9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@b-ays Bekleyelim o zaman ama ben nedense kurum çalışanlarına inandım.Komisyonda olması fikri daha gerçekçi geldi.
-
@furkitofaso Ben suan denklikten hazırlanıyorum güle eğlene iktisatı bitirdim. Oyun gibi zevkli akıcı zeka gerektirmeyen bilgiye dayalı bir dersti benim için. Gayet anlaşılır, maliye roman gibi oku ezberle. Yani ben gazi mezunuyum size söyle söyleyim sadece %20 dönem mezunu verebildi. İstatistik hipotez kurmak değildir sadece. Gözlem, analiz pratik zeka çok yönlü arayış. Yani biz program kodları yazıyorduk. Bilime hizmet ediyorduk. Gönül ister ki denetmenlik yapmayalım bilimle uğraşalım daha ehemmiyetli bir hizmette bulanalım ama malesef Türkiye de bu bilimin farkındalığı YÖK puan gittikçe düşüyor kimse tercih etmiyor giren mezun olamıyor. Yani YÖK denklik vermiş İİBF ye bu kafalarına göre değil ders içeriklerimiz hipotez kurmak değildi bizim. Kod yazılımından, proje yönetiminden tutun çok değişkenli uzaylara kadar gidiyorduk. İnan’ın bitirene kadar geceli gündüzlü çalıştık. Bir istihdam hakkını da çok görmeyin.
-
@luthor kardeşim yanlış anlaşılma olmasın ben süreç komisyonda ya da bakanlıkta diye birşey söylemedim buna yönelik bir konuşmamız olmadı. Sadece duyum kaynağım bakanlıkta dedim ve şuan gvs den dolayı süreç uzuyor şeklinde bilgi aldım
-
@istatistikçi bu konu gereğinden fazla uzadı sizi diğer arkadaşlarıma havale ediyorum hala iibf yi küçümsemeye devam ediyorsunuz istatistiği de daha önemliymiş gibi lanse etmeye devam ediyorsunuz dediğim gibi bu tutumunuzda ısrarcı olmaya devam ettikçe bu tavırla karşılaşacaksınız
-
@istatistikçi arkadaşı alkışlarla yerine uğurlayalım :))))
-
arkadaş ne bölümmüş bu istatistik:) Kalp kırmaktan korkarım ama arkadaş çok güzel orta açıyor gol atmamak için zor duruyorum
-
@sgkemekcisi Ben yanlış anlamışım hocam kusura bakma.Liste bakanlıkta diye anladım.Neyse artık bekleyip görücez zaten bir dediği öbür dediğini bu kadar tutmayan başka kurum yoktur herhalde.
-
@sgkemekcisi hocam benim de öğrendiklerim sizi destekler nitelikte aynı bilgi bana da geldi işine gücüne bak otur dersine çalış denildi
-
@mayoz kardeşim benim yazının karakoldan gideli 50 günü geçti yani bir araştırma/soruşturma var anlayacağın
-
@istatistikçi maaşallah istatistik bölümünü öyle bir anlatmışsın ki, yani bilmesek tıp, hukuk falan bunlarla eşdeğer sanacağız Bir de de iktisatı maliyeyi güle oynaya bitirdiğinden bahsetmişsin epey güldüm. Ama yine de tebrik ederim bölümünü güzel anlatmışsın biz bölümümüze her fırsatta gömüyoruz o yüzden kaybediyoruz belki de
-
@drago size güvenlik soruşturması mı yapıldı hocam tam anlayamadım açar mısınız
-
@drago dostum sana böyle bir uygulama yapılıyorsa mantıken kazanmış olman gerekir 1600 kişiye yapmazlar diye düşünüyorum
-
@furkitofaso Bir beyefendi yoksa hanımefendiyle mi konuşuyorum bilmiyorum. O yüzden hitap edemiyorum. Bakın ben bölüm küçümsemiyorum ama Sezar’ın hakkı da Sezar’a. Objektif olun lütfen. Ben dönemde mezun olabilmek için çok performans gösterdim. Hocalarımız KPSS haftası bile ödev verdi biz memur yetiştirmiyoruz diye. KPSS ye hazırlandığımda afalladım. Çünkü Visiul C den Softwares dan C# dan tutun kod yazılımları yazıyorduk. Lisans ücretler yüksek olduğu için program edinemediğimizden kodları pratik etme şansımız bile olmadı. Bu konuda egolu değil aksine hassasım. Yani şimdi 100 istatistikçiye kadro açılmış diye bu kadar cellanmek niye. Sizin denetmen Yardımcılığı uygulamanız var mı? Yok. Adı üstünde sonrasında sınava tabi olacağız. Hep bana demesek Allah daha güzellerini hep size ulaştırır. İyi akşamlar
