10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Öncelikle sınava katılan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bugün yapılan sınavın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çalışan, emek veren her bir arkadaşımın emeklerinin karşılığını alacağı bir sınav olur inşaallah.
Daha geçen seneye kadar ben de bu forumu her gün ziyaret ediyordum. Toplamda 5 yıllık bir emeğin sonucunda çok şükür bize nasip oldu. İnşaallah sizlere de bu şerefli mesleği yapmayı Allah nasip etsin.
Malumunuz çok zor süreçlerden geçip çok büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Şahsım adına bu zor günleri hiç unutmadım. Hemen hemen aynı aile yapısına sahip aynı koşulları yaşamış bir kardeşiniz olarak umudunuzu asla kaybetmemenizi ve mücadelenizin artarak devam etmesini temenni ediyorum.
Bu vesileyle herkese hayırlı akşamlar ve hayırlı muvaffakiyetler diliyorum. -
@keciborlu ben de öyle yaptım hocam, konu Türkçe olunca eminim diyemem ama V olması lazım
-
@keciborlu o soru 5 bir de cevabı 4 olan bir soru vardı, akışı bozan cümle
-
@heisenbergww, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Bu sınavı artık milli piyango yapsın zira son iki senedir kumardan hallice atip tutturduysan kazandın
Hic bi yoruma bu kadar katilmamistim
-
Birşey soracağım arkadaşlar yorum yaparsanız sevinirim. İktisat sorusunda; potansiyel harcamalardan gerçekleşen reel harcamalar çıkarılınca sonuç negatif çıkıyor demiyor muydu? Bu durumda reel daha büyük olduğu için soruda Sol tarafı sormuş olmuyor mu? Sol teraf enflasyonist değşl mi? Sonuçta reel aşmış?
-
@kymkm109 bende oyle yaptim hocam tek sikintili soru olarak bunu bekliyorum.reel cari fazla ise potansiyel hasiladan enflasyonist acik vardir diye dusundum sinavda.reel olan potansiyel olmasi gereken.olmasi gerekenden fazla bir harcama varsa enflasyonist acik vardir diye dusunuyorum.net emin degilim cunku şıklar bi garipti.
-
@ahmet-arıkannn zaten diğer şıklar aynıydı arkadaşlar deflasyonist açık ile harcama azlığı gibi bişey vardı aynı anlama geliyor
-
Toplam talep yetersizliği oluyordu soruya göre. Ben deflasyoncu açık olduğunu düşünüyorum.
-
İktisattaki bakkal sorusu cevap olarak ne olacak konuşulda mu? Örtük maliyet yaptım.
İlk büyük devalüasyon sorusunda da Ösymnin kelime oyunu yaptığını 1946ya çektiğini düşünüyorum.
Genel olarak baya zor bir sınavdı. Pazartesi günü sorular açıklanında bakalım ne sürprizler göreceğiz. -
@keciborlu ben 3 yaptım, bu efsaneler diye devam ediyordu, ilk cümle de 4 numaradaydı.. 18.. tarihinde evden çıkmaya karar verdi diyordu. 4,1,3 diye sıraladım
-
@çakır 3 numara 1 numaranın devamiydi ve 3 bana göre paragrafın son cümlesiydi. Bu yüzden cevap 5 numara diye düşünüyorum.
-
2 sayılı CB kararnamesi sorusunda şıkları hatırlayan var mı?
-
@ceterisparibusss hocam soruyu direk hatırlatsan belki hatırlarım ben
-
@çakır o soruyu cok dusundum bence 3 emin olarak yaptm
-
@ilhannn00 hocam 3 te bu efsaneler diye devam ediyordu 1de de efsanelerden bahsediyordu devamı olur diye düşündüm.
-
@k-k gerçekleşen potansiyelden büyüktü enflastyonıst olacak diye biliyorum yani olan harcama planlananı geçmiş harcama fazlası var
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
İktisattaki bakkal sorusu cevap olarak ne olacak konuşulda mu? Örtük maliyet yaptım.
İlk büyük devalüasyon sorusunda da Ösymnin kelime oyunu yaptığını 1946ya çektiğini düşünüyorum.
Genel olarak baya zor bir sınavdı. Pazartesi günü sorular açıklanında bakalım ne sürprizler göreceğiz.Arkadaşlar iktisat ile ilgili cevapların olduğu bir liste bulamadım. Her ders için yapılmış listeler ama iktisat için ben mi gözden kaçırdım acaba
-
@iibf negatif harcama gibi bi ifade vardi sanki o soruda. Osym sorulari yayimlasa da bi rahatlasak
-
@miabirgun
İKTİSAT
TU=28
TEKNOLOJİK ŞOK
Enflasyonist açık
Dışsallık
A C sepeti
225 ya da 250 emin değilim
Hatırladıklarim.Toparlayalım hep birlikte
-
@mülki planlanan harcamalar ile reel gsyh arasında negatif fark vardır diyordu sanırım