Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
@ymn çevirilerde her konu gelebilir geçenkin de tarih de vardı ekonomi de vardı, yani içerikten ziyade çeviri becerisi
-
puana göre mi sıralanmış liste sizce? kpss veya yds?
-
@justaa teşekkürler, genel ekonomi ve alan birlikte hesaplanıyor değil mi?
-
Essay kısmı biraz kafamı kurcalıyor tecrübeli arkadaşlar bahsedebilir mi geçenki sınavla ilgili nasıl konular vardı essay kısmında.
-
@bella hayır. Genel ekonomi, alan bilgisi, yabancı dil her biri 100 er puan. Herbir gruptan en az 60 almanız ve bu 3 puanın ortalamasının en az 70 olması gerekiyor
-
@oktaykdr ticaretle alakalı idi fakat direkt teknik değildi. Sınav üzerinden çok geçti net hatırlamıyorum ama mesela otomotiv ve yüksek teknoloji sektörünün TR de ne iden maliyetli olduğu gibi yorumsal sorulardı. Tabi şimdi başka bir okul yapacak sınavı o nedenle içerik farklı olabilir
-
@justaa genel ekonomi bilgisi ve alan aynı oturumda görünüyor yani aynı oturumda olmalarına rağmen mi ayrı ayrı değerlendirilecek?
-
@bella evet geçen sınavda öğleden önce ekonomi ve alan bilgisi yapıldı öğleden sonra yabancı dil. Dediğim gibi 3 kısım ayrı ayrı değerlendirilecek
-
@justaa anladım hocam çok teşekkürler
-
@justaa tavsiye edeceğiniz şuraya çalışın dediğiniz birşey var mi
-
@blavk hocam dediğim gibi sınavı yapacak okul değiştiği için soru tarzı değişebilir. Fakat önceki sınavdan anladığım kadarıyla genel ekonomi kısmında yoğun bir çalışmadan ziyade ticaret bakanlığının alanına giren konularla ilgili gündemi ne kadar takip ettiğinizle alakalıydı. Hem temel iktisat bilgisi vardı mesela üretim olanakları eğrisi, ama çoğunluğu küresel ticarette yaşananlar ve bunlara karşı ilgili kurumların tepkisi ile ilgiliydi. Yani bir soru mesela iki senenin ikinci çeyreklerinin karşılaştırmasıydı, bunu gündem takip edilmeden cevaplaması sıkıntı olur çünkü oturup çalışıyım denecek bir konu değil. Totalde tavsiyem en temel iktisat kavramlarını (arz,talep,esneklik, marjinal fayda vs.) konularına bakmak ve bakanlığa has işlem ve kavramların kabaca tanımı bilmek olacaktır
-
@justaa sanırım kendiniz de tekrar gireceksiniz ama ona rağmen tüyolar veriyorsunuz herkes yapmaz bunu, inşallah bu sefer olur sizin
-
@bella çok sağolun hocam herkesin gönlünce olsun, zor süreçler bunlar yazılı sınavda genel tavsiyeler bunlar olduğu için kendi tecrübemle birleştirip aktardım, bundan dolayı herhangi bir takıntım yok, zira önemli olan mülakat. Geçen alımda mülakat aşamasında elendiğim içim hassas olduğum konu mülakat aşaması. Herkes için hayırlısı olsun
-
@bella hiçbir puana göre sıralanmadığını düşünüyorum, kendi puanlarımdan ve listedeki sıramdan anladim
-
@justaa çok teşekkür ederim hocam inşallah asbü bizi şaşırtmaz kardeşim orada okuyor da baya gereksiz zorlayıcı bir sistemleri var
-
Arkadaşlar İngilizcede kompozisyon yazma kısmında konu tam olarak neydi? Bundan önceki sınava girenler cevap verirse çok sevinirim
-
@justaa insallah kazanirsiniz. Verdiğiniz değerli bilgiler icin teşekkür ederim.
-
arkadaşlar merhaba. sınav saat kaçta başlayıp kaçta bitiyor bilgisi olan var mı? ona göre bilet alacağım ama net bilgi bulamadım. bakanlık numarası da cevap vermiyor
-
@cyc İlk oturum 10.00-13.00 ikinci oturum 14.30-17.30 şeklindeydi
-
@hawelmo çok teşekkür ederim