan çıkardığım tek sonuç gerizekalı olduğumu düşünmem oldu.. aylarca çalıştım gözlerim kör olurcasına ama en basit bildiğim soruları bile yapamdım
-
@aytenka estağfurullah kardeşim kimse geri zekalı değil. Ama sınav tecrübesi diye bişey var bazen çok çalışırsınız ama tecrübesiz olduğunuz için soru kaçırabilirsiniz. Bence motivasyonunuzu bozmayın
-
Yahu kardeşim o kadar çalısıyoruz kik dik imar fark atalum diye sen git kesin teminatı sor.. mahalli idareler kanunlarını ek maddesine kdr ezberledim sen git belediye kaçla kurulur sor. Tihek sorusunda sınavın heyecanıyla yanlıs okumaya müsait hale getir. Toplantı karar yeter sayısı mı toplantı yeter sayısı, mı.. Devalüasyonu ilk büyük devalüasyon diye çeldirici soru..dijital dönüşüm ofisinin saçma sapan özellikkeri..Ee çalısan emek verenle, son 1 ay çalısan nerede eleyeceksin? Kaymakamı Türkçe sorularının kaderine mi bırakıyosunuz. Bu ne saçmalık ya.. 4 nolu kararnameden o kadar güzel bilgi sorulabilecekken neden sırf elemek için detay... İnkılap tarihi neden alengirli? Yani bilmiyorum ama soruları hazırlayanlar böle alengirli bi hayatı var sanırım nerden eleriz nerden tongaya düşürrüz diye kıcını yırtmıslar. Keşke bi oturup o kararnameleri bizim gibi bastan sona bi çalıssalar,keşke piyasayı bilip calısan calışmayan ayrımını soru tarzlarını iyi seçseler.bunlar kararnameyi açıyor dibinin dibinde bi soru seçiyor sanırım o piti piti yapıp.. Guy kurumundan+85 alan biri olarak o kadar iğrenç iktisat sorularını kpss de bile görmedim..
Kusura bakmayın bokunu çıkardılar soru seçme işinin, yazık... -
Sırf taban puan yüksek olmasın diye mi böyle soruyorlar anlamıyorum.
Hani bazen burda özgün soru bankası alıp sonra buraya tavsiye olarak; 'almayın arkadaşlar bu kitabı, sırf soru sormak için saçma yerlerden sormuşlar' diyorlar ya işte artık bunlar da bunu yapmaya başladı. Çalışanın karşılığını alamadığı sınav oluyor sonuçta. -
yok arkadaşlar bunun başka bi açıklmaası yok ben kendi adıma konuşuyorum. 28 yaşıma geldim okulumu okudum tezli yüksek lisansımı yaptım KPSS den 87 puan aldım Guy a girdim 95 aldım mülakatında elendim pes etmedim yine çalıştım kaymakamlık sınavına girdim. en basiti ya zincirlenmiş hacim endeksine göre büyümeyi sordu kendi kednime 1.8 büyüdük ama iki yıl vermiş herhalde değişimi soruyordur deyip şıklardan başka birini işaretledim hepsi bildiğim şeylerdi ama yapamadım hayatımda kaç kez sınava girdim saymadım tecrübesizliğim deneyimsizliğim de yok ben daha bunu nasıl açıklayayım ki demekki yapamıyorum yetmiyor kabiliyetim yok ve artık gücüm de yok
-
Yav ne ağladınız be
Ösym ayırt etmek için yaklaşık 10 soruyu farklı yapacağı belli farklı bişeyler denemek zorunda
Ama adam diyor ki neden benim çalıştığım yerden soru gelmedi veya basit geldi
Türkiye ekonomisinde fantezi yapacağı belli adamların
Neyse linç başlasın -
@merasim34 osym nin soru tarzıyla ilgili yorum yapmadım okuduğunu anlamada mı problemin var aksine sorularda bildiim şeyler olduğu halde yapamadım diye yazdım dikkat çekmek için laf olsun diye konuşma
-
Bu sınavda başarılı olmak için en büyük etken şans faktörü olmuş o kadar tarih çalıştım soru çözdüm türkiye ekon keza o da öyle yani bu sorular nerde yazıyor merak ediyorum
-
Herkes emek verdi. Bu tür yazıları görünce insan üzülüyor. Taban puanı düşük tutun demişler herhalde bunlara ki biz kitaptan sorarsak yaparlar kenardan köşeden soralım diyorlar.. Yoksa sınavın zor olması şahsen beni rahatsız etmez. Mesela HSK sorusu gayet şık bir soruydu. Hatta en güzel soruydu. Orta üst ve zor soruları arttırarak sınav cazibesini arttırabilirler ama yapmıyorlar. Şu sınavda taban puan 72 73ü geçerse ben bir daha Kaymakamlık için enerji harcamam.
-
@iibf "negatif fark" diyordu hocam. Yani gerçekleşen,potansiyelden küçük oluyor.
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@miabirgun, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@miabirgun
İKTİSAT
TU=28
TEKNOLOJİK ŞOK
Enflasyonist açık
Dışsallık
A C sepeti
225 ya da 250 emin değilim
Hatırladıklarim.Toparlayalım hep birlikte
Bakkalın kızı sorusu vardı.