-
Geçen karakoldaki tanıdık "senin hakkında yazı yazdık" dedi ben de anlamadım herkese mi yapılıyor yoksa kazananlara mı bilemiyorum
-
Arkadaşlar benim de yılbaşının ilk haftası aldığım bilgi daha 2 ay olduğu doğrultusundaydı yani en iyi ihtimalle şubat sonu gibi bu @sgkemekcisi arkadaşımızın aldığı bilgi ile uyuşmakta bu bilgiye itimat edebilirsiniz planlarımıza buna göre yapmamızda fayda var
-
Arkadaşlar bu gvs süreci nasıl oluyor tam olarak? Mesele kendim üzerimden düşünüyorum; geçmişimin, sosyal medya hesaplarımın, ailemin vs detaylı araştırılması en fazla 2-3 saat süre. Zaten dışarıda bir inceleme yapılmıyor bildiğim kadarıyla, evrak üzerinde belki daha hızlı ilerleyebilir. 400 as 400 yedek kişiye detaylı bir inceleme yapılsa bile 3 ayı geçmez. Ya kurum içerisinde bir savsaklama durumu var ya da başka bir amaç var ama ben hala bakanlıkta hala gvs devam ediyor gibi söylemlere inanmıyorum.
-
@inflexible hocam istatistik bitirene Amerika'da NASA iş teklifi yapıyormuş lütfen bölümü küçümsemeyin bakmayın Türkiye'de değeri yok. Ayrıca iibf de neymiş iktisat filan bölüm mü?
Yahu görende her bölümün çok zeka gerektirdiğini filan sanır ben tıp okuyan adamı da gördüm mühendislik okuyanı da. Mühendislik de okuyan adamlara soruları veriyorlardı veya çıkmış soruları biraz değiştirerek soruyorlardı. Yanlış anlaşılmasın o bölümleri küçümsediğim için değil ama o bölümü kazandıktan sonra çok geri zekalı değilsen ve derslere biraz ilgi göstersen geçiyorsun.
İİBF de aynı eğitim fakültesi de Tıp fakültesi de. Hakkını vererek okuyan çok zeki kişiler yok mudur? elbette vardır zaten o kişiler o alanda yoğunlaştığında parmakla gösteriliyor. Örneğin devlet hastanesinde sıradan bir ortopedi uzmanı da olabiliyorsunuz veya ortopedi denince akla gelen sayılı kişilerden de olabiliyorsunuz bu sizin zekanıza bağlı.
Birde o kadar mevzusu döndü yazmayım dedim ama konu tekrar açıldı demeden geçemeyeceğim madem ki istatistikçiler denklik alıp iibf den başvurabiliyor ise bazı istatistikçi arkadaşlar neden başka yerlere bizi almıyorlar diye ağlıyor. Ben iktisat mezunuyum çoğu yerde bize de özel olarak iktisat alımı olmuyor bakın sgk da iktisatçı alımı açmadı iibf olarak adını yazdı geçti. Bence bu ayrım ortadan kaldırılmalı 400 kişilik iibf olarak ilanı ver zaten istatistikçi arkadaşlar da başvurabiliyormuş(bende bilmiyordum) eşit şartlarda yarışalım hatta puan olarak p13 dahil edilsin isteyen iibf mezunu arkadaşlarım da p13 den başvursun. Zaten bazı arkadaşlar kendilerine çok güveniyor p13 gerek dahi yok ama gene bir pozitif ayrımcılık yapılsın.
Bu yazdıklarımdan istatistikçi arkadaşlar alınmasın kendini bilmez arkadaşlar için yazdım yoksa bu şartlardaki alıma şimdiye kadar ses çıkartmamıştım sayı konusu sıkıntılıydı o da kurumun takdiri bir şey diyemeyiz
-
@istatistikçi tamam hadi istatistik çok süper mükemmel haklısınız çok zor da bölüm oldu mu lütfen kapansın bu konu artık
-
@drago hocam hangi kuruma yazmışlar onu sormadiniz mi.bir de emniyette hangi birim ilgileniyor bilginiz var mı
-
@drago karakolda derken memleketinizde ki karakol mu yoksa ankarada mi tanidiginiz var.