Kıymetli arkadaşlar, tüm sayfaları aradım taradım ve iktisat ile alakalı cevaplar şunlardır gibi bir şey bulamadım. Ekonomi, tarih, insan hakları, hukuk hepsi her yerde var ama iktisat yok. İktisatla alakalı doğruluğundan emin olduğu cevapları yazabilecek birileri varsa çok memnun olurum.
-
Arkadaşlar hep söylüyorum yine söyleyeceğim bu eleştirdiğiniz konu bir önceki sınavda başıma geldi. Benden az çalışan adam bir önceki sınavda soru sallayarak beni geçti mülakata kaldı. Hepimiz haklı olabiliriz sınav seviyesi hakkındaki eleştirilerimiz de ama bu bir şeyi değiştirmez. Bu sınavı kpss ile veya guy sınavı ile karşılaştırmak yanlış olur bu sınava girmenin bir bedeli var. Fakültenin en zor sınavına giriyoruz kaymakam olacaksınız. Deyim yerindeyse ÖSYM bize sorduğu sorularla şöyle hitap ediyor:"AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM". Son sınavda çok kafaya taktım bu olayı ama ağlamadım daha da ayrıntıya girdim çalıştım şimdi Türkçe cevaplarını bekliyorum 80-77 net bandında bir sonuç gelecek. Bu sınavda tecrübede önemli. Daha önce yazdığım düşüncelerimi arayıp bulabilirsiniz bu kolay ve kısa süreç değil ben bunu anladım. Bugün itibariyle tam iki yıl oldu ders çalışmaya başlayalı. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
Şans faktörünün sınavın en büyük belirleyicilerinden biri olduğu muhakkak artık. Hukuk’un 54 sorusundan paylaşılanlara göre 3 yanlışım var ama tarihin 4 sorusundan da 3 yanlışım var ki tek doğrudan da emindim diğerlerini salladım zaten. Diğer yandan hiç iyi geçirdiğimi düşünmediğim insan haklarından sadece 1 yanlış gözüküyor şimdilik. Toplamda Türkçe’ye bağlı olarak 80-83 arası doğrum çıkacak sanırım ki mülakata kalmam için yeterli olacak gibi ama kalırsam bundaki payın bilgim kadar şansım olduğunun da farkındayım. Bir de bana göre sınavınızın nasıl geçtiğine bağlı olarak emin olmasanız da işaretlemek mantıklı. Eğer ben sınavdayken 80 netlere çıkabileceğimi düşünsem kesinlikle sallamayacak, bilmediklerimi boş bırakacaktım ama 71-72 net civarlarında dolanacağımı anlayınca emin olmadıklarımı da işaretledim ve risk aldım ki bu risk belki de beni 76-77 net bandına taşıdı
-
@kymkm109 o sorunun cevabı Anayasa Mahkemesi değil miydi hocam doğru kabul etmiştim ben onu başka sorudan mı bahsettiniz acaba
-
@çakır evet yanlış yazmışım afedersiniz
-
@gildostor aynen hocam cok guzel tespit yapmissiniz.kesinlikle bos birakilarak kazanalicak bi sinav degil cunku sinav bilgi kadar şans ölçüyor.gecen yil anayasadan 5 tane iki sik arasinda kalip tutturdugum hic bi soru cikmazken bu yil 5 ide dogru geldi.cabasi mia sorusunu 5 olarak salladim tuttu.fakat tabi salladiklarimizdan da yanlislar var.ama sans turkceden de yaver gitmesi gerek.keza turkce bana cok zor geldi bencillik sorusunu 18 dakika okudum.cevap sıkları paragraflarin birbirine yakindi.siralama sorusu ve anlatım akis sorusu yine piyasada sorulara gore zordu.dediginiz gibi.bu sinav cok bilgi olcmuyor.gecen yil bu sinavdan sonra idari hakimlik sinavi girdim gercekten cok guzel bi sinavdi.ama kaymakamlik sinavi bence soyle bi sinav her yil hazir olacaksin bir yil sana denk gelecek.hep bu yorumu yapiyorum bu sinav icin.
-
Hepimize geçmiş olsun. Gerek ilan tarihiyle gerek gelen sorularla çoğumuzu şaşırtan bir sınavı daha geride bıraktık. Kaymakamlık gibi bir mesleğe girişin kolay olmasını tabiki hiç birimiz istemeyiz alıştığımız gibi ÖSYM en az 10 soruyu çoğu adayın yapamayacağı şekilde kimine göre zor kimine göre gereksiz şekilde detayla doğru yapılmasını istemediği tarzda sordu.
Bu durumun hedeflediği gibi barajı 70-75 arasında tutacağını şahsi fikrim olarak söyleyebilirim.
Sorular, ilan tarihi, 110 kontenjanı ve foruma katılımın diğer senelere kıyasla son derece düşük olması barajı 70e yakın çekeceğine dair bir fikir oluştursa da bende geçen sene gibi zor bir sınavdan sonra çıkan 72.75 barajı bu sınavda da aynı sonuç olur mu endişesi yaratıyor.
Soruların yayınlanmasından sonra netleşecek olsada bakabildigim kadarıyla 71.5 - 72.75 gibi bir aralıkta puan alacağımı düşünüyorum dolayısıyla 12 Ağustosta kadar stres devam edecek benim için.
İnşallah hak eden mesleği layıkıyla yapabilecek arkadaşlarımız bu gurura erişir.Hepimiz için tekrar geçmiş olsun